Hogy lehet ez? Miért nem pont 40 hétre vagyok kiírva?
Figyelt kérdés
Tudtommal a hivatalos terhességi idő 40 hét, így számítják a szülés várható időpontját. Hogy lehet, hogy a terhesség megállapításakor és a 12. heti UH alapján is szerdán töltöm be a 40. hetet, mégsem akkorra vagyok kiírva, hanem 3 nappal később, szombatra? Tudom, hogy ez csak körülbelüli időpont, de akkor sem értem miért nem a 40. hét betöltésének napjára vagyok kiírva. Sehogy se stimmel. Menstruáció alapján pedig hétfőn tölteném be a 40 hetet, tehát még korábban.2016. ápr. 22. 13:47
1/10 anonim válasza:
Én 40+0-ra szültem menstruáció szerint, 12. heti uh-n pár nappal nagyobbnak mérték, de soha senki nem foglalkozott ezzel, nem írtak át semmit. Fölösleges is. CTG-ken is mindig a mensi szerinti napokat írták a lapra, úgy ahogy én számoltam. Pénteken kezdődött az utolsó vérzésem, pénteken szültem, tehát totál 40+0. A zárójelentésbe meg 39. hetet írtak, én se értettem, miért, főleg hogy a szöveges indoklásban még a szülésindításnál írták is a betöltött terminust...
2/10 anonim válasza:
Nem tudom, de örülj neki, így legalább nem indítanak majd feleslegesen előre. Az a rosszabb verzió, amikor korábbra teszik az időpontot...
3/10 anonim válasza:
Kétféle számítási módszer van, és a legtöbb orvos ezt a plusz 2 naposat használja. Én is szerdánkét töltöttem a heteket, mégis szombatra voltam kiírva, jól jött ez a plusz 3 nap a túlhordáskor, mert még tudtuk kicsit húzni az indítást és magától indult be a szülés.
4/10 A kérdező kommentje:
Ja, értem. Én meg pont azt hittem, hogy rossz ha későbbre vagyok kiírva, mert akkor túl sokáig hagyják bent, és nehogy ne kapjon elég tápanyagot vagy ilyesmi.
2016. ápr. 22. 13:59
5/10 anonim válasza:
Számitási módszer: utolsó mens első napja-3 hónap, +7 nap. Mivel nem egyforma hosszú minden hónap, már ebből adódik eltérés, most szökőév van, +1 nap. Én is szerdán tölteném a negyvenet, de így , plusz az uh eredmények miatt vasárnap lett belőle. Tényleg jó, h így később lesz amnioszkopia, nst, de azért kockázat is van, bár lehet ennek semmi köze ehhez, ha egyik nap még él az érett magzat, másnap meg már nem.
6/10 anonim válasza:
Orulj neki:) engem is uh alapjan irt ki a doki, mert a menzesz egy dolog, az ovulacio es a megtermekenyules idopontja meg egy masik. Nekem ez egyhettel kesobb volt, nem a ciklusom 14. napjan, es latszott is az uh-n. En orultem ennek, nem hianyzott volna, hogy emiatt korabban beinditsak mestersegesen, vagy hogy izgulhassak a genetikai uh-n.
7/10 anonim válasza:
Menszi szerint február 24re voltam kiírva.Tudtam h később fogant,kisebb is volt így módosították március 7re.A lányom nem így gondolta,március 14én született 😊
Nyugi 😉
8/10 anonim válasza:
Az interneten talalsz par oldalt ahol pontosan kiszamolhatod az utolso menstruaciod es a ciklusod hosszabol a kiirt datumot. Ha az orvos a 12. ultrahangnal kitalal egy masik datumot, akkor ez a kiirt datum megvaltozik. Igaza van a kerdezonek, nem jo a datum, ha kesobb van, tulhordas eseten. Nem jo a babanak +2 het es még harom nap utan megszuletni. De ha ilyesmire kerul a sor, akkor kerd, hogy elobb inditsak meg, mert felsz, hogy nem volt jo a datum.
9/10 anonim válasza:
szerintem te is meg az orvosod is más modszer szerint számolja ki neked szülést. dek ésőbb fogant baba menstruácio más időpontot ir ki
10/10 anonim válasza:
Az embrió mérete alapján állapítják meg, hogy hány hetes terhes vagy, ez alapján számítják ki a szülés várható időpontját. Nekem egy 2 nappal a mensi szerinti előtt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!