Valaki segíteni ebben? Anyukám B Rh+, nővérem A Rh+, apukám vércsoportját nem tudjuk. Mi lehet az enyém?
Figyelt kérdés
Ugyanis nálam még nem néztek vércsoportot, mert azt mondják itt nem kötelező, pedig már volt egy vetélésem, de nem történt utána semmi vizsgálat. Ha rh neg vagyok akkor lehet baj belőle igaz? Már 15 hetes vagyok.2011. márc. 13. 11:55
1/9 anonim válasza:
Az igen érdekes, hogy nem néznek vércsoportot, mert úgy tudom benne van a kötelező vizsgálatban és ráadásul 2szer is megteszik. Az első még 12 hetes kor előtt van. Sztk-ba jársz vagy magánrendelésre?
2/9 anonim válasza:
Semmi probléma nincs, vetélés után kellett hogy kapj egy injekciót, ami megakadályozza az ellenanyag termelődést. Ha nem így lenne, ezt a babát már nagyon korán elvetélted volna. Semmi vész, ne aggódj.
3/9 anonim válasza:
szerintem rh+ vagy mert ha anyukád b rh+ tesód a rh+ akkor apud vagy b rh+ vagy ab rh+ igy te se lehetsz negativ!de mi a párodé?
4/9 anonim válasza:
Csak annyit lehet biztosan kijelenteni, hogy apukád biztos nem 0 vércsoportú, de ettől a Te vércsoportod még bármi lehet. Ha mind két szülő rh pozitív akkor is lehetsz rh negatív.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Debrecenben van az orvosom a Kenézyben, de voltam Sztk rendelésen is, mert 12 hetesen ott vették le a vért, de abban nem volt benne a vércsoport meghatározás. 16 hetesen lesz AFP, de a védőnőm szerint akkor sem néznek vércsoportot. Elvileg ezt külön kell kérni és máshol csinálják, meg csak akkor nézik ha ténylegesen probléma van. Amikor elvetéltem akkor spontán volt és nem volt műtét utána. A doki csak megvizsgált meg néztek uh-t, hogy nem maradt-e bennem szövetdarab, kenetet vett, de semmiféle szurit nem kaptam! Anyukám sem tudja a vércsoportomat, a háziorvosom sem. A páromét szintén nem tudjuk.
2011. márc. 13. 12:27
6/9 anonim válasza:
16 hetesen néznek vércsoportot is, tuti!
7/9 anonim válasza:
Ez tényleg nagyon érdekes, hogy nem néznek vércsoportot... Én azt hittem, ezt mindenhol alapból nézik. A te vércsoportodat itt senki nem tudja kitalálni, ez az egy biztos. Sajnos ha RH negatív vagy, és nem kaptál szurit vetélés után, akkor az bizony okozhat gondot a babánál, és nem úgy van, ahogy egy előző válaszoló írta, hogy akkor már elvetéltél volna. Szóval én amondó vagyok, hogy valamilyen úton mindenképpen nézess vércsoportot, mert az ellenanyagszűrést és a vércsoportmeghatározást akkor is meg kell csinálni, ha nem volt vetélésed. Vércsoportmeghatározás már csak azért sem árt, mert ha esetleg vért kellene kapnod szülés után, akkor az sem mindegy, hogy milyen a vércsoportod. Hihetetlen, hogy a 21. században Magyarországon létezik még ilyen, hogy nem néznek vércsoportot...
8/9 anonim válasza:
Nem igazán értem, miért nem nézik,hisz ez alap...
Én A rh+ vagyok, mégis minden terhességemnél kétszer is nézték, mivel ellenanyagot termelhet a szervezet.
Szerintem kifejezetten kérd meg a dokidat erre a vérvételre!
9/9 anonim válasza:
Anyukádnak nincs már meg a csecsemő könyved?Abba biztos benne van!De a 18 hetes vérvételnél kérjed,ha az orvos nem kéri!nekem automatikusan nézték pedig a 4.babát várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!