Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik szules faj jobban? A...

Melyik szules faj jobban? A csaszar, vagy a rendes szules?

Figyelt kérdés
2008. szept. 27. 13:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom mindenkinek más a fájdalom küszöbe, de én a rendes szülést választanám ha szülnék mégegyszer. Volt szerencsém mind a kettőhöz. Igaz, hogy a rendes szülés fájdalmasabb, de nagyon szép élmény és nem a műtő hangulatát kell érezned.

Második fiam koraszülött, gyors császár kellett, az érzéstelenítőt háromszor szúrták belém, mert soha nem volt jó, de még igy sem sikerült éreztem, hogy matatnak ott lent, akkor infúzióba kaptam még fájdalom csillapítót, amitől másnap reggelig kómás voltam. Napokig nem tudtam mosakodni, mert vigyázni kell a sebre, húzódik, fáj, még mindig érzem, pedig már 4 hónapja.

A rendes szülés után megkaptam a fiamat, percekig néztük egymást, letisztogatták, utána cicire tették. Már 2 nap múlva ülve szoptattam, (igaz az a seb sem egyszerű, de nekem gyorsan helyre jött). Miért kérdezed?

2008. szept. 27. 13:58
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámnak 2 sima,és egy koraszülött császár volt,utána sokáig fájt a hasa.ő azt mondta,inkább 10 sima,mint mégegy császár.
2008. szept. 27. 14:07
 3/15 A kérdező kommentje:
en csaszaral szultem 1eve,a tesom most,5honapja,azt mondta,hogy en nembirtam volna ki a rendes szulest,mert neki annyira fajt,en megkerdeztem,hogy szerinted a csaszar az nemfaj?Hat csak ezert kerdem?Es mit gondolsz,a masodikat is csaszarral szulnem,eleg vastag a sebem,ha hozzanyulok,meg mindig olyan erzekeny,meg mintha egy kicsit meg lenne dagadva a mehem,neked is ilyen?
2008. szept. 27. 14:08
 4/15 anonim ***** válasza:
58%
Nekem az első császár volt 5 éve. A műtőben éreztem ahogy nyomják a hasamat, iszonyatos fájdalom volt az is. Utánna nagyon sokáig lábadoztam, mindenem fájt. A második babával síma szülésre készültem. Nagyon csalódott lettem amikor megtudtam, hogy ez is császár lesz. A második császár alatt semmit sem éreztem. Harmadnap hazaengedtek, a következő nap már főztem a húslevest. Azóta talpon vagyok mintha semmi sem történt volna. Semmim nem fáj. A császárt ugyanaz a doktor csinálta mint 5 éve. Tehát szerintem minden az adott pillanattól függ.
2008. szept. 27. 15:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

én nem tudom milyen a császár, de nekem is nagyon fájt a sima szülés. vagyis az utolsó 1 óra és annak a végén az a 10 perc volt nagyon dúrva fájásokkal tarkítva.....

nekem rendesen halálfélelmem volt egy egy fájás csúcspontján, de nem bánom mert született egy gyönyörű kisfiam.

2008. szept. 27. 15:35
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

Szia!Én Aug. 20-án szültem császárral.Indították a szülést, mert 1 héttel túlhordtam a picit.Balont helyeztek fel 21:30kor, 23:15kor burok repesztés, 00:15kor oxitocinos infulzió onnantól 03:15ig 2 perces fájások.Majd akkor szóltak hogy a baba szive nem bírja a vajúdást, én nem tágultam, úgyhogy vittek is a műtőbe császározni. Altattak alatta.

Nekem kb. 2napig fájt és nehezen ment a mozgás.De a 4ik nap amikor hazaengedtek, már szinte szaladgáltam a kórházban.Szóval nekem nem volt annyira rossz élmény. A vajúdásra viszont nem szivesen emlékszem.De azért picit sajnálom, hogy nem természetes úton szültem.

2008. szept. 27. 16:26
 7/15 anonim ***** válasza:
59%

hát engem császároztak,és elötte végig vajúdtam 5órát( tudom ez nem is olyan sok ),már tolófájásaim voltak,teljesen kitágulva, szóval jöhetett volna a baba , de nem jött.nekem már megváltás volt mikor toltak át a műtőbe.és valóban érezni ahogy matatnak ott benn, de ez nem fáj.utána 1-2-nap nehéz, de én így is azt mondom még 10 császár inkább mint akácsak 1 szülés.

:(

2008. szept. 27. 16:45
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

jó én elhiszem hogy sokan inkább a császárt választják, mert hogy könnyebb, de én meg boldog vagyok hogy önerőből megtudtam szülni a kisfiam. pedig én repedtem is a vágás mellett, tehát fájt rendesen, én nem kaptam EDA-t sem de így is csodálatos élmény volt.

Aki ismerősöm van és császárral szült, azt mondja, hogy még 1 év után is érzékeny a hasa, na meg megvágják a méhét,stb... szerintem a természetes után hamarabb rendbe jön az ember. mondjuk ez is meberfüggő. szerintem.

2008. szept. 27. 16:50
 9/15 anonim ***** válasza:
bocsi.. emberfüggő. elírtam.
2008. szept. 27. 16:51
 10/15 anonim ***** válasza:
65%

Én császárral szültem és szerintem ennél fájdalommentesebben nem lehet szülni!!!!!

Már másnap szépen mentem, zuhiztam. Itthol sem volt semmi gond, már egy hetesen mentünk ki sétálni.

Most 6 hetes kisfiú anyukája

2008. szept. 27. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!