Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor jobb szülni? Nyáron,...

Mikor jobb szülni? Nyáron, vagy télen?

Figyelt kérdés
Én még csak most teszteltem pozit, és minden foglalkoztat. Ha minden igaz, akkor december végére, január legelejére fog jönni a babám. Mik a tapasztalatok? Mikor "jobb" szülni? És a babának, mi a jobb? Ki hogy élte meg esetleg?
2010. ápr. 23. 08:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindegy, szülni mindig jó :

Mi mondjuk direkt úg yidőzítettünk, hogy még meleg időszakban szüljek (a férjem és én is nyáron születtünk) - kislányunk szeptember végén született

Szerintem azért jobb nyáron szülni(még meleg időszakban), mert:

nem kell annyit öltözködni, nagy pocakkal elég egy szoknya vagy nadrág, meg egy top és kész

nem kell kabátra, téli meleg cuccokra költeni

a babát már 2 hetesen nyugodtan ki mertem vinni

De nekem főleg az öltözködés miatt, nagy pocakkal már nem lett volna olyan jó minden nap csizmát-kabátot húzni.

Meg ha a végére bevizesedik az ember, a papucsot kényelmesen fel tudja venni, egy csizmát azért nehezebb.

De amúgy teljesen mindegy,a ki télen szült, annak meg az volt a jó.

A lényeg,hogy egészséges baba szülessen!

Boldog babavárást!

1,5 éves kislány anyukája

2010. ápr. 23. 08:11
 2/29 A kérdező kommentje:
Ez igaz.:)
2010. ápr. 23. 08:13
 3/29 anonim ***** válasza:

én nyáron szültem mindkettőt, aug. és szept. eleje. szerintem mindenképp jobb jó időben terhesnek lenni. babának is jó, hogy nem -20ban jön világra, van ideje megszokni a kinti hőmérsékletet, mielőtt befagy a levegő.

a terhesség is jobb, könnyebb szerintem, hiszen a ruhatár sokkal egyszerűbb. nem kell másik pulcsit, több nadrágot, és kabátot venned. csak belebújsz egy nyári ruhába..

valamint olcsóbb is, hiszen a kívánatos időszakban legalább nem 1000ft a gyümölcs kilója, hanem pont minden gyümölcs és zöldség érik..

ami nem kellemes az az, ha nagyon meleg van, és a terhesség vége felé ezt viszont nehezebb tűrni.

2010. ápr. 23. 08:14
 4/29 anonim ***** válasza:

Én is nyáron szültem, és pontosan azért jó, amit az első is leírt. Viszont télen meg azért jó, mert mire meleg lesz, addigra már kiváncsiskodni is fog a kicsi, és lehet vele közlekedni:) Kicsit rossz volt, hogy fél évesen a babámat legfeljebb 20 percre vihettem ki, nézelődni meg max. egy bevásárlás alatt tudott:) De jó ez így is:)

És egyetértek, szülni mindig jó!

Sok boldogságot, és jó babavárást!

2010. ápr. 23. 08:16
 5/29 anonim ***** válasza:
Szia!kisfiam aug.elején született,pont az utolsó trimesztert iszonyú kánikulában éltem meg,nem volt túl jó,akkor már nagyon nagy volt a poci és nem aludtam éjszaka.A kórházban is mindenki csak "pihegett".Most a kistesó aki novemberi lesz,szerintem jobban fogom bírni az időt.Szerintem most meg az öltözékkel lesz gondom pl.:nem gondolnám hogy kismama kabátot veszek stb.biztos mindkettőnek van előnye is hátránya is.Akármikor is lesz ,gyönyörű ÉLMÉNY!
2010. ápr. 23. 08:21
 6/29 anonim ***** válasza:
AZ első baba télre lett meg jó volt mert lehetett vele nyáron babázni, a másik pedig nyáron lett meg.
2010. ápr. 23. 08:34
 7/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a válaszokat, igen, én is az ötözködéstől tartok a leginkább.:) Hátrány szerintem is, h. nem tudom megmutatni a világnak, h. milyen szép kisbabám van, mert az idő nem fogja engedni,h. majd kivigyem. Meg persze rettegek attól is,h. megint valami járvány lesz, és nem engedik be apát szülni, meg a családot sem látogatni. Esetleg járt valaki így?
2010. ápr. 23. 08:38
 8/29 anonim ***** válasza:

Nálunk látogatási tilalom volt, de apát beengedték a szülésre, sőt több nap is jöhetett valaki (mama, vagy apa) fürdetni a kicsit!!!!

Én egyébként 03.03-án szültem. Örültem neki, mert nem bírtam volna a meleget, így is állandóan melegem volt!!! Az viszont tény, hogy sokkal többet kell olyan ruhára költeni, amit csak pocakkal hordasz :)

A legjobb tavasszal szülni :))))

Már süt a nap, vidám az idő, a picit kiviheted a jobb napokon akár egy órára is, és mire hozzátáplálsz már vannak jó áron gyümik és zöldségek.....

2010. ápr. 23. 08:58
 9/29 anonim ***** válasza:

Én mind a két lányomat télen szültem influenza miatti látogatási tilaom idején.

Van kibúvó:

Be kell apát oltani amilyen gyorsan lehet. Nálunk ha a szülés előtt 4 héttel apa be van oltva, akkor kap egy igazolást, hogy bent lehet szülésnél. A kórházi titkárságnál lehet erről érdeklődni.

A téli kabát:

Én sem vettem kismamakabátot. Ahol nem érte be a hasamat egy nagy hosszú vastag sál volt a nyakamban, ami a hasamat is fedte :-), Minusz 20 fokban meg nem sétálgattam.

Szerintem azért is jobb a téli baba, mert igaz, hogy nyáron és ősszel jobb idő van, de azért a lakásban nem szertejük nyáron a meleget. Télen meg amúgy is jól esik jól befűteni :-D

És mire eljön a hozzátáplálás ideje, pont nyár van és gyümölcs és zöldségszezon. Nem csak alma, krumpli, banán.

2010. ápr. 23. 09:00
 10/29 anonim ***** válasza:
Én a 08:58-assal értek egyet. Én 02.09-én szültem. Mikorra ki lehetett vinni a levegőre, már jöttek a kellemes tavaszi napok. Szerintem is a tavasz a legjobb! :)
2010. ápr. 23. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!