Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárral fogok szülni?...

Császárral fogok szülni? Nagyon rossz lesz?

Figyelt kérdés

Nagyon kellemetlen lesz? Nemtudom fognak e altatni

Azt hallottam h műtét után pár órával érdemes picit járkálni mert úgy gyorsabb a gyógyulás

Nagyon csúnya lesz a heg? Lehet h gyerekes kérdések de nagyon érdekel hogyan zajlik, mi fog történni

Természetesen orvost is megkérdezem majd de csak május 4 én megyek ujra olvasgatni nem akarok mindenhol inkább tapasztalatok érdekelnek ? Kérni kell h bikini vonal alatt vágjanak vagy ott is fognak? Barátnőmet köldok alatt vágtak mikor kérdezte az orvost h miért azt mondta egy szóval sem említette hol értsek a vágást! Tapasztalatok?

2016. ápr. 12. 18:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
a szülés fájdalmától megóv, de a gyógyulás rosszabb lesz, a heg meg már vízszintes, annyira nem feltűnő, főleg ha amint lehet sportolsz a hasizmok erősítése, regenerációja miatt.
2016. ápr. 12. 18:55
 2/18 A kérdező kommentje:
Sogornomnek ma reggel volt a masodik csaszaros szulese, 7oraval mutet utan mar sajat laban ment ki megnezni a kicsit. Elsonel is hasonlokepp volt. Szemelyfuggo kinek mennyire fajdalmas es hosszu a felepules? Mert o eleg jol viseli.
2016. ápr. 12. 18:58
 3/18 A kérdező kommentje:
Termèszetesen vele sokat fogok beszelgetni ezekrol, de csak majusban megyunk haza vegleg, Eddig nemesis volt idom.:/ :)
2016. ápr. 12. 19:02
 4/18 anonim ***** válasza:

én vajjúdtam is és császárom is volt...valóban szörnyű a császár utáni pár óra, de ha felálltál onnantól percről percre jobb, 3-4 nap után már egészen jól néztek ki a szobatársaim (én nem de nekem szövődményem is volt).

A hegről annyit hogy nekem bikini vonal alatt vágott a dokim, elég kis heg, kicsit ugyan ferde de fürdőruhában nem látszik.

szerintem sok mindentől függ hol vág - hidd el direkt nem fog elcsúfítani

2016. ápr. 12. 19:32
 5/18 A kérdező kommentje:

Szia köszönöm a megnyugtató választ :) ha nem latja más csak én meg nyáron is akkor nem zavar a heg akkor sem ha ferde

Altattak???

2016. ápr. 12. 19:40
 6/18 A kérdező kommentje:
Szövődmények miatt meddig tartott mire "jól néztél ki"?:)
2016. ápr. 12. 19:41
 7/18 anonim ***** válasza:

Az enyém természetes szülésnek indult, de kb. 10 óra vajúdás és 1 óra kitolás után vittek a műtőbe, mert a köldökzsinór állandóan visszahúzta a babát, ráadásul a nyakára volt tekeredve. Nem altattak, hanem gerincérzéstelenítést kaptam és nálunk műtét után 12 órás fekvés a protokoll, utána viszont mindenképpen felkeltenek. Az első felállás elég fájdalmas volt, de segített a szülésznő és egyből kísért is tusolni, majd öltözni, ezt követően pedig vittek az újszülött osztályra, ahol megkaptam a babát és onnantól én láttam el, illetve mindent magam csináltam (felkelés, séta, fürdés stb.). Napról napra javult a helyzet, szerintem fontos, hogy ne hagyjuk el magunkat.

A heg alig látszódik, teljesen eltakarja a bikini és nem kellett az orvost külön kérni, hogy minél lejjebb vágjon, szerencsére magától is van annyi esze. :)

2016. ápr. 12. 20:04
 8/18 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. engem nem altattak, nálunk nincs altatás vagy legalábbis nem tudok róla..de a műtétből annyira nem érzel semmit hogy szerintem jobb ébren lenni, hogy megéld minden pillanatát...nagyon sajnáltam volna ha altatnak és lemaradok arról amikor kiemelik, felsír stb

a fájdalomcsillapítót gerincbe adták, pillanat alatt hatott, nekem az megváltás volt tekintettel a vajjúdásra, mert ahogy azt megkaptam elmúltak a fájások.

A szövődményem annyit tesz hogy seblázat kaptam - illetve én a mai napig állítom hogy tejláz - a főorvos szerint olyan nincs és nem tisztították ki rendesen a méhem, hiába nézte át az orvosom UH-val vagy ötször, nem talált semmit, ő is a tejlázra voksolt, minden esetre átöblítettek vagy háromszor alul. De az már kéjutazás volt az egészhez képest.

Ráadásul én nem tudtam hogy tényleg járkálni kell utána, nem mondták a nővérek én meg józan paraszti ésszel azt hittem az embernek ilyenkor feküdnie kell amennyit tud és pihenni - na hát ezért is kb. 4-5 nap volt mire egyáltalán 90 fokos görnyedésből 45 fokos görnyedésben tudtam járni...

miután hazamentem még 2 hétig szenvedtem úgy kb. 3-4 hét múlva voltam újra úgy, hogy ki tudtam menni sétálni, fogni a slagot a kertbe stb

2016. ápr. 12. 20:17
 9/18 anonim ***** válasza:
Nekem is csak császárom vol, érzéstelenítővel. Az a lényeg hogy ne hagyd el magad. Mihelyt lehet sétàlgass lásd el a picit. Fontos hogy betartsd az orvosod utasításait ( ne emelje stb) A heg már nekem szép, ( nàlam is voltak gondok) és bikini vonal alatt van
2016. ápr. 12. 20:39
 10/18 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti mit takar az hogy "nálunk"??:)
2016. ápr. 12. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!