Kinek mennyire fájt a vajúdás, illetve mit éreztetek a kitoláskor?
kb 24 órát vajúdtam mind a 3 gyerekkel
nekem spec nem fájt mert lassú volt és nyugis
inkább olyan erős összehúzódás volt mint fájdalom a legvégén az a 30 perc volt fájdalmas inkább de messze elviselhető volt
a kitolás megkönnyebbülés és olyan inger mint mikor nagyvécéznek kell nagyon - ennél jobban nem tudom leírni :-DD
a mensim mindig is rövid és gyenge volt, annyira h volt h el is felejtkeztem róla :-)
a legnagyobb, fetrengős, felkelni nem tudós menstruációs fájdalmam kismiska volt a kitolás előtt jelentkezőhöz képest. nekem konkrétan a derekam akart leszakadni... illetve kitoláskor meg már az is fájt, ha csak valaki a bőrömhöz ért. (mondta a doki, akkor nyomjak, ha fáj. én meg mondtam, hogy folyamatosan fáj... aztán elkezdtem először könyörögni, majd követelőzni és üvöltözni, hogy vigyen és vágjon fel :o van ilyen :o )
de persze nem tudhatom, hogy neked milyen a fájdalomküszöböd, és mi az a fájdalom, amire te marékszám cataflamot szedsz (nem a fájdalom miatt hányod azt ki, hanem mert kikészíti a gyomrot ;))
amúgy a kitolás tényleg úgy kezdődik, hogy kakilni kell :P
ezt passzolom. nekem nem haladt át, csak belekerült. baromira fájt.
aztán vittek a műtőbe.
Nekem a kitolás már nem fájt. Mindháromszor úgy éreztem, hogy most nyomok egy nagyot, és túlleszek az egészen. Kint is volt mindegyik egy-két nyomással. Csak a gátvédelmes szülésnél volt nehéz, mikor ezt éreztem, és az orvos meg a szülésnő kórusban mondták, hogy "Ne nyomjon!" De olyan is van, akinél több óra a kitolás, és az a szülés nehéz része. Ez előre kiszámíthatatlan.
Maga a vajúdás szerintem nem hasonlítható semmi máshoz. Nekem a nagyon fájdalmas rész nem tartott sokáig, így kibírható volt. Menstruációkor nem szoktam szenvedni, így ahhoz nem tudom hasonlítani.
A vérzésem idején 1-1,5 napig én is fájdalomcsillapítón éltem. A vajúdás elején enyhe görcsök jelentkeztek, még gondoltam is, hogy ez simán elviselhető, de pár óra múlva már brutális volt, sokkal erőteljesebb, mint menstruáció idején. A kitolásról annyit tudok írni, hogy 1 órán keresztül nyomtam, de végül császár lett (a rövid köldökzsinór állandóan visszahúzta a babát), azonban az a szakasz nekem kevésbé volt fájdalmas, mint előtte a vajúdás.
Szülés óta viszont lényegesen gyengébb menstruációs görcseim vannak.
én kaptam oxit. minden emeléskor kb nagyságrenddel emelkedett a fájdalom is.
de az sem az igazi fájás, mint írtam, a derekam akart leszakadni, de kb úgy, mintha a hüvelyemen keresztül ki akarna szakadni minden belső szervem. mondjuk nálam a mensis fájdalom is ilyen.
Na én sosem bírtam a mensis fàjdalmat. Ha már csak egy picit is fájt azonnal erõs gyógyszer. Ilyen nyafka vagyok. :D
Szüléstõl nem féltem, hiszen úgy voltam vele, h egyszer úgyis vége.
Borzalmas volt a vajúdás. Erõs mensis fájdalom. Nem bírtam. De a gáz csodàkra képes. :D
Kitolàs, mikor wc-re kell menni. Nem emlékszem h fájt volna. De mondjuk én megszívtam mert nem úgy forgott be a baba, szóval 5 -10 perc helyett ez több, mint 2 óra volt, komplett orvosi csapattal a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!