Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért probléma az ha szülés...

Miért probléma az ha szülés után nem tudtam pihenni és ki vittettem a babát?

Figyelt kérdés

2. Gyermekemet Németországban szültem. Sajnos a nyelvet nem beszélem de a férjem Igen.

19 45 kor született meg a baba 1 órát volt ott a férjem haza ment pihenni a másnapi munka miatt. Én pedig fel hívtam éjszaka hogy jöjjön be mert fáradt vagyok és nem tudok pihenni.Bejött és elmagyarázta nekik hogy mit kepzelnek. Sokan lenèznek amiért kivittettem a babát és hogy nem érdekel engem hogy mivel etetik míg én pihenek.

2016. jún. 1. 08:37
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
72%

A probléma inkább az, hogy külföldön élsz, de annyi nyelvtudásra sincs igényed, hogy 2 alapmondatot el tudj pötyögni, ezért inkább pincsikutya módjára ugráltatod a férjedet egy kis fordítás kedvéért. Szerintem ez verte ki a biztosítékot.

Az más kérdés, hogy én pl. örültem, hogy velem van a gyerkőc, mert annyi várakozás és izgalom után eszembe nem jutott lepasszolni.

2016. jún. 1. 11:33
 22/53 anonim ***** válasza:
64%

Honnan tudod, hogy mit gondolnak vagy mondanak rólad, ha nem is beszéled a nyelvüket?

Drama queen vagy, semmi egyéb. A férjed meg egy balek.

2016. jún. 1. 11:42
 23/53 anonim ***** válasza:
60%

Komolyan ugrasztottad a férjedet éjszaka, aki másnap dolgozni ment, mert fáradt vagy?

Annyi eszed nem volt, hogy megtanulj 10 szót németül, annyit elmondj, hogy fáradt vagy. És ha valami baj van a gyerekkel, mindig hívod majd a férjedet, mert nem tudod egy orvosnak, mentősnek elmakogni, mi a baj? Mindent helyetted csinálnak meg egyébként?

Elárulom, hogy nem amiatt néznek le, mert kivitetted a babát, hanem a bunkó stílusotok miatt.

2016. jún. 1. 15:41
 24/53 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem nem probléma, én is kivitettem mind a kettőt anno. A másodikat már sokkal rutinosabban az apja hoza, vitte ráadásul. Ne csinálj ebből problémát, nem ez a mérce.

Az meg, hogy mivel etetik - az első fiam besárgult, mert megettem ezt a marhaságot, hogy mivel etetik , szoptattam a semmivel, aztán szegénynek gondja is lett belőle, a másodiknak kértem ki tápszert a szobába is és én etettem tápszerrel is, amikor nem pihentem. Lesz még alkalmad "jó anyának" lenni és nem pihenni :)

2016. jún. 1. 16:28
 25/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy kivitetted, én sem értek egyet teljesen a romming-in rendszerrel, hiszen a szülés egy nagyon megerőltető dolog, így szükség lehet a pihenésre. Itt az a baj, hogy annyit nem tudsz elmondani az adott ország nyelvén, ahol élsz, hogy fáradt vagy, kérem egy kicsit vigyázzanak a babámra. Ennyi lett volna, ez 10 szó... Ehelyett berángattak a férjed, aki jól elmagyarázta nekik... Gratulálok! Segítséget kértek és ahelyett, hogy kérnétek, inkább leosztjátok őket... Nem biztos, hogy ezzel a stílussal, habitussal kellene élni az életetek egy idegen országban...
2016. jún. 1. 17:59
 26/53 anonim ***** válasza:
87%

"Az első fiam besárgult, mert megettem ezt a marhaságot, hogy mivel etetik , szoptattam a semmivel"

Ezt nem értem, bocsi.

2016. jún. 1. 20:48
 27/53 anonim ***** válasza:
0%

Teny,hogy vannak olyan szulesek ahol hosszas,valakinel az atlagnal is fajdalmasabb, ami utan azert akarhogy is nezzuk jol esik a pihenes!

