Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rettegek a szüléstől! Hogyan...

Rettegek a szüléstől! Hogyan tudnám legyőzni félelmeimet?

Figyelt kérdés
Mindig nagy családot szerettünk volna. Már a teherbe esés sem ment könnyen, elég sokat küzdöttünk érte. A terhesség nem visel meg, nagyon szeretem és várom a babát. De ha a szülésre gondolok :'( Félek hogy a babánk valami baja lesz vagy nekem lesz olyan maradandó károsodásom vagy élményem, hogy nem tudok vagy nem akarok több gyereket válalni. Nem tudom mit kérjek, mit ne engedjen pl oxitocin, fájdalomcsillapító stb. . .
2016. aug. 9. 19:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Pontosan, a végére, mikor már partra vetett bálnának érzed magad, úgy leszel vele, hogy csak már mehetnél szülni... :) Nekem a 35. hét környékén már semmi félelmem nem volt, csak jöjjön már ki, mert alig tudtam aludni, savasodtam, vizesedtem, nehezen mozogtam.

Nekem segített az orvos könyökléssel, de semmi negatívum nem maradt meg bennem, inkább örültem, hogy ennyivel is könnyebb, ugyanis eléggé kifáradtam a végére. Fájdalomcsillapítás nem volt, a vajúdást abszolút jól viseltem, csak elfáradtam, mert léggé elnyúlt. Összességében tök jó élmény maradt, ha nincs gátmetszésem, már másnap szültem volna a következőt. :))

2016. aug. 10. 08:55
 12/15 anonim válasza:
Nekem a 9 hónap alatt meg sem fordult a fejembe, hogy meg kell szülnöm ezt a gyereket! Így volt nagy meglepetés, ledöbbenés, sokk amikor elfolyt a magzatvíz....10 perc megmerevedés és magamhoz térés után irány a kórház és fájdalomcsillapítás és minden nélkül 3 és fél óra alatt megszületett a kincsem! :)Most várom a következőt (18hetes) és most már sokkal előretekintőbb vagyok, nyilván mivel tudom, mivel jár egy szülés...és bár ha voltak olyan gondolataim szülés közben, hogy megfogok halni...csak arra gondolj, hogy a környezetedben hány nő túlélte! :D Engem speciel, pont azok a nők inspiráltak szülés közben, akikről tudom, hogy egy vérvételtől rettegtek és mégis van 1-2-3 gyönyörű gyerekük! :)Egyébként kérheted az EDA-t és ha szülés közben úgy gondolod, hogy kibírod nélküle, akkor nem kötelező beadatni! Kitartást!
2016. aug. 10. 10:03
 13/15 anonim ***** válasza:
En is feltem a szestol! A terhesseg vege fel sokszor el is sirtam magam itthon a paromnak... panikbetegseggel kuzdottem... plussz sziv problemaim is voltak mivel 25kg.ot hiztam... es a vegen mar nagxon nem birtam,lihektem,rengeteget extrazott a szivem.. aztan eljott a szules.. nem is indult ugy ahogy en elkepzeltem.. utolso nodokis vizsgalaton vtam,este fele ugy ereztem,h szivarog a magzatviz,be mentunk a korhazba.. megvizsgaltak,ami kicsit kellemetlen volt majdhogynem fajt.. ctg.. aztan haza kuldtek,masnap mar berzesem volt,megunt korhaz..megint vizsgalat.. megint haza kuldtek,harmad nap mar erosodtek a fajasok,a verzes is.. bemetunk mar bent tartottak.. es negyedik nap hajnalre meg lett a kislanyom.. este 7 korul ertunk a korhazba.. ejfelig tok elviltam rohogcseltunk stb.. ejfelkor burok repesztes.. hajnal 4.15ig halal... iszonyatosan fajt!! Mivel a fajasok rovidultek oxit kaptam... es epp ez miatt fajdalom csillapitot nem kaptam.. csaszart szerettem vna menet kozbe de nem lehetett mivel a kislanyom feje mar egeszen lennt volt.. szoval ejfeltok reggen 4.15ig nekem nagyon nagyok vtak a fajdalmai.. egy ket perces fajasok vtak.. a kitolas kb negyed ora volt.. utana minden minden fajdalpm megszunt mintha elvagtak vna.. olyan euforikus erzes volt.. 😇😇 ami plussz rossz volt,h nem kelhettem fel az agybol.. itolag az agy tamplajat feljebb emeltem vna.. es nem nyavajogtam vna ennyit a fajasok alatt.. :) dee tuleletem! Es nincs rossz elmenyem! Bar szules utan azt mondtam h soha tobbe nem szulok.. de majd par ev mulva szeretnek meg egy babszit! Akkor is tuti azt mondom majd,h tobbet soha. :) szoval ki tartast!!! Nemt nem maradhat a baba
2016. aug. 10. 10:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja es meg annyi,h en feladtam az egeszet szules kozben... egyszeruen eldontottem h en ezt nem birom es ugy is meghalok.. vagy valam ilyesmi gondolta kapott el.. nem hittem el h en most szulok.. es ez miatt lassultak le a fajasok.. utolag bele gondolva.. tehat a psziches allapot en szerintem 100%an befolyasolja a szules!! Ne felj!lehet neked tok konnyu szulesed lesz es kivanom h az legyen.

Utolso valaszolo vtam

2016. aug. 10. 10:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nagyon aranyosak vagytok! Próbálom magam lelkileg erősíteni 😊 Aztán majd lesz valahogy.
2016. aug. 10. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!