Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan lehet házi praktikákkal...

Hogyan lehet házi praktikákkal beindítani a szülést?

Figyelt kérdés

Sógornőm holnapra van kiírva. Ha nem indul be a szülés neki akkor holnap be kell feküdnie és a doki azt mondta neki,hogy holnap vagy szerdán szülni is fog.

Kinek mi vált be?

2016. jún. 13. 07:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért kell beindítani otthon.

2 gyerekem van, az elsőnél véletlenül indítottuk be, szexszel. Ez 14 óra szenvedést okozott, emelt adag oxitocinnal és kézzel tágítással, mival egyáltalán nem vol kinyílva a méhszáj, amikor elfolyt a magzatvíz. És ha elfolyik a magzatvíz, akkor nem ér rá a baba még bent tölteni 2 napot, mert ilyenkor fertőzés veszély van.

Második szülésem magától indult, alig fájt, 5 óra alatt megvolt a baba.

Szerintem nem kell kísérletezgetni, ha a baba és az anya szervezete nincs felkészülve még a szülésre. Az nem jó senkinek, ha órákig szenved a nő, vagy sürgősségi császár lesz a vége.

Persze az más, ha már x napot túlhordta és mondjuk belekakil a vízbe a baba vagy nem jó a szívhang, vagy egyéb ilyen veszélyes okok miatt megindítják a szülést. De hogy hűűűű holnapra vagyok kiírva, gyorsaaaan csináljunk már valamit, h beinduljon a szülés, azt én ellenzem emiatt amit fent is írtam.

Amúgy meg amikor ott szenvedtem vajúdáskor, a doki meg is jegyezte, hogy igen, az a gáz, hogy 0 tágulásra folyt el a magzatvíz.

2016. jún. 13. 09:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Az elővigyázatosságot én eü problémára értettem, nem a protokollra. Ugyanahhoz az orvoshoz járt egy kismama, ahova én is, és a doki aggasztónak találta pár eredményét, így az utolsó hetek valamelyikén be akarta fektetni további vizsgálatokra, de a nő ott bőgött a váróban, hogy ő bizony nem akar kórházba menni, mert szerinte semmi baja...

(#8)

2016. jún. 13. 09:17
 13/19 anonim ***** válasza:
53%

Egyáltalán nem "KELL" beindítani otthon, de ha bemegy a kórházba, akkor ott másnap ugyanezt fogják tenni, csak sokkal drasztikusabb eszközökkel. Emiatt szokás megpróbálni ilyen helyzetben a házi praktikákat, nem azért, mert az "jó", hanem mert kíméletesebb.

Igen, természetesen az orvos józan döntése fontosabb egy feldúlt kismama érzelmeinél, nálam más volt a helyzet, a saját kezelőorvosom mindent a legnagyobb rendben talált, és ő ajánlotta a "praktikákat is", pont a kíméletesség miatt, mert tudta, hogy a protokoll miatt kell befeküdni, és a főorvost ismerve esély volt a beindításra is.

Külön érdekesség, hogy a velem egy napra kiírt másik 3 kismamának mind beindíttatta, nekem nem. (Ő is tudta, hogy semmi bajom). Az egyikből sajnos császár is lett, mert nem jöttek a fájások... :(

Azt meg gondolom nem kell magyarázni, hogy az amúgy is nehéz utolsó napokban mennyivel jobb otthon lenni családi körben, mint a kórház "szuper körülményei között".

2016. jún. 13. 09:24
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem jókedvéből akarná,hogy beinduljon. Sőt még szerintem be is feküdne "jó" kedvel. Csak az ,hogy a doki a kiírt időpontba vagy max egy nappal később be akarja indítani ez nem tetszik neki. Amit meg is értek. Ő egyáltalán nem akarja siettetni. Mind a ketten jól vannak, terhesség alatt sem volt semmi probléma. Csak több ismerősünknél végződött úgy a dolog,hogy a doki beindította úgy ,hogy minden rendben volt. (Mert ha van ok arra ,hogy be kell indítani akkor szerintem senki nem ellenkezne) És szinte az összes esetnek császár lett a vége...igen a legtöbb eset után a doki hirtelen szabira ment... szóval valószínű ezért sietették a dolgokat.
2016. jún. 13. 09:27
 15/19 anonim ***** válasza:
46%

Azért az nem úgy van, hogy az orvos "szeretné" indítani a szülést OK NÉLKÜL, és a kismama KÖTELES befeküdni.

Az orvos NEM hazóság, és a szüléshez való bemenet meg nem büntetésletöltés, ami kötelezö!

Ha az anya nem akar kórházi indítást meg elözetes befektetést, akkor egyszerüen nem megy be és el van intézve.

Amikor majd magától indul a szülés, csak akkor megy a kórházba!

2016. jún. 13. 10:08
 16/19 A kérdező kommentje:
Ctg-re kiírt időponttól minden nap kell járni.Nem úgy megy hogy akkor te eltűnsz aztán majd megjelensz ha beindul. Nyilván nem csuknak le ha nem mész el, de ez a baba és a te érdeked, hogy utána nézik, hogy minden rendben van e.
2016. jún. 13. 12:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Elöször is a mindennapi CTG nélkül sem lesz semmi baja a gyereknek meg az anyának.

De ha nem akarja kihagyni, akkor reggel - vagy amikorra megbeszélték - odamegy, utána haza.

De arra nem kényszerítheti az orvos, hogy befeküdjön és arra meg végképp nem, hogy idö elött indítsák a szülést!

2016. jún. 13. 13:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Annyira okos vagy #15. Nyilván nincs senki kötelezve ra ,hogy befekudjon de van am olyan város ahol csak egy kis kórház van. Na most az ilyen városokban csak az a doki vállal szülést aki a kórházban dolgozik. Ha pedig nem akar az ember masik városban szulni mert nincs ra keret vagy nem tud utazgatni stb, akkor vagy elfogadja a protokollt vagy megszül otthon. Egyik orvos sem fog ellenszegulni a főorvosnak egy kismama miatt. Ha fogadott orvosod van akkor azzal, hogy megtagadod a befektetést, kockaztatod, hogy nála szulsz. Ergo ha nem értesz egyet a protokollal akkor nem lesz fogadott orvosod. En pl pedig mindenképpen akartam fogadott dokit.
2016. jún. 13. 15:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem egyik sem jött be. 41+5 napra szultem
2016. jún. 13. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!