Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért probléma az ha szülés...

Miért probléma az ha szülés után nem tudtam pihenni és ki vittettem a babát?

Figyelt kérdés

2. Gyermekemet Németországban szültem. Sajnos a nyelvet nem beszélem de a férjem Igen.

19 45 kor született meg a baba 1 órát volt ott a férjem haza ment pihenni a másnapi munka miatt. Én pedig fel hívtam éjszaka hogy jöjjön be mert fáradt vagyok és nem tudok pihenni.Bejött és elmagyarázta nekik hogy mit kepzelnek. Sokan lenèznek amiért kivittettem a babát és hogy nem érdekel engem hogy mivel etetik míg én pihenek.

2016. jún. 1. 08:37
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
84%
Azért fontos, hogy veled legyen a kicsi, mert ilyenkor alapozod meg a tejtermelésedet és a babádnak nagy szüksége van ilyenkor az előtejedre, hogy a magzatszurok minnél előbb távozzon. Ezért fontos lenne hogy mivel etetik. Én megértem, hogy fáradt voltál, én angliában szültem, éjszakára betettek az őrzőbe 10 új anyukával és babáikkal, gondolhatod. Mikpr éppen egyik baba sem ordított, akkor jöttek vérnyomást mérni. De jó volt így, elmondták hogy 2 max 3 óránként rakjam cicire, így is tettem, másnap kakilt, így haza is engedtek és azóta is rengeteg tejem van.Már nem az első gyermeked, szóval tudhatnád, hogy mostantól akkor pihenhetsz, mikor a babád is
2016. jún. 1. 09:12
 12/53 anonim ***** válasza:
30%

Gondolom elvàrtàk volna hogy ha màr megszülöd akkor foglalkozol is vele nem pedig kiràlykisasszonyoskodsz! Otthon is lepasszolod majd hogy te pihenni tudj miközben szegény babànak csak ràd van szüksége? Nekem nem lett volna képem felhívni, a helyében pedig tőled kèrdeztem volna meg hogy mit képzelsz!

Az első babàval 3, a màsodikkal 2 éjszakàt kellett bent töltenem, csak vizsgatokra vitték el őket és egyedül voltam velük a szobában, csak akkor jött be nővér ha màr marha régóta ordított a baba! Elvinni akkor sem vitték el hanem próbàltâk megnyugtatni és tanàcsokat adni mit csináljak! Nem lett volna képem elvitetni! Mondjuk nekem nem az én kényelmem volt a fontosabb...

2016. jún. 1. 09:17
 13/53 anonim ***** válasza:
81%

"Bejött és elmagyarázta nekik hogy mit kepzelnek" - inkább ezért néznek le.

Amúgy szülés ELŐTT érdemes érdeklődni, melyik kórházban mi a szokás, és az igényeid szerint választani.

Magyarországon is van olyan intézmény, ahol az első pillanattól veled van a baba. Pl az István kórháznak hatalmas a szülészete, 20 fölött van a napi születésszám, a csecsemős részlegük meg olyan 10 férőhelyes. Csak a császáros babák töltik benn az első éjszakájukat, meg azok, akiket valami miatt monitorizálnak. Én még örültem is, hogy így van, nyugodtabban pihentem úgy, hogy mellettem aludt a kis bevásárlókocsiban, és nem egy csomó másik baba között, ahol ha sír, nem biztos, hogy fel tudják venni.

"nem érdekel engem hogy mivel etetik míg én pihenek." - ehhez meg inkább nem fűznék semmit.

14/53 anonim ***** válasza:
68%
Nem azzal van a gond hogy kivitette, hanem természetesnek vette hogy a férje azonnal ugorjon csak mert ő kitalálta, de arra nem vette a fáradtságot hogy a szülés előtt pár alap mondatot megtanuljon.
 15/53 anonim ***** válasza:
62%

A férjem bennvolt velünk a kórházban és bizony felváltva pelenkáztunk és etettünk abban a 2,5 napban. Nem én egyedül, mert a férjem a tarsam mindenben. Ha az ő hasát vágták volna fel, ott lettem volna mellette ugyanúgy.

