40 hetesen kerhetem, hogy beinditsak a szulest?
Nov.14-en leszek 40 hetes,meg megvarom a kiirt idopontot,de ha nem szuletik meg addig kerhetem?
Mar nem vagyok jol,2 ujjnyira nyitva vagyok,folyamatosan kemenyedik es gorcsol a hasam,vannak fajasaim is,tudom ez mindenkinek van,de nem birok mar jarni es az ujjaim nagyon vizesednek,remelem ez eleg indok hogy beinditsak,mar 2hete vannak josloim,1hete pedig normal fajasok,csak meg nem rendszeresek.
Nem szeretnek varni 41.-42.hetig,kivagyok mint a kutya.
Nincs fogadott dokim.
Tudom hogy sok doki nem inditja meg,de ha lehet akkor megindittatnam,nem erdekel mas velemenye aki ellene van.
Nem kitaszitani akarom,de neki se lesz jobb,foleg ha alacsony lesz a pulzusszam vagy magzatszurkot nyel.. Es erre lehetoseg van.
Nem siman nem tudok jarni,hanem semmit nem tudok jarni,segitseg kell mintha bena lennek.
Oke a vizesedes minden kismamanal megvan ezt nem ketlem.
Voltam mar bent a korhazba 60-70-80as erossegu fajasokkal,de semmi en nem varom meg mig problema lesz.
Attol hogy nekik nem eleg ezek a fajasok vagy tortenesek arrol en nem tehetek,de nem varnam meg a folytatasokat,mig a gyerekemnek lesz baja.
A dokim monta hogy ha nagyon faj es nem birom,menjek be es indittassam meg.
Tudom itt mindenki odaig van azzal,hogy jaj majd magatol,meg jo ez stb...
Noverem megvarta es burok repesztest kellett csinalni,mert a gyerek pulzusa lement,magzatvizbe uritet,magzatszurkot is nyelt...en ezt nem varnam meg.
Minden gyerek ürít és nyel is magzatszurkot, ez a normális.
A magzatvíz meg cserélődik.
Ha beindíttatod, azzal meg megkockáztatod hogy fájásgyengeség lesz, kell egy rakás beavatkozás, aztán vagy császár, ha meg a szülőcsatornában akad be, akkor fogó, vákuum meg egyebek.
De Te tudod.
Kívánom, hogy jól alakuljon, akárhogy is megy tovább!
Magzatvizet nyel és ürít, nem szurkot.
Kérdező, mind a két gyerekemmel túlléptem a terminust, tudom hogy érezheted magad. De ezt szerintem sem indok az indításra. Betöltött 40. hét után naponta kell vizsgálatokra járnod (valószínű, nekem kellett, de fogadott orvosom volt), akkor az nst+uh-ok alapján majd eldöntik. A nagyot nekem indították, mert minden érték romlott, a kicsi megindult magától. A november 14 még 3 nap, addig bármi történhet.
"Noverem megvarta es burok repesztest kellett csinalni,mert a gyerek pulzusa lement,magzatvizbe uritet"
Burokrepesztést minden olyan természetes szülésnél csinálnak, ahol nem reped meg magától a burok egy bizonyos időn túl miután már megindult magától a szülés. Nekem is csináltak (38. héten szültem spontán) ennek semmilyen negatív következménye nincs.
Az hogy a gyerek pulzusa lement és a magzatvízbe ürített nincs összefüggésbe azzal hogy valaki megvárja-e a spontán szülés megindulást vagy se. Ez ugyanúgy bekövetkezhet 35. héten is.
Ahogy már előttem is írták csak akkor indokolt a szülés megindítása ha a baba állapota romlik, akkor minden további nélkül, de amíg az eredményeid jók és a napi nst is, addig nincs ok rá.
Ettől függetlenül megkérdezhetsz egy ottani dokit, mi itt ebben nem tudunk dönteni.
Szerintem mindenki tiszteletben tartotta ezt.
Ezzel az erővel a kérdés volt felesleges, mert nyilvánvaló hogy a helyi kórház helyi orvosától kell megkérdeznie...
Az viszont nem derült ki a kérdéséből, hogy azért akarja megindíttatni, mert "csak elege van" (kinek nincs ennyire a végén?), vagy tisztában is van egy felesleges szülésindítás összes kockázatával.
Emiatt sokan leírtuk, hogy nálunk hogy volt illetve mit gondolunk erről.
Ez egy ilyen oldal, nem tudom mi a probléma, még csak nem is "bántotta" senki a Kérdezőt, pedig arra is van itt jócskán csúnya példa...
Nyilván majd megkérdezi az orvost, és ha az igent mond, akkor meg is indíttatja, hiszem a kommentjeiből egyértelműen kiderült, hogy ezt szeretné.
Aztán lesz ahogy lesz, sok indított szülés van, aminek teljesen jó a kimenetele a kockázatok ellenére is. Én ezt kívánom Neki is, függetlenül attól, hogy egyet nem értek az ilyen lépéssel.
12:46 es 14:21
Koszonom szepen hogy irtatok,ti megertettetek,hogy mit kerdezek.
Tudom hogy a dokitol kell megkerdeznem,meg is fogom,de arra voltam kivancsi hogy itt valakinek meginditottake.
Nem azert akarom meginditani mert annyira elegem lenne az egeszbol,mert akkor nem akartam volna a terhesseget,ha nem lenne ilyen gondom amit leirtam akkor tovabb is birnam,de igy nem.
Tudom hogy mivel jar ez,de eddig nem nagyon hallottam hogy problema lenne a meginditasbol,mar kerdeztem a dokimtol is mivel nem egy ilyet vit vegig.
Mindenkinek mas a velemenye errol,orulok ha masnak semmi baja es tud jarkalni es jol birja meg,de az hogy olyan mintha lebenulnal es minden nap faj stb...akkor nem hiszem hogy ez normalis lenne,de nyugodtan mondjatok hogy igen,vegulis senki nem tudja milyen az en fajdalmaim,senki nem lat belem.
De akit eddig kerdeztem es nem egy embert es dokit,mind azt mondtak hogy ez nem termeszetes.
A gatmetszes benne van a pakliban,ez a normalis szulesnel is van,nem csak a beinditotnal.
Azt nem értem kedves Kérdező, hogy ha valóban "kóros eset" a tiéd (mert tényleg senki nem lát beléd, és nem érzi azt, amit Te, de azért vannak objektív tényezők!), akkor az orvos már megindíttatta volna, nem?
Melyik orvos kockáztatná akár a Te akár a babád biztonságát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!