Altatásos császárnál valóban lehet hatása a magzatra az altatónak? Lehet ezért egy kicsivel kevesebb az Apgar-ja?
Barátnőm nemrég szült altatva és ha jól tudom vagy 6-os vagy 7-es lett az első Apgar-ja a picinek, a második meg 10-es!
Azért nem örült szegény neki!
A védőnője most meg azt mondta,hogy a baba ilyenkor még kaphat az altatóból, kihathatott rá és azért is lehet alacsonyabb az Apgar!
Ez igaz?
Én is császárral szültem és altatást akartam kérni.De aki beadta volna doki,lebeszélt róla.Mondta hogy nem olyan jó a babának.Így gerincbe kértem érzéstelenítőt.
Akkor mégis csak lehet benne valami,nem kéne ezen gúnyolódni.
Igen, pár perc alatt átjut és a leggyorsabb császár is legalább 6-7 perc és ezért altatnak csak végszükség esetén, mert átjut a babába és nem olyanok az első életjelei....
Ezért szúrnak spinált, ha valaki nem kapott EDA-t addig.
Sürgősségi császárom volt, nem hatott az EDA, altattak, az altatástól számított 4. percben emelték ki a babámat.
9/10, 10/10 volt az