Sőt, itthon is mikor hazajön, ő látja el, mert én vagyok vele 8-4-ig. A gyerek éjjel 2-ig ordított mindkét nap a kórházban és a csecsemősnővér elvitte őt, hogy tudjunk pihenni (bejött érte, mert hangos volt:)). Itthon végigalussza az éjjeleket egy hetes korától, így nálunk nem él az, hogy lepasszoljuk-e itthon is.

2016. jún. 1. 09:20
 16/53 anonim ***** válasza:
73%
a probléma itt az, hogy annyit azért tudhatnál valamilyen nyelven karattyolni (a németek mind tudnak angolul is), hogy megkérd a nővért, hogy vigye el, nem kellene riasztani az apát, akinek másnap munkában kell helytállni
2016. jún. 1. 09:22
 17/53 anonim ***** válasza:
47%

Sőt, itthon is mikor hazajön, ő látja el, mert én vagyok vele 8-4-ig."

Gondolom a férjed addig pénzt keres. 4től cseréltek? Te mész dolgozni?

2016. jún. 1. 09:28
 18/53 anonim ***** válasza:
54%

Angliaban szultem csaszarral delben, a babat soha egy percre nem vittek el! Masnap mentunk haza.

Hisztis, tudatlan es lusta vagy, ennyi! Ott elsz es nem tudtal megtanulni egy mondatot sem nemetul ?? Szegyellnem magam ...

2016. jún. 1. 09:31
 19/53 anonim ***** válasza:
100%

Azon én is kiakadtam, hogy a férjed felhívtad éjszaka, hogy menjen be beszélni az ápolónőkkel. Na mindegy.

Én megértem, hogy fáradt vagy, első gyerekem születésekor (du. 4-kor született), a baba velem volt délután, este bevittem a megfigyelőbe, mert nagyon fáradt voltam.

Második babámat pont éjfélkor szültem, nagyon elfáradtam, ki se hozták nekem éjszaka, a kislányom is végigaludta az első éjszakát, ők is elfáradnak a születésben.

3-dik gyerekem délelőtt született, rögtön kihozták a kórterembe, de tudtam pihenni, mivel ő is aludt, mint írtam, ők is elfáradnak, estére már összeszedtem magam, nem kellett elvinni első éjjel.

Én megértem, hogy fáradt voltál, nincs abban semmi rossz, ha 1 éjszakát a megfigyelőben van a baba, ettől még senki sem lesz rossz anya. Van aki topon van szülés után 2 órával, van aki nagyon elfárad, nem vagyunk egyformák.

Ami durva, hogy az éjszaka közepén behívattad a férjed és azt mondtad, hogy nem érdekel mivel etetik. Ez a két dolog miatt valóban nem is csoda, ha lenéznek. Gondolom, ha normálisan megkéred őket, hogy fáradt vagy és szeretnél pihenni, akkor nem hiszem, hogy ebből gond lenne. Más anyuka is van így, tuti. Német nyelvet valóban tanulhattad volna, mire szülsz, gondolom nem szülés előtt 1 hónappal mentél ki.

2016. jún. 1. 10:37
 20/53 anonim ***** válasza:
80%

Sokszor nem az a baj,amit mondasz,hanem az,ahogy mondod!

Ez,hogy te meg nem szólalsz aző nyelvükön,holott ott élsz,hanem beugratod a férjed,aki majd elmagyarázza nekik,hát mit mondjak!

Biztos megvan rólad a véleményük!

Nem tudsz pihenni..hát ez ilyen,ha gyerek születik!

Angolul sem tudsz megmakkanni??? Hogy élsz te külföldön?? Mindent a férjed intéz???

2016. jún. 1. 10:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!