Olyan előfordulhat hogy megszületik egy baba és akkor hiába nem voltak problémák a terhesség során mégis betegen születik?
Ha ilyen előfordul hogy a baba nem egészségesen születik hanem valami komolyabb problémája van (pl. agyilag) akkor mi nem tartanánk meg, de ugye ha a terhesség alatt minden rendben van akkor ez nem fordulhat elő???
Ha mégis akkor te mit tennél? Nagyon szomorú dolog ez. Ilyen előfordulhat?
Az, hogy "komolyabb problémája van agyilag), az születéskor sem feltétlen derül ki. Csak 1-2-3 évesen, amikor látod a fejlődésbeni lemaradást.
Nővérem fia aspergeres, a diagnózist 4 éves korában kapta kb. És azt nem vizsgálták, mi az oka, csak hogy milyen fokú a probléma. Nála valószínűleg a szülés elhúzódás, és az orvos hanyagsága miatt volt oxigénhiy, de ez már Sosem derül ki.
Nekem tökéletes terhességem volt, szülésnél volt egy kis gond, de volt fogadott dokim, aki gyorsan reagált, és így minden rendben lett.
Szerintem gyerekvállalásnál a legfontosabb egy JÓ szülész orvos.
Sajnos van ilyen. Olyan is, hogy amit szűrnek, azt mégsem veszik észre. Pl szomszédom járt így, hogy azt gondolta, egészséges a baba, erre megszületett a down-os lánya. Aztán egy iskolatársam is zavartalan terhesség végén megszült, és angel syndromás lett a lánya. A barátnőm Angliában szült, ahol ugyebár kb egész terhesség alatt letojják a fejedet és még a szüléskor is csak a szülésznő van jelen. Magyarországi szülészeteken már legalább 5 indokot találtak volna arra, hogy sürgősen császározzák meg, nem tudom már az összeset felsorolni, de közte volt a túlhordás, a magzatszurkos magzatvíz, valamint hogy a gyerek szívverése lelassult, és még nem tudom már mi, de neeem, anyuka csak szülje meg, nem kell a császár. A gyerek 0-ás !!!! Apgarral született, magyarul halva, életjelenségek nélkül. Bezzeg akkor már özönlöttek be az orvosok, és nagy nehezen újraélesztették. Oxigénhiányos lett, elég súlyosan, soha nem fog tudni járni, görcsben vannak a végtagjai. Viszont legalább értelmileg rendben van. Éljen az angliai szülészet!
Na szóval mindezek mellett azért tényleg ritka, de előfordul!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!