Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan indult be a szülés?

Hogyan indult be a szülés?

Figyelt kérdés
38 hkm vagyok,és érdekelne kinél, hogy indult meg a szülés.Hanyadik héten?Volt-e előjele?Hogyan zajlott? Minden érdekel ami a témával kapcsolatos.Már nagyon izgulok. Előre is köszönöm a válaszokat.

2016. aug. 1. 08:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mindkettő 39. Hèten indult be. Az első két napig jövögetett, mire tenyleg beindult. A másodikkal már 2 hétig keményen jóslóztam. Nem volt egy adott pont. Lassan erősödött odáig a jósló, hogy végül beindult.
2016. aug. 1. 08:49
 2/13 anonim ***** válasza:
39. hét 4. nap fájással. 38. hét 1 nap vérezni kezdtem (mint kiderül már szűk 3 ujjnyi vagyok, a 32. héten már 1 ujjnyira kinyílt) olyan 4-5 óra múlva már kezdődtek a fájások. 38. hét 6. nap elfolyt a magzatvíz. Előjelek nem igazán voltak, nyákdugóval csak az elsőnél találkoztam,de onnantól még legalább 1 hét eltelt mire beindult.De amúgy semmi más.
2016. aug. 1. 09:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
39+2 naposan este tv nézés közben elfolyt a magzatvizem. Bementünk a kórházba, 3 óra múlva lettek kapásból 3 perces fajasaim. Nem volt semmi előjele a szülésnek, ugyanúgy tettem-vettem, jottem-mentem aznap mint máskor. Délelőtt volt nst-m is, az sem volt "gyanus".
2016. aug. 1. 10:53
 4/13 anonim ***** válasza:
39. hétben voltam. Hajnal 3-kor wc-re mentem és egy kis vért találtam a bugyin, és nagyon kemény volt már a hasam. Hívtam a dokit, mondta, hogy menjek be. Közben elkezdtem figyelni a fájásokat is. Reggel 6-ra beértünk a kórházba, gépre tettek, majd beöntés, aztán burkot repesztettek (nagyon zavaros volt a víz) és 14:15-kor megszületett a fiam. :)
2016. aug. 1. 11:52
 5/13 anonim ***** válasza:
41+5 naposan beindították, oxitocinnal mert nem indult meg.
2016. aug. 1. 11:53
 6/13 anonim ***** válasza:
37. Héten éjfél előtt fordultam egyik oldalamról a másikra és hirtelen elfolyt a magzatvíz,semmi jele nem volt,nem volt jósló fájásom sem.Igaz előtte pár nappal már el kezdett távozni a nyákdugó,de mivel első baba nem gondoltam hogy 3 héttel előbb jön😊igaz így sem lett kicsi baba 3700gr és 55cm. Könnyű és gyors szülést kívánok neked😊👶👣
2016. aug. 1. 11:57
 7/13 anonim ***** válasza:

39+4 hetesen délelőtt láttam a nyákdugót és jóslófájásaim voltak de utóbbi 5 hétig mindennap így nem foglalkoztam vele, a nyákdugóval se mert úgy hallottam attól még lehetnek hetek is akár. Ezután folyamatos barnás folyásom lett, közben zuhanyoztam is és a "jóslófájásaim" hirtelen erősödtek. Azért csak aggasztott a barnázás így megnézettem magam, kórházban azt mondták tágulásos vérzés és menjek vissza rendszeres fájásokkal, erre hajnalban került sor és még innen is eltelt jópár óra, délelőtt 10-re bújt ki a fiam.

Nem volt előjele pl mindezt megelőző napon. A beindulás előtti éjjel 2 órán keresztül folyamatosan mozgott a fiam ami nagyon furcsa is volt, mégsem gondoltam, hogy már szülés miatt csinálhatja. Más nem volt, a szokásos jóslófájások csak de 5 hét után már nem gondoltam jelnek. :)

2016. aug. 1. 12:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Semmi előjele nem volt. Nagyon ritkán keményedett a hasam, jóslóim is alig voltak. 39+6 hetesen indult be, fájásokkal. Reggel kezdődtek, délután négyig rendszertelenek voltak, négytől nyolcig 10 percenként jöttek, aztán utána már 5 percesek voltak éjfélig. Fájások között aludtam, mert nagyon fáradt voltam. Éjfélkor indultunk a kórházba, ami kocsival kb. 20 perc volt. A fogadott szülésznő már bent várt minket. Én nem kaptam beöntést és nem is borotváltak. Az ügyeletes orvos megvizsgált, 2 ujjnyira tágultam. 3 perces fájásaim voltak. Felhívták a fogadott orvosomat, hogy hamarosan jöhet. Kb. fél óra múlva már ott is volt. Közben én fent feküdtem a szülőágyon. Amikor beért az orvos, burkot repesztett és kaptam oxitocint is. Rá akartak ültetni labdára, de amikor felültem az ágyról, leesett a baba szívhangja. Megpróbáltuk kicsit később mégegyszer, akkor is leesett, így kaptam oxigént és végig feküdnöm kellett. 3 körül fekvés közben is leesett a kislányom szívhangja, és tartósan úgy is maradt. A fájásaim is kezdtek gyengülni és rendszertelenek lettek, négy ujjnyinál többet nem tágultam, pedig kaptam még egy adag oxitocint is. Szerintem nem telt el 5 perc és már a műtőben voltam. A szülésznő még adott a szülőszobában hányás ellen valami löttyöt. Az anesztesnek harmadszorra sikerült beadnia az injekciót. Először biztos eltalált valami ideget, mert a fenekem fölött van egy rész, amit a mai napig nem érzek... Már akkor nagyon remegtem az injekciótól, mielőtt leszíjaztak. Fájdalmat nem éreztem, csak ahogy rángatták a hasam, furcsa érzés volt. Fél négyre lett meg a kislányom. A műtét kb 40 perces volt. Miután leszíjaztak, nagyon hamar kivették a babát. Az tartott sokáig, amíg engem raktak össze. Amikor áttoltak az őrzőbe, rögrön hozták szopizni a babát. A remegés nagyon sokáig tartott. Délután fél 2-ig voltam az őrzőben. A felkelés szörnyű volt. Áttoltak az újszülött osztályra és már hozták is a babámat. Az orvosok nem tudják mitől eshetett le a szívhangja, a köldökzsinór sem volt a nyakára tekeredve. Most itt alszik mellettem az egészséges 4 hónaposom. :)
2016. aug. 1. 12:42
 9/13 anonim ***** válasza:

Elsővel 40 hét 0 napon indították, rossz NST miatt. Az elején lassan indult be a dolog, nem volt tágulás, császárnak ígérkezett, de végül természetesen jött világba a babám, valamivel több mint nyolc óra vajúdás után.

Második szülés 39 hét 2 naposan, éjszaka felkeltem, hogy vizet igyak és elfolyt a magzatvíz. Ez a szülés is kb. nyolc órát tartott.

2016. aug. 1. 14:31
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

Pont 38 hetes voltam, délben UH vizsgálat, doki mondja, még a közelében sem vagyok, 2 hét múlva menjek újra.

Aha... Mire hazaértem, az addig lusta, megfontolt baba kígyóként tekergett bennem egész délután. :) Este fájások, be a kórházba, közölték, hogy innen aznap már nem megyek én sehova.másnap hajnalra megszültem a lányom.

Most 37+2 vagyok, de ő nagyon aktív, tehát ugyanazok a kezdő jelek kilőve.

Viszont már jöhetne....

2016. aug. 1. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!