0Rh- vércsoporthoz tudni kell e szülésre a párom vércsoportját is?
Figyelt kérdés
Folyamatosan nézik az ellenanyag szintet, én 0- vagyok , de a páromét nem tudjuk. Kelleni fog e ez az adat mire szülni fogok?2008. szept. 29. 11:16
1/4 anonim válasza:
Nekem is ez a vércsoportom, egyik gyereknél sem kérdezték a szülésnél. Asszem amikor először voltam a védőnőnél ott megkérdezte, de mondjuk én tudtam.
A lányom 0+ lett, utána kaptam Anti-D injekciót, de a kisfiam 0- lett utána nem kaptam.
Azért szerintem jó, ha tudjátok a párod vércsoportját is.
2/4 anonim válasza:
Kell!
Ha a párod pozitív, lehet az első baba is az és akkor szülés után meg kell kapnod az anti-d-gamma-globulint..így a következő babánál sem lehet gond...
Ha az anya 0RH- akkor mindeig kell tudni, hogy lehet -e a baba ellentét..., ha nem sikerül megtudni, bár nem bonyolult, szülés után megnézik a baba vércsoportját és az alapján is kapod az anti-d-t ha kell.
Azért szólj a dokidnak ha mész, mert hallottam már, hogy elfelejtették..???!!
3/4 anonim válasza:
Igen!Apuka lehet, hogy RH+ és a baba is az lesz,akkor a következő terhességnél adódhatnak problámák.
4/4 anonim válasza:
Nem kell tudni!Én A RH- vagyok.Senkinek semmi köze a párom vércsoportjához.Amit csinálnak az az ellenanyag szűrés,és közvetlenül szülés után a köldökből leveszik a vért és meghatározzák a vércsoportot.Így neked is kicsit várni kell amíg rád fektetik.Ezután dől el kapsz e Anti-D vagy sem.Ha azonos lett a vércsoport nem kapsz.Ha ellentétes a Tieddel..hát akkor kicsit szurkálódni fog veled az egyik nővér :-))Amúgy a terhesség alatt nem keveredik a vér,csak a szülésnél.Ha esetleg valami gond van akkor csinálnak vércserét a kicsinél,ezt nekem is elmondták így jó ha tudod!De ha ez vígasztal az anyám is -(5 gyereke lett) a nővérem is - (2 gyereke lett)a hugom is-(2 gyereke lett)és én is az vagyok (ez a 2.terhességem)Nem volt senkinél sem gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!