Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Télen vagy nyáron jobb szülni?

Télen vagy nyáron jobb szülni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 20. 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Talán télen a várandósság annyiban jobb, hogy nem kell végigszenvedni a kánikulát (3 gyerekem aug. végi-szeptemberi, 1 februári), télen meg nehezebb nagy pocakkal beöltözni...a szülést nem befolyásolja az évszak, bár, ha a szülőszobán pusztulat meleg van, az nem egy leányálom. Nyáron hamarabb ki lehet menni a szabadba a babával..talán ennyivel jobb a nyár.
2009. máj. 20. 12:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Télen, vagy kora tavasszal.

Egyszer szültem január elején és egyszer március elején.

A nyáron még nem olyan előrehaladott a terhesség, nem zavart annyira a meleg, a következő nyáron meg már nem olyan kicsi a baba.

Mondjuk a ruházkodás, ha nagyobb a has nyáron könyebb.

2009. máj. 20. 12:49
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a fiamat novemberben szültem. Azért volt jó mert én nem tudom de baromira vizesedtem az utolsó 2 hónapban és melegem is volt így örültem h kint pedig már egyre hidegebb van. Majd miután megszültem, volt még vagy 5-6 hónapom arra hogy formába lendüljek:) Mire jön a nyár ne egy túlsúlyos, dagi mami tolja a kisfiam meg mehessünk strandra Balatonra stb...

Ruházkodás szempontból is jó volt mert mikor még februártól augusztusig dolgoztam akkor eleinte nem kellettek más ruhák, nyáron pedig vettem 3 sima csípő szoknyát meg egy térdnadrágot (ez se terheseknek való kifejezetten meg néhány felsőt és kész. És őszre pedig mikor már nem dolgoztam akkorra egy darab farmert vettem a teszveszen, ill.melegítőben voltam otthon:)Más úgyse jött volna rám...

Másrészről pedig most várom a kistesót, aki mit ad isten szontén novemberre jön, és egy 3 évessel meg egy újszülöttel meg fogok bolondulni itthon a 4 fal között egész télen.Jó persze ugyanúgy ki tudok menni velük, de hideg, hó eső stb. kettőt öltöztetni, vetőztetni,stb., játszóterezni se lehet szóval ez meg nem annyira jó így.

Barátnőm nagyon vizesedésre hajlamos, neki pl. kifejezetten azt ajánlották hogy nyáron mikor a nagy kánikula van akkor legyen kisterhes és télen szüljön.

2009. máj. 20. 13:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
nagyon terhesen szerintem borzasztó lehet elviselni a 40 fokot. én télen szültem, nagyon hányingerem volt, a szülésznő kinyitotta az ablakot, nagyon jól esett, hogy jöttek be a mínuszok :)
2009. máj. 20. 13:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jobb télen vagy ősszel. Emlékeszem, nagyon melegem volt a szülőasztalon, ötpercenként kértem a vizes zsebkkendőt, és jólesett a nyitott ablak, miközben kint hullott a hó. A baba szempontjából is jobb a kicsit hidegebb, az első hónapokban jobban érzed, jobban tudod fogni, ha több réteg van rajta. Arról nem is beszélve, hogy a babák többségét megviseli a forróság. Mellesleg az anyukákat is.
2009. máj. 20. 13:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

kislányom decemveri, kisfiam tavaly nyáron születetett.

télen a kabát alatt alig látszódott a pocakom, azt vettem fel kabát alá, amit csak akartam. nyáron órákig kotorásztam a szekrényben mire találtam valamit ami még rámjön és nem izléstelen. télen nem volt melegem nagy hassal, nyáron sokszor csak pihegtem a légkondi alatt és ki se tettem a lábam az utcára. télen, mikor a lányom született sokáig nem tudtuk kivinni a babát, viszont nyárra lefogytam a kilókat. nyáron hamarabb kivittük a kisfiamat, de még minden nyári cuccom kicsi volt. egyszóval: meg vannak a téli és nyári szülése előnyei-hátrányai. engem végülis az az egy dolog zavart, hogy kisfiam születése után tavaly nyáron a 7 éves lányommal nem nagyon tudtam játszótérre, strandra, ide-oda menni, és ezért kicsit úgy éreztem, hogy elrontom az utolsó iskola előtti szünidejét. de idén nyáron már Öcsi is bárhova jöhet velünk, úgyhogy mindent bepótolunk!!!!

2009. máj. 20. 14:04
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Én nyárra esküszöm. A babának is jobb a szakirodalom szerint is, hisz a meleg 37 fokból melegbe érkezik, és nem a téli minuszokba. Nem beszélve arról, hogy nem kell öltöztetni, elég egy bady, és nem kell az ujszülöttet 6 bundazsákba gyömöszölni...

Én júni 15-én szültem most lesz egy éve, nagyon örültem neki, így próbáljuk alakítani a következőt is.

2009. máj. 20. 15:16
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nyáron nem jó szülni a meleg miatt. Én 4-5-6 hónapos voltam nyáron, de iszonyúan melegem volt, hát még nagy hassal!

Télen, ősszel és tavasszal jó szülni szerintem.

Én novemberben szültem. Meg úgy gondolom, hogy az első időben úgysem lehet a picit kivinni, télen meg amúgy sem nagyon mozdul ki az ember, nyáron és tavasszal nagyobb büntetés bent lenni vele. Meg így már, hogy nagyobb, jobban ki tudjuk élvezni a jó időt, és pont most, mire már ehet, addigra vannak zöldségek-gyümölcsök a kertben. A terhességem alatt is végig tudtam sok gyümölcsöt enni. Én még a tavasszal szülést próbálnám ki.

2009. máj. 20. 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia! Én 1 hónapja szültem, nagyon tetszett az időjárás a terhesség alatt. Július végén lettem várandós így a nyarat teljesen ki tudtam élvezni még. (mondjuk nem strandoltam, amint megtudtam)Télen amikor jöttek a hőhullámok, üldögéltem a 15 fokos szobában (a férjem majd' megfagyott:)Ruhát nem vettem sokat, kismama naci, 3-4 kismama felső, 2 pulcsi, téli dzseki-3 számmal nagyobb, mint normál állapotban. tavasszal csak egy utcai papucsot vettem, mert nem ment a cipő felvétel.

Most csak a melegtől féltem a babát. A következő babát is tavaszra terveztük.

2009. máj. 20. 21:54
 10/12 anonim ***** válasza:

Én télen szültem, még a Szentestét+a Karácsonyt is a kórházban töltöttük, igaz, hogy fiammal voltam, de rossz volt, hogy Apa+a család nem volt ott velem mindig.

A tesót én tavaszra, vagy nyárra akarnám majd tervezni.

:-))

2009. máj. 21. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!