Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
A baba fejvégű, de nincs beékelődve, emiatt előfordul, h kimozdul a fejvégből jobbra-balra. A kiírt időpontban jól feküdt, de rá 2 napra picit jobbra került a feje, így a doki befektetett a kórházba. Azóta megint jól áll irányba, de a doki kb 2 naponta kérdezi, kivegye-e császárral, mert oka van, h nincs illeszkedés, viszont ha akarom, ha jó irányban marad, megpróbálhatom megszülni, hátha vajúdás alatt beilleszkedik. Én mindig a baba állapota alapján döntök, eddig a vìz tiszta, szìvhang jó, áramlás jó, méhlepény ok. A baba mocorog sokat. Mivel minden ok, így általában várunk, mert azért mégiscsak a természetes szülés felé hajlok jobban. Viszont úgy érzem, kezdek fáradni, a kórházat sem bírom már sokáig, és ma 11,7 cm-es fejet mértek, amire aszonták nem valószìnű, h kifér. Múlt hét szerdán még 10 centi alatt volt. Ma kezdtem a 41. Hetet, jóslóim vannak tegnap óta, addig sosem volt, de fájás nincs. Ti mit tennétek a helyemben? Ennyi furcsaság mellett vetessem ki császárral, vagy adjak esélyt a természetesnek?

2016. júl. 11. 19:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%
Hááát...én megpróbálnám természetesen (indítással), és ha nem megy, akkor még mindig ott van a sürgősségi császár.
2016. júl. 11. 19:59
 2/24 anonim ***** válasza:
52%
én a császárt választanám,mert kevesebb baj érheti a babát,de neked kell tudnod.
2016. júl. 11. 20:17
 3/24 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan voltam,41+2 indítottak,de 10 óra elteltével is ki tudta mozdítani a fejét a szülésznő,nem ékelődött be sajnos! Császár lett a vége! Kitartást,hamarosan babázhatsz :)
2016. júl. 11. 20:30
 4/24 A kérdező kommentje:
3-as: és kiderült, mi az oka, h nem illeszkedett?
2016. júl. 11. 20:42
 5/24 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben a császárt választanám, de megvárnám, hogy megindul 1-2 napon belül, mégiscsak úgy lenne a legjobb, de akkor is császár. Utána már nem várnék, nem foglalkoznék vajúdással. Írpm ezt úgy, hpgy 2 császáron vagyok túl. Az elsővel rengeteget vajúdtam, a második sürgősségi lett.
2016. júl. 11. 20:53
 6/24 anonim ***** válasza:
Így voltam én is, meg akartam próbálni természetes úton, végül 42. héten indították, hosszú vajúdás után császároztak, de nem bánom, hogy megpróbáltuk, jobb a vajúdás azért a babának, mintha csak úgy kiveszik. Természetesen végig figyeltük a szívhangját, a baba jól volt. Mondjuk az utolsó három óra szenvedéstől már inkább megkíméltem volna magam.
2016. júl. 11. 21:14
 7/24 anonim ***** válasza:

császárt választanám, nem várnám, hogy beinduljon, max úgy, hogy ha érzem, kezdődik, abban a pillanatban lehessen menni a műtőbe. A császár biztonságosabb a babára nézve a helyzetedben (legalábbis szerintem, mert oka van, hogy nem indul meg), mint a term. szülés, de a sürgősséginél lehetnek olyan felmerülő problémák, amik pl. a progisnál nem.

Szóval vagy kitűzném, hogy akkor holnapután reggel, vagy megbeszélném a dokival, hogy ha beindul, nem várnak, azonnal műtenek.

2016. júl. 11. 21:19
 8/24 anonim ***** válasza:

Mindenképp vàrnàm,hogy beinduljon.

Nekem sem illeszkedett be, aztàn nagynehezen a szülőszobàn,de kimozdìtható volt. Simàn megszültem,de annyi volt az ok,hogy a nyakàn volt a köldökzsinór.

2016. júl. 11. 21:44
 9/24 anonim ***** válasza:
Hát tényleg elég sok a furcsaság, én ezek alapján a császárt választanám, mert az oké hogy "hátha", de mi van ha mégsem. Én nem kockáztatnék.
2016. júl. 11. 21:58
 10/24 anonim ***** válasza:
Azért majd írd meg légyszi mi lett. Kitartást!
2016. júl. 11. 22:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!