A miskolci Semmelweis Kórház felújított szülészetéről mik a tapasztalatok?
Mit kell bevinnem magamnak és a babának, ha szülni megyek? Apás szülésnél az apukának kell vinni valamit, vagy adnak rá köpenyt? És azért kell -e fizetni? Milyen a felújított osztály?
Minden információ érdekelne!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Köszi a választ, akkor nem igazán érdemes, hogy a szülők bejöjennek a kórházba látogatni főleg 90 km-ről, majd ha otthon leszünk látják az unokát. De a férjemnek se lesz így könnyű kibírni azt a pár napot.
26 hetes km
Szia!
90 km nem semmi távolság... De szerintem az a legfontosabb, hogy mi jó az anyukának. Szülés után, gátsebbel a hátad közepére se fogod kívánni, hogy a folyosón kelljen álldogállnod, pláne a kemény padon üldögélned. Legszívesebben csak feküdnél. ha ilyenkor elárasztanak a jószűndékú rokonok és barátok a látogatásokkal, azzal többet ártanak, mint használnak. Talán jobb is, ha nem jön senki. Tudok olyan nőről, akinek emiatt ment el a teje, hogy egész nap csak látogatták, egy perc nyugtot sem hagytak neki. (Nem MIskolcon történt.)
De én meghaltam volna, ha a férjem nem tudott volna bejönni... Ő volt az, akire mindennap vártam és vágytam, akár csak 5 percre is. És neki akartam mindenképpen megmutatni a babánkat, mindennap, hogy mnenyit fejlődött, változott tegnap óta...
Szia!
Persze a férjem jön majd, mivel apás szülést akarunk, csak ha még 4 napot benn kell lenni, és ő is csak a folyosóra jöhet, plusz a babát sem lehet kihozni, hát az így neki és nekem is bagyon hosszú lesz. Mivel azt szeretném, ha legalább a férjem bejöhetne és velem lehetne egy kicsit. Hiszen ha csak a folyosóra jöhet be, akkor nem tud sok időt ott lenni, mert a babát sem lehet annyi időre egyedül hagyni és tényleg nekem sem kényelmes a kemény padon üldögélni.
26 hetes km
Szia!
Tudom, hogy ez nem vigasztal, de: egy ismerősünknek koraszülött volt a babája, egyből a GYEK-be került. Onnan akkor engedik haza a babákat, ha elérik a 2200 g-t (ha jól tudom). Na ezt a baba 2 hónapos korára érte el + más bajai is voltak. Szomorúan mesélte apuka, hogy 2 hónapos a gyereke, és még nem vehette a karjába...
Ehhez képest az a 4-5 nap kibírható, ugye? :-)
Szia!
Hát igen, remélem nálunk minden rendben lesz. Én inkább azon izgulok, hogy ha hamarabb jön a baba, felérjünk és ne az itteni kórházba kelljen bemenni. Bár lehet egy héttel hamarabb be kell majd feküdni.
26 hetes km
Sziasztok!
39 hetes kismama vagyok és én is ott fogok szülni a felújított kórházban. Nos, nekem sincs orvosom.Nekem ma mondta a védőnő hogy az apás szülésnél 8 ezer ft-ot kell állítólag fizetni március 1-étől. Igaz ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!