Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A miskolci Semmelweis Kórház...

A miskolci Semmelweis Kórház felújított szülészetéről mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Mit kell bevinnem magamnak és a babának, ha szülni megyek? Apás szülésnél az apukának kell vinni valamit, vagy adnak rá köpenyt? És azért kell -e fizetni? Milyen a felújított osztály?

Minden információ érdekelne!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 12. 11:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
De 11-12, du 15-18 van látogatás. Csak a folyosóra lehet bemenni, oda is cipővédőben, a szobákba nem. A gyereket senki nem hozhatja ki a folyosóra, még az anyja sem, csak a csecsemősnővérek. Megmutatni az ajtóban lehet, illetve az ajtó ablakán keresztóül, amit a "nagyeszűek" fejmagasság fölé tettek, hogy könnyű legyen a 160 centis anyukáknak az újszülöttet az apukának mutogatni. :-(
2010. ápr. 14. 15:05
 12/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Köszi a választ, akkor nem igazán érdemes, hogy a szülők bejöjennek a kórházba látogatni főleg 90 km-ről, majd ha otthon leszünk látják az unokát. De a férjemnek se lesz így könnyű kibírni azt a pár napot.

26 hetes km

2010. ápr. 15. 07:48
 13/23 anonim ***** válasza:

Szia!

90 km nem semmi távolság... De szerintem az a legfontosabb, hogy mi jó az anyukának. Szülés után, gátsebbel a hátad közepére se fogod kívánni, hogy a folyosón kelljen álldogállnod, pláne a kemény padon üldögélned. Legszívesebben csak feküdnél. ha ilyenkor elárasztanak a jószűndékú rokonok és barátok a látogatásokkal, azzal többet ártanak, mint használnak. Talán jobb is, ha nem jön senki. Tudok olyan nőről, akinek emiatt ment el a teje, hogy egész nap csak látogatták, egy perc nyugtot sem hagytak neki. (Nem MIskolcon történt.)

De én meghaltam volna, ha a férjem nem tudott volna bejönni... Ő volt az, akire mindennap vártam és vágytam, akár csak 5 percre is. És neki akartam mindenképpen megmutatni a babánkat, mindennap, hogy mnenyit fejlődött, változott tegnap óta...

2010. ápr. 15. 17:32
 14/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Persze a férjem jön majd, mivel apás szülést akarunk, csak ha még 4 napot benn kell lenni, és ő is csak a folyosóra jöhet, plusz a babát sem lehet kihozni, hát az így neki és nekem is bagyon hosszú lesz. Mivel azt szeretném, ha legalább a férjem bejöhetne és velem lehetne egy kicsit. Hiszen ha csak a folyosóra jöhet be, akkor nem tud sok időt ott lenni, mert a babát sem lehet annyi időre egyedül hagyni és tényleg nekem sem kényelmes a kemény padon üldögélni.

26 hetes km

2010. ápr. 16. 08:37
 15/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, hogy ez nem vigasztal, de: egy ismerősünknek koraszülött volt a babája, egyből a GYEK-be került. Onnan akkor engedik haza a babákat, ha elérik a 2200 g-t (ha jól tudom). Na ezt a baba 2 hónapos korára érte el + más bajai is voltak. Szomorúan mesélte apuka, hogy 2 hónapos a gyereke, és még nem vehette a karjába...

Ehhez képest az a 4-5 nap kibírható, ugye? :-)

2010. ápr. 16. 10:04
 16/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát igen, remélem nálunk minden rendben lesz. Én inkább azon izgulok, hogy ha hamarabb jön a baba, felérjünk és ne az itteni kórházba kelljen bemenni. Bár lehet egy héttel hamarabb be kell majd feküdni.

26 hetes km

2010. ápr. 16. 10:43
 17/23 anonim válasza:

Sziasztok!

39 hetes kismama vagyok és én is ott fogok szülni a felújított kórházban. Nos, nekem sincs orvosom.Nekem ma mondta a védőnő hogy az apás szülésnél 8 ezer ft-ot kell állítólag fizetni március 1-étől. Igaz ez?

2010. ápr. 16. 14:11
 18/23 anonim ***** válasza:
NEM! Ez valami elterjedt hülyeség. Az apás szülés éppúgy ingyenes, mint a nem apás. Március 21-én szültem, apukával. Egy forintot se kértek el... Mire is kértek volna? Rendesen fizetem a tébét.
2010. ápr. 16. 14:14
 19/23 anonim válasza:
Igen, ez így helyes!Én is fel voltam háborodva amikor 2 embertől is hallottam és meg is ijedtem hogy igaz. Akkor egy kicsit most megnyugodtam.Akkor lehet hogy csak terv. Én ezt egy kismamától és a védőnőmtől hallottam.Bár ebben a pénzéhes világban már semmin nem lepődöm meg...:o(
2010. ápr. 16. 20:47
 20/23 A kérdező kommentje:
Én csak júliusban fogok szülni, addig még kitalálhatják, hogy az apukáknak fizetni kell... :(
2010. ápr. 22. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!