Inzulinos kismamák! Kellett vmi különleges vizsgálatot vagy beavatkozást csinálni a babátokkal amikor megszületett? Szülés után meddig kell még inzulin a mamának?
Én napi 46 egység insulint adtam magamnak terhesen, ami a végére rohamosan csökkent. Amikor készül a szervezet a szülésre, akkor már a cukor is kezd helyreállni. Nekem indították a 37. héten. Így reggel 7-kor be kellett adni az insulint. Utána sem enni, sem inni nem szabad, infuzióval tartják szinten 4-8 között az egész szülés alatt. A baba amikor megszületett azonnal elvitték tőlem, vérvételre. Ilyenkor nekik alacsony a cukruk, az én egyik fiamnak 3 volt, a másiknak 2,4.Szülés után azt ehetsz, ihatsz amit akarsz, diétát sem kell tartani. Én bele is húztam :) 6 hét múlva mentem cukros lötyit inni, és jó lett az eredmény, tehát elmúlt a diabétes szerencsére.
Én Bp-en a MÁV kórházban szültem. Bent feküdtem már előtte a terhespaton, a kismamák 98%-a diabéteszes volt. Nagyon odafigyelnek ránk, és az orvosok nagy többsége tudja, hogy hogyan kell egy insulinos kismamára odafigyelni.
Te hol fogsz szülni? Hány hetes vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!