Ha január 30-ig van határozott idejű szerződésem és pont arra a napra vagyok kiírva hivatalosan, akkor milyen és mennyi juttatást kapok?
Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat előre is!2013. nov. 28. 13:22
1/5 anonim válasza:
A kiírt időpont előtt 28 nappal menj el tgyásra, s akkor jár majd Tgyás, GYED!
Ha ne adj isten nem azületik meg addig míg szerződésed van, csak a GYES jár!!!
Feltétele írasd ki magad a dokival tgyásra, s figyeld, mert csak a szülés kiírt napja előtti 28. Napon mehetsz el tgyásra!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Egyébként nem úgy van, hogy ha lejár a szerződésed, de még 28 napon belül megszülsz utána, akkor biztosított vagy még és megkaphatod a GYED -et is?
2013. nov. 28. 15:56
3/5 anonim válasza:
Ezt a kérdést mintha én írtam volna. Ugyanígy vagyok. Január végéig van szerződésem és szintén 30.-ára vagyok kiírva. :) Én Január 2.án igénylem a thgy-t és bízok benne hogy 30.-áig megszülök. Egyébként ha munkanélküliként szülünk akkor is bejelentkezünk a munkaügyi kp.ba és álláskeresési járadékról elmehetünk szülni úgy hogy járni fog a thgy és a gyed is.
4/5 anonim válasza:
Mindenképpen menjetek el tgyásra szülés előtt 28 nappal! Ha tgyás alatt szűnik meg a munkaviszony, akkor jár gyed is, nem kell álláskeresésire menni, maradhatsz tgyáson,akkor is, ha már lejárt a szerződés és még nem szültetek meg, hiszen az 168 napig jár, csak passzív tgyáson lesztek. Majd a tgyás lejárta után jár a gyed, csak az is "passzív" gyed néven lesz.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! :) Mindenkinek ment a zöld kezecske.
2013. nov. 29. 08:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!