Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a méhlepényt nem sikerül...

Ha a méhlepényt nem sikerül megszülni akkor hogy végzik el a beavatkozást?

Figyelt kérdés

értem itt ugy a kérdést, h gyogykaparással? vagy ugy mint a császárt?

az első babánál volt gondom a méhlepénnyel, nehezenn lett meg nagyon, ugy volt h visznek müteni, de aztán szerencsére megszületett az is.

most várjuk a kistesot és foglalkoztat a dolog.

köszönöm előre is a válaszokat.

2010. ápr. 7. 20:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kaparással. Nekem azt mondta a doki, hogy elég brutális beavatkozás, így a férjemet kiküldték, engem pedig elaltattak.
2010. ápr. 7. 20:50
 2/10 A kérdező kommentje:

mit értett azon a dokid h brutális beavatkozás?

tovább tartanak benn ilyen esetben mint 4 nap?

a hátul tapado méhlepényt nehezebb megszülni vagy az elől tapadot?

az első babával hátul tapadt, most meg a másodikkal elől.

2010. ápr. 7. 20:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A sógornőmet altatás nélkül kaparta ki a doki, mikor a lepény fele baszakadt!El sem tudom mondani azt a kínt amit megélt!4 ajtón kívül is hallottam hogy jajgat bent!A doki meg üvöltözött vele hogy fogja be a száját, nem lenne ez ha nem szívott volna el néhány doboz cigit naponta terhesen!No mikor ezt hallottam felkaptam a vizet, és ada álltam a szülőszoba ajtajába!mikor kijött a doki nekiestem, és felvilágosítottam hogy a sógornőm soha életében 1 szálat sem szívott el, és emberségből, sőt empátiából, sőt orvostudományból is keményen megbukott a doktor úr!

Ja és megkérdeztem hogy melyik piacon vette a dipmoláját!Ezt úgy a fél kórház előtt tettem, és elszégyelte magát, és elkullogott!Hál istennek azon a héten többet nem láttuk, mert szabira ment!

2010. ápr. 7. 20:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem részletezte a doki, és őszintén szólva abban a helyzetben nem is érdekelt, csak legyek már túl mindenen. :-) Elől tapadt a méhlepényem.

Részemről hazamehettünk volna 4 nap után, csak a kisfiam besárgult, így rá kellett húznunk néhány napot. De a beavatkozás miatt nem kell tovább bennmaradni.

Mondjuk másnap nem voltam valami fitt, eléggé szédültem, gondolom ez az altatás és a vérveszteség hatása volt.

2010. ápr. 7. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
jujj, de durva. Akkor jobban jártam az altatással...
2010. ápr. 7. 21:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

szia

nekem sikerült megszülni a méhlepényt, vagy inkább úgy mondanám, hogy a doki kipréselte a hasamból, a szülésznőm meg alul tette a dolgát. elmondani nem tudom milyen rossz érzés volt. utána pedig a dokim eü kaparást csinált.majd vart. mindezt pár tanuló jelenlétében akik, segítettek is neki ezt-azt fogni, adni stb.. nagyon fájt az egész, pedig gondoltam, hogy most már pihenhetek. amúgy ez miatt nem tartanak bent többet. én sem tudtam felkelni, mert a vérveszteség miatt rosszul lettem, így kaptam két infúziót. de utána minden ok volt.

2010. ápr. 7. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a második szülésemnél nekem csak egy része jött ki a lepénynek, a többi apró kis darabokra szakadt :-(

(az első babámnál simán kijött, nem volt gond)

Nem igazán tudom, hogy mit művelt, mert nem láttam csak éreztem. Nem volt rosszab mint a szülés, inkább kellemetlenebb volt, azt akartam, hogy hagyjanak már békén. (4860 grammos gyereket szültem)

A szülésznő kívülről maszírozta, nyomogatta a hasamat. A doki meg bennem túrkált. Azután mikor kiszedte a darabokat, valamilyen eszközzel átmosta az egészet, olyan volt mintha slaggal nyomnák tele a hasamat :-), fura érzés.

Nem tartott soká, kb. negyed óra. Utána kezdett varrni. Na az rosszab volt. Méhszájsebtől kezdve gátmetszésig minden.

A harmadik babánál sem volt gond.

Tehát nem törvényszerű.

2010. ápr. 8. 11:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám placenta previás volt, és mikor Öcsémat szülte, benszakadt a lepény. A doki gondolkodás nélül azonnal felnyúlt, és kikaparta a maradékot. Anya EDA-val szült akkor, úgyhogy nem fájt neki annyira.

Az biztos, hogy ez egy életmentő dolog, hiszen a méhlepény maradékán keresztül percek alatt el lehet vérezni. Gondolom a beavatkozás attól is függ, hogy mennyi és melyik része maradt bent, lehet, hogy nincs idő altatásra...

2010. ápr. 8. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Szintén így jártam, ahogy az előttem írok is. Szülés után nem akart megszületni a méhlepény. Bár szerintem annyi volt, hogy iszonyatosan ki voltam merülve és már nem volt erőm nyomni tovább, inkább a babát akartam látni. A doki a 3. fájásnál mondta, hogy oké akkor elaltat és kiszedi a lepényt. 2 perc múlva aludtam, a gátsebet is eközben varrták össze. Felébredtem, hozták a babát, jött a párom és még egy órát együtt voltunk ott a szülőszobán. 4 napot voltam én is bent, akit nem altattak, szintén ugyanennyit. Én nem voltam rosszabbul, mint bárki más a szobában. Semmi hátrányát nem éreztem/erzem, hogy ilyen lett a szülés vége. Tehát a kérdésedre a válasz, igen egy kaparást csinálnak ilyenkor. De ne félj tőle! Hol fogsz szülni? És mikor?
2010. ápr. 9. 18:50
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

utolsonak: gyulán fogok szülni, oktoberben :)

2010. ápr. 16. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!