Akinek 4 kiló körül volt a babája, mesélnétek, milyen volt a szülés?
Nekem pont 4 kg volt a babám. Neki a feje is nagy volt, így a kitolással akadtak gondok, 50 percig tartott. De végül azt mondta az orvos, hogy nem csodálkozik, mert a köldökzsinór is valahogy a baba lába köré volt csavarodva, sehogy sem akart kicsusszanni. Amennyit kitoltam, annyit visszament, így éreztem.
Meg nem is tudtam jól nyomni, mint utóbb kiderült :( Valami kart kellett megfogni és azt húzni, én meg az erőt inkább a húzásba, mint a nyomásba adtam bele (nem tudatosan persze) és másnapra jó kis izomlázam is lett a kezemben :D
A végén persze meglett a kisfiam, gátmetszés is volt, túl lehet élni a szülést nagyobb babával is :) Hogy kifér-e, majd látják a szülésznők és az orvos, ne izgulj.
na igen, tény hogy nekem is azt mondták a feje a nagy, és amiatt nem fér át...mondjuk én csak 158 cm vagyok
1es
Szia,
Kisfiam 3970 volt - kábult lettem már a kitolási szakaszra a pokoli fájdalmaktól. 36 cm-s buksi és 60 cm.
A kislányom 4170 volt - szinte még a kitolást sem éreztem annyira pokolinak-mert nem volt fájásom a két fájás közötti szakaszban sem! - tök jó kedvem volt- 37cm -s buksi és 62 cm.
Bár én mikor mondták, hogy tuti 4 kg felett van, már a 37.héten , és főként hogy nagy a feje, elbizonytalanodtam, hogy tuti ki fér e majd!? Olyan kerek buksival jött ki, hogy néztem nagyot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!