Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális, hogy nem félek a...

Normális, hogy nem félek a szüléstől?

Figyelt kérdés
Olyan mintha fel sem fognám, hogy velem fog történni és hamarosan. Mintha fényévekre lennék tőle. Attól félek, hogy így nem készülök fel rá igazán. Más is érzett így? Milyen volt ezek után a szülés? 37h km
2016. márc. 1. 14:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Normális, hiszen nem tudod mitől kellene félni. Én sem féltem és ez szerintem így volt jó. Végül rövid (6 óra), de nehéz szülésem volt. Ha szülnék másodikat (nem fogok), akkor biztosan be lennék tojva a szüléstől, hiszen már tudnám milyen.
2016. márc. 1. 14:32
 2/17 anonim ***** válasza:
Persze, én sem féltem, tudtam, hogy fájni fog, de mégse féltem, elég hosszú, de mindenféle dráma nélküli szülésem volt, teljesen jó emlék maradt. Most várom a másodikat, 37 hetes vagyok, most se félek, nem hinném, hogy kéne, lezajlik max 1 nap alatt és a nehézség, fájdalom elmúlik és elfelejtődik.
2016. márc. 1. 14:36
 3/17 anonim ***** válasza:
Szia. Nov4én este fájásokra ébredtem, amik 30 mp-ig tartottak, és 10percenként követték egymást. azt hittem jósló fájások, de nem múltak el. csütörtök este 8 fele, már 7 percesek voltak. Hívtunk mentőt, bementünk a kórházba, és közölték, hogy akkor megyünk szülni. Eddig a pontig , nem fogtam fel hogy én egyszer szülni fogok. Szerintem erre nem lehet felkészülni. nagyjából tudtam hogy mi vár rám, de arra ami történt , nem lehet felkészülni. És az a 33 óra vajúdás, és 3 óra kitolás, 5 perc múlva elveszett, mikor a kezembe adták a picikémet :)
2016. márc. 1. 14:38
 4/17 anonim ***** válasza:
Én se féltem.
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

császárral fogok szülni, a legjobb barátnőm folyton kérdezgetni, hogy na, és félsz már a műtéttől?:) én ugyan sokat gondolok rá, néztünk videót is a youtube-on is, de egyáltalán nem félek. még sose szültem, így biztosan azért lehet.

a férjem benn lesz velem, a dokimban megbízom, a kórház is tetszik, elégedett vagyok az ottani személyzettel is. majdcsak túlélem.

de én mindennel foglalkozom, csak a szülésre ne kelljen gondolni.:) pl. megint felvettem a munkahelyemen a fonalat, rendezgetem a baba cuccait, pakolgatok itthon, az új lakásunk ügyeit intézem, a csok feltételeit böngészem, stb.

pedig hétfőn műtét...gondolom, majd a vasárnap este lesz szörnyű.

38hkm

6/17 anonim ***** válasza:
Tőlem is midnenki azt kerdezgeti, hogy nem félek?? És fura, de nem. Pedig én flek a vérvételtől, félek a fogorvostól, alacosny a fájdalomköszüböm, szóval biztos rossz lesz, de úgy vagyok vele, hogy úgyis túl kell élni, túl fogom élni, ahogy más is, legalább ennek van értelme, a végén kapok egy babát :) Sokkal inkább félek attól, hogy bármi komplikáció fog majd felmerülni, a fájdalmat nem tudom előre elképzelni.
2016. márc. 1. 14:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem féltem, mert pontosan nem is tudhattam előre, hogyan fog zajlani és mennyire fog fájni. Úgy voltam vele, hogy előbb-utóbb úgyis is túl kell lenni rajta (kihagyni nem lehet és nem is tart örökké), illetve bíztam az orvosomban és szülésznőmben, ami sok erőt adott. Kb. 10 óra vajúdás és 1 óra kitolás után császároztak, de nagyon optimistán is vidáman álltam a dologhoz, ami szerintem segített abban is, hogy gyorsan felépüljek. Bármikor újra szülnék.
2016. márc. 1. 14:51
 8/17 anonim ***** válasza:

Mikor az első gyermekemmel voltam terhes és sem féltem..pedig rémisztgettek, hogy hát nagyon fáj a szülés, de akkor még nem tudtam milyen így nem is féltem...úgy voltam vele, hogy több százezren szülnek a világba naponta nekem is menni fog:) Meg kell jegyeznem az első szülésem borzalmas volt..de inkább nem írom le. Mikor másodszorra terhes lettem már tudtam miért aggódjak, de akkor sem rettegtem végig a terhességet de azért volt bennem egy kis félsz. Kár volt, mert nagyon könnyű (ha lehet ilyet mondanom)volt 2. szülésem..2 fájás között vigyorogtam pedig nem kaptam semmi fájdalomcsillapítót.

Szóval kérdésedre válaszolva: teljesen rendben van ha nem félsz:)

Boldog babavárást és könnyű szülést.

2016. márc. 1. 16:28
 9/17 anonim ***** válasza:
Én sem féltem, én is ugyanígy éreztem, hogy olyan távoli az egész..na aztán lett belőle egy 18 órás fájdalomcsillapítás nélküli vajúdás(ebből 1.5 óra kitolás), eléggé megviselt, még 2 év múlva is féltem a teherbeeséstől..el is vetéltem a második babával. 2 hónappal az első 3 éves kora előtt aztán mertem belevágni, most 30 hetes vagyok. Nem félek, bár tény ha a vajúdásra gondolok, feszültebb leszek és tudom, hogy "fel kell kössem a gatyám"...aztán lehet rövidebb lesz és ezáltal sikerélményem lesz olyan szempontból, hogy kevesebbet kellett szenvedni. Nekem nagyon fájt és szeretném, ha rövidebb lenne...
2016. márc. 1. 17:14
 10/17 anonim ***** válasza:

Az első babánál úgy voltam,mint te is!Szintén ijesztgettek,mint ahogy az egyik válaszadó írta és ennek ellenére sem volt bennem félsz.Gyors,könnyű szülésem volt,ami nem jelenti azt,hogy nem fájt,vagy hogy minden nap kibírnám...mert nem!Akkor nem tudtam,miről is szól pontosan.

Most a kistesóval vagyok 35 hetes,húúúú na most izgulok rendesen!Nem magam miatt,vagy a fájdalom miatt,hanem mert féltem a babát.Nagyon!

Nyugtatom magam,hogy odabent úgysem marad :) túl kell lennünk rajta,pár órányi szenvedés és minden szép és jó.Egyébként miután kibújt a kisfiam,nálam valóban mintha elvágták volna a fájdalmat,kész vége lett és nagyon megkönnyebbültem.

Ne aggódj,tényleg csak sodródsz majd az árral és utólag mindent másképp látsz. :) Kitartás.

2016. márc. 1. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!