Ha a méhlepényt nem sikerül megszülni akkor hogy végzik el a beavatkozást?
értem itt ugy a kérdést, h gyogykaparással? vagy ugy mint a császárt?
az első babánál volt gondom a méhlepénnyel, nehezenn lett meg nagyon, ugy volt h visznek müteni, de aztán szerencsére megszületett az is.
most várjuk a kistesot és foglalkoztat a dolog.
köszönöm előre is a válaszokat.
mit értett azon a dokid h brutális beavatkozás?
tovább tartanak benn ilyen esetben mint 4 nap?
a hátul tapado méhlepényt nehezebb megszülni vagy az elől tapadot?
az első babával hátul tapadt, most meg a másodikkal elől.
A sógornőmet altatás nélkül kaparta ki a doki, mikor a lepény fele baszakadt!El sem tudom mondani azt a kínt amit megélt!4 ajtón kívül is hallottam hogy jajgat bent!A doki meg üvöltözött vele hogy fogja be a száját, nem lenne ez ha nem szívott volna el néhány doboz cigit naponta terhesen!No mikor ezt hallottam felkaptam a vizet, és ada álltam a szülőszoba ajtajába!mikor kijött a doki nekiestem, és felvilágosítottam hogy a sógornőm soha életében 1 szálat sem szívott el, és emberségből, sőt empátiából, sőt orvostudományból is keményen megbukott a doktor úr!
Ja és megkérdeztem hogy melyik piacon vette a dipmoláját!Ezt úgy a fél kórház előtt tettem, és elszégyelte magát, és elkullogott!Hál istennek azon a héten többet nem láttuk, mert szabira ment!
Nem részletezte a doki, és őszintén szólva abban a helyzetben nem is érdekelt, csak legyek már túl mindenen. :-) Elől tapadt a méhlepényem.
Részemről hazamehettünk volna 4 nap után, csak a kisfiam besárgult, így rá kellett húznunk néhány napot. De a beavatkozás miatt nem kell tovább bennmaradni.
Mondjuk másnap nem voltam valami fitt, eléggé szédültem, gondolom ez az altatás és a vérveszteség hatása volt.
szia
nekem sikerült megszülni a méhlepényt, vagy inkább úgy mondanám, hogy a doki kipréselte a hasamból, a szülésznőm meg alul tette a dolgát. elmondani nem tudom milyen rossz érzés volt. utána pedig a dokim eü kaparást csinált.majd vart. mindezt pár tanuló jelenlétében akik, segítettek is neki ezt-azt fogni, adni stb.. nagyon fájt az egész, pedig gondoltam, hogy most már pihenhetek. amúgy ez miatt nem tartanak bent többet. én sem tudtam felkelni, mert a vérveszteség miatt rosszul lettem, így kaptam két infúziót. de utána minden ok volt.
Szia, a második szülésemnél nekem csak egy része jött ki a lepénynek, a többi apró kis darabokra szakadt :-(
(az első babámnál simán kijött, nem volt gond)
Nem igazán tudom, hogy mit művelt, mert nem láttam csak éreztem. Nem volt rosszab mint a szülés, inkább kellemetlenebb volt, azt akartam, hogy hagyjanak már békén. (4860 grammos gyereket szültem)
A szülésznő kívülről maszírozta, nyomogatta a hasamat. A doki meg bennem túrkált. Azután mikor kiszedte a darabokat, valamilyen eszközzel átmosta az egészet, olyan volt mintha slaggal nyomnák tele a hasamat :-), fura érzés.
Nem tartott soká, kb. negyed óra. Utána kezdett varrni. Na az rosszab volt. Méhszájsebtől kezdve gátmetszésig minden.
A harmadik babánál sem volt gond.
Tehát nem törvényszerű.
Édesanyám placenta previás volt, és mikor Öcsémat szülte, benszakadt a lepény. A doki gondolkodás nélül azonnal felnyúlt, és kikaparta a maradékot. Anya EDA-val szült akkor, úgyhogy nem fájt neki annyira.
Az biztos, hogy ez egy életmentő dolog, hiszen a méhlepény maradékán keresztül percek alatt el lehet vérezni. Gondolom a beavatkozás attól is függ, hogy mennyi és melyik része maradt bent, lehet, hogy nincs idő altatásra...
köszi a válaszokat.
utolsonak: gyulán fogok szülni, oktoberben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!