Altatásos császárnál mi történik előtte?
Bár császárom spinális érzéstelenítésben volt, de altatásos műtétem is volt több is.
A te dolgod mindössze annyi, hogy előtte ne egyél, igyál, illetve részletesen válaszolj az aneszteziológus kérdéseire.
Kétféle altatás van, nem tudom, a császárnál melyiket alkalmazzák. Az egyik egy rövid, felületes altatás. Ilyenkor vénásan altatnak, nincs gépi lélegeztetés (tubus a garatban), csak egy kis oxigént adnak maszkon át. Ebből nekem három volt.
Hasi műtétnél viszont szerintem mélyaltatás van. Ilyenkor is vénás bódítással kezdenek, utána teszik be a tubust a lélegeztetéshez. Ennek az utóhatásai lehetnek kellemetlenek, ha nem jól választják meg a méretet (a második nagyműtétemnél már kifejezetten kértem, hogy kisebb tubust kapjak, mert az elsőnél egy hétig fájt a torkom utána, és az összes szobatársamnak is... az aznap ügyeletes aneszteziológusnak mániája lehetett a nagyobb tubus...)
Nekem a mélyaltatás utáni ébredés jobb volt, mint egy reggeli ébredés, de a felszínes altatás után mindig zavarodott voltam, főleg a rövidtávú memóriámban mutatkoztak problémák. Kellett egy kis idő (fél-egy óra), mire teljesen tudatomnál voltam. A különbség még, hogy a nagyműtéthez katétereznek is, és amikor kiveszik, az eléggé kellemetlen, sőt, fájdalmas.
A császár utáni első felkelés mindenképpen nagyon rossz... mintha ki akarna szakadni az összes belső szerved. De ez csak átmeneti, pár percig tartó intenzív fájdalom.
Szóval a lényeg, hogy a megadott időben ne egyél, ne igyál, a többi az orvosok dolga.
1-es vagyok
Volt termeszetes szulesem is, es altatasos csaszarom is. Sokan fikazzak a csaszarosokat, hogy nem elik at a rendes szules fajdalmat. Hat elarulom, hogy az altatas utan olyan fajdalmat eltem at, ami mellett eltorpult a rendes szules. Szo szerint azt hittem, hogy meghalok.
Nem intubaltak, csak feluletes altatas volt, igy a vagas-varras utan 15 perccel mar teljesen magamnal voltam, es nem kaptam fajdalomcsillapitot.
A baba kapott igy is a cuccbol. Olyan kis kotyagos volt. Reggel szuletett, de masnapig nem is sirt, csak neha nyoszorgott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!