En speciel detto delutan szultem,aztan ugye 2ora meg a szuloszoban,viszont nekem utana mar nem akartak behozni a babamat,azt mondtak,hogy legkozelebb holnap kaphatom meg a vizit utan! Na en ezert vertem ki a balhet! Vegul egy kis "protekcioval" kb masfel oraval kesobb behoztak,de csak annyi idore,hogy kicsit megprobaljuk a szopit.ugyanis szules utan 10percet lehetett velem es se szo se beszed elvittek (szerintem valami lehetett vele,amivel nem akartak engem idegesiteni,mert nem volt komoly,de el kellett latni) kb masfel orat lehetett velem,aztan vittek is ki! Mintha a szivem teptek volna ki olyan erzes volt,mikor kivettek a kezembol,aztan valahogy megis nagyon jol esett a szules utani pihenos ejszakam! Nyilvan itthon sem passzolom le a gyereket,de akkor szules utan valahol jol esett egy par oras alvas!

Viszont az egy nagyon szemet dolog volt,hogy ezert felhivtad a ferjed! Akar mennyire lett volna szar szulesem,nem lett volna szivem a ferjem ugrasztani ez miatt! Inkabb estem volna ossze en a faradtsagtol,de ezert tuti nem hivtam volna!!!! Nameg igen.... Ha mar egyszer egy masik orszagban elsz es oda is tervezted a szulest,azert az alapokat illett volna megtanulni,vagy legalabb egy szotart bevinni! En amikor kismama voltam Svajcba eltunk,de itthon szultem,mert annyira nem voltam kepbe se a nemettel,se a franciaval,hogy merjek ott szulni,a ferjemet pedig nem hasznaltam volna ki annyira,hogy o maszkaljon be forditgatni ha nekem kinom van,igy inkabb 3hetente hazajartunk svajcbol,amit valljunk be nem kis tav...Arrol nem is beszelve,hogy erdeklodhettetek volna,hogy melyik korhaznal mi a protokoll!mert nem mindenhol ugyan az!!

2016. jún. 1. 23:49
 28/53 anonim ***** válasza:

Az még hagyján, hogy kivitetted a babát mert lehet nagyon fárasztó egy szülés, például nekem császár után odaadták a babámat egy órára, de mivel előtte 12 órán át vajúdtam ezért már nagyon ki voltam merülve, nagyon féltem tőle hogy elalszom és a babát pedig leejtem. Megkönnyebbültem amikor elvitték éjszakára! A császárosoknak másnap reggel adják oda itt a babákat, éjjel az anyák a megfigyelőben vannak.

De az, hogy ugráltatod a férjedet, aki szintén nem hiszem hogy túl kipihent volt , meg gondolom akkor a másik gyerekre addig valakinek vigyáznia kellett, szóval mindenki pattogjon azért mert te nem tudsz két szót beszélni az ápolónőkkel a nyelvükön...Én eleve nem mertem volna így Németországban szülni, hogy egy kukkot se beszélek a nyelvükön. Nagyon gáz a hozzáállásod!

2016. jún. 2. 11:04
 29/53 anonim ***** válasza:
87%
Hat ez erdekes. Ha 2 mondatot megtanulsz legalabb a babq miatt akkor nem kell a ferjed ugraltatni. Az pont 9 szo lett volna. Ha muncheni korhazban szultek akkor megfogtad az isten labat. 🤓😎. Mert ott aztan tudjak mi a 10 parancsolat. Es hogy jartal vedonohoz? Meg orvoshoz? Es majd hogy fogsz kommunikalni vele ha megy latogatni? Azert bator vagy. Nekem is nehezen ment megtanulni a nyelvet de a kicsik miatt muszaj. Es oviba suliba is beszelni kell. Kezdj el tanulni. Jo tanacs. En is itt elek.
2016. jún. 2. 14:07
 30/53 anonim ***** válasza:
Es csak azt nem tudom,h mondjuk vizitnel amikor megkerdezik,hogy tudott-e mar kakalni,akkor mit csinal...?! Felhivja a ferjet,hogy hagyja abba a munkat es rohanjon be? Nameg ugye kerdezik,hogy hogy erzi magat,van-e valami panasza.! Igy erdekes lesz! Irto felelotlen dolog volt!!!
2016. jún. 2. 14:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!