Szülés után mennyire zavaró, hogy a nagyszülők "megrohamozzák" az unokát?
En örültem/ orulok neki, tudom, mennyire vártak. Szüleim a szuloszobara is bejöttek mar, anyosomek eltévedtek a nagy izgalomban. Tegnap os hívtam őket, hogy jöjjenek ha akarnak.
Jóban vagyunk a nagyszulokkel, tervem, hogy igy is marad
Ket hete szültem ugy,eseg mindig csak rövid időre tudok felkelni, de jo látni az örömüket.
Attól függ, milyen típusú a kismama, milyenek a nagyszülők, milyen a viszonyuk egymással.
3 hónapja szültem, nem volt egyszerű menet. Mikor hazajöttünk a kórházból, sóginőm volt itt, főzött nekünk kaját, lefoglalta a nagyobb lányunkat. Anyum is jött aznap. Engem nem zavartak, mikor úgy éreztem fáradok, meg baromira rosszul esett ülni, szóltam, hogy bemennék ledőlni.
Szóval ez erősen függ a nagyik, rokonok mentalitásától. Nálunk senki sem tolja tuskóban, meg okoskodik, de biztos vannak olyan családok ahol igen, legalábbis a gyakorit olvasva tuti.
3 hete szültem, masodik csaszarom volt.
Egy hetet a ferjem volt itthon egyet anyukám...
Nagyon jo volt, hogy itt voltak de meg jobb, hogy egyedul lehetek most mar
Az en mentalitásom inkabb pörgős, 4 nap a kórházban eleg volt a pihenésbol
Mikor anyu itt volt, sokat segitett de engem nagyon zavart, hogy teljesen maskepp gondoljuk a dolgokat, máshogy Pakolunk stb
A hétvégi látogatások nem zavarnak a nagyobbik nagyon örül neki 😊..
M
Ez viszonyfüggő.
Nekem nincsenek szüleim, anyósom anyám helyett is anyám.
Amikor kijöttem a kórházból, anyós "hozzánk költözött" 1 hétre (amúgy 130 km-re laknak).
Óriási segítség volt, mindent megcsinált, nekem csak a fiammal kellett foglalkoznom. Vitte a háztartást, így pihenni is tudtam. Tiszta rossz volt, amikor hazament... :-) Azóta eltelt 3 év, úgyhogy persze belerázódtam én is, de akkor nagyon jó volt, nagyon jól esett, hogy jött.
De amúgy nálunk anyósék nem "látogatók", hanem családtagok. Bármikor jöhetnek.
Nálunk nem szokás ez,én nagyon szeretem a szüleim,meg anyósomékat is,rendszeresen megyünk,de megőrültem volna,ha itt sertepertélnek ,vagy ideköltöznek hetekre .
Én elvoltam egymagam ,kaját rendeltem,a nagytakarítást meg nem erre az időszakra kell időziteni .
Úgyhogy ember/családfüggő .Átjöttek megnézni a gyereket persze,az engem nem zavart,nem volt 4 fogásos ünnepi ebéd,de senki nem is azért jött.
De ilyen több napos "segítség" nekem nem hiányzott,megmondom őszintén ,engem zavart volna!
Attól függ, milyen a viszony, te milyen vagy. Én nem bántam, hogy jöttek, örültem nekik. Hoztak főtt kaját, babáztak de eszükbe sem volt pl felébreszteni a babát, nem adtak szoptatási tanácsot, nem rendezték át a konyhát segítség címszóval :-)
Barátnőmhöz aznap ment anyósa, amikor hazamentek a kórházból és meg volt sértődve, hogy nem volt ebéd... na az ilyennek nem örültem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!