Olyan előfordulhat hogy megszületik egy baba és akkor hiába nem voltak problémák a terhesség során mégis betegen születik?
Figyelt kérdés
Ha ilyen előfordul hogy a baba nem egészségesen születik hanem valami komolyabb problémája van (pl. agyilag) akkor mi nem tartanánk meg, de ugye ha a terhesség alatt minden rendben van akkor ez nem fordulhat elő???
Ha mégis akkor te mit tennél? Nagyon szomorú dolog ez. Ilyen előfordulhat?
2016. júl. 19. 11:13
1/13 anonim válasza:
Az ultrahang sem 100%-os.Előfordulhat,hogy nem vesznek észre valami rendellenséget.
2/13 anonim válasza:
Előfordulhat, de ritka. Akkor van ilyen, ha szülés közben probléma lép fel, nem észlelik, és a baba oxigénhiányos lesz. De a legtöbb esetben ezt megelőzik és figyelnek erre, ráadásul ha baj is történik, a babák gumiból vannak, és nem egyszer néhány hónap alatt elég súlyos állapotból szinte teljesen felgyógyulnak.
3/13 anonim válasza:
sajnos előfordulnak ilyenek.lényegesen kevesebb mióta ilyen sok vizsgálat/tesztek vannak-de még igy is történnek ilyenek
4/13 anonim válasza:
Elég ritka, de azért még így sem eléggé. A genetika trükkös dolog és rengeteg mindenre egyszerűen nem is szűrnek, csak akkor, ha okuk van kutatni az adott génhiba után. Sokmindent hordozhat a szülő, ami bármi oknál fogva mindeddig nem jött elő, vagy a családban ha előfordult is, olyan távoli felmenők között, ami már nem fellelhető. Sokszor pont az adott szülőpár "kombinációja" okozza a galibát, ha mindkét részről öröklődik egy hibás gén, ami önmagában, másik szülővel nem okozna problémát, gyakran csak anyai, avagy apai ágról öröklődik a "hiba". Vannak nagyon jó genetikai szűrések, a gyakrabban előfordulóakra biztonság kedvéért is mérhetenek akár, de ok nélkül nem fognak minden magzatnál horror összegekért átfogó genetikai analízist készíteni, mert egyszerűen nincsen rá keret, infrastruktúra és idő, hogy minden kismamánál ez lehetséges legyen. Mindezek ellenére is igen ritka azért, sokkal gyakoribbak a szülés alatti/közbeni magzati traumák, a legfőbb mumus az oxigénhiány ugye. Tehát ha ez miatt agóddva nem vállalnánk a gyerekeket, akkor igencsak megtízedelődnénk. A lényeg mégis az viszont, hogy az anyatermészet hihetetlen összetett, fantasztikus módon működik, így az esetek legjavában a problémás terhességek java része még a korai stádiumban elhal, ami (ha tudnak róla egyáltalán, mert nem kémiai) bár hatalmas trauma, gyakran okkal történik. Szelektál a természet, ami nekünk anyáknak nagyon kegyetlen, de szükségszeűen történik.
5/13 anonim válasza:
Drog- es alkoholfogyasztas is okozhat ilyet.
6/13 anonim válasza:
Kérdező, a másik kérdésnél is elmondtuk, hogy a masszív alkoholfogyasztás és drogozás nagyon nagy valószínűséggel károsítja a babát.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
7/13 anonim válasza:
Igen, előfordulhat. Férjed is kipaterolnád, ha kiderülne, hogy beteg? Nem kicsit vagy undorító.
8/13 A kérdező kommentje:
azt nem én tettem fel, nem tudom miről beszéltek?
a kérdésre vártam a választ, bocsánat hogy fel mertem tenni!
2016. júl. 19. 12:30
9/13 A kérdező kommentje:
többieknek meg köszönöm
2016. júl. 19. 12:30
10/13 anonim válasza:
Ó, semmi baj, mi kérünk elnézést, hogy válaszolni merünk. Remélem téged is a kukába dob a gyereked, ha öregkorodra beteg leszel, mert megérdemled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!