Milyen fájdalomszintű a szülés a McGill-féle fájdalom index alapján?
Ezt a McGillt nem ismerem, most hallok róla először, de egy amputációval azonos szintre emelni a szülési fájdalmat nagy baromság lehet.
Igaz, amputációm nem volt, de egyéb műtétem, beavatkozásom igen, és legalább három dolgot sokkal rosszabbul éltem meg, int a szüléseimet:
bölcsességfog műtét íny alól, aranyér műtét (terhesen, helyi érzéstelenítéssel), hányós migrénes rohamok.
És az is biztos, hogy ez az egész tök szubjektív, nem lehet egy objektív skálát felállítani...
1-es: Köszönöm szépen!
2-es, 3-as: Nem tudom, miért nem lehet normálisan válaszolni, én is normálisan kérdeztem.
Ez szerintem bromság.
Az első szülésem annyira fájt, hogy azt hittem, elpusztulok, komolyan inkább már meghaltam volna, csak legyen vége.
A második szülésem ehhez képest tök kellemes volt, volt már durva fogfájásom, az sokkal jobban fájt, mint a vajúdás másodszorra.
Ha a szülés 40-45 körül van az ötvenes skálán, akkor a beragadt méhlepény érzéstelenítés nélküli kitépkedését úgy 60-nak mondanám.
A szülés egy vicc volt ahhoz képest.
De nekem a vesegörcsöm és a félek-a-fogorvostól-bízok-a-csodában foggyulladásom is messze verte a szülést.
Catlakozom az utolso valaszolohoz abban, hogy ket szulesem volt mindenfajta erzestelenites nelkul, az egyik ugy, hogy vegig toltak belem az oxytocint, ami igen rossz fajasokat csinalt (nekem).
Ennek ellenere tartottam magam vegig, mert igaz, hogy nqgyon fajt, de kibirtam. De a masodik szules utan erzestelenites nelkul kellett kikaparni a mehlepenyt, komplett kuret volt es ott sirtam, zokogtam.
7 ev tavlatabol is azt mondom, hogy inkabb elolrol kezdtem volna a vajudast, mint atelni azt a 30 percet.
De huztak mar gyulladt, cisztas fogamat is, a gyulladas miatt nem hatott az erzestelenito. Akkor is legordult az arcomon nehany konnycsepp. OK, az nem orakon at tarto fajdalom volt, de nekem az jobban fajt, mint a vajudas.
Szerintem ezt nem nagyon lehet osszehasonlitani, mert nagyon egyeni, hogy kinek mekkora a fajdalomkuszobe es milyen jellegu fajdalomra hogyan reagal.
Ha ki tudták húzni a bölcsesség fogadat, akkor az nem volt teljesen íny alatt, mert kihúzni csak olyan fogat lehet, aminek az egyharmada legalább kint van már.
Az íny alól kiműteni pedig nem is fogorvos dolga, hanem szájsebészé,nekem mindkettőt csinálták és nem lehet egy lapon említeni.
Bocs az offért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!