Ha sztk-s orvosnál szülök, kérhetem hogy had szüljek gátvédelemmel?
Utolsó nincs igazad.
Nekem csak szülésznő volt bent, gátvédelemmel szültem.
Az orvos csak utána jött be megnézni, hogy kell-e varrni stb.
Nem fogadtam se orvost, se szülésznőt.
Sose hallottam ekkora ökörségről, hogy kötelező lenne a gátmetszés.
Nekem azt mondta a szülésznő, mikor mondtam, hogy gátvédelemmel szeretnék szülni, hogy majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, nem céljuk vágni, csak ha szükségesnek látják. Ez a miskolci Semmelweisben volt és szerencsére megúsztam a vágást.
Őszintén mondom, döbbenetes, mennyire nincsenek a magyar nők tisztában a jogaikkal.
Már hogy a fenébe ne kérhetnéd a gátvédelmet? Első babánál ugyan úgy, mint a kilencediknél. Nincs jelentősége, hogy ügyeletes vagy fogadott doki, szülésznő, bába.
Tessék felkészülni rá (pl gátmasszázzsal), és a szülőszobán rögtön az elején mondani, hogy te gátvédelemmel akarsz szülni. Majd amikor odaér a folyamat, a szülésznő úgyis látja, mennyire rugalmasak a szövetek, és elbírja-e a feszítést, vagy kell vágni. Ha nem kapsz oxit, nem könyökölnek a hasadba és hasonlók, akkor egy-két fél tolófájás elengedésével simán könnyen megúszható a gátsérülés.
Két gyermekem van, mindkettő gátvédelemmel született, ügyeletesnél, olyan kórházban, ahol nem csak az első gyerekeseket, hanem alapból MINDENKIT vágnak...
Köszönöm a válaszokat.
Hogy is lehetnék tisztába a jogaimmal ha bárhol ahol rákérdezek mindenhol azt mondják hogy orvosa válogatja, vagyis a dokit pont nem érdekli hogy nekem van-e jogom gátvédelemmel szülni vagy sem... A másik pedig, hogy nem szülünk mi nők minden héten hogy bővebben tudjunk a szüléssel járó mindenféléről.
Most hogy írod az oxit, az első szülésemnél akkor nem is lehetett volna gátvédelem mert oxival szültem, én akkor tutti nem tudtam volna vissza tartani a nyomást, olyan nyomási ingereim jöttek hogy majdnem közben össze is hánytam magam...
Köszi mégegyszer a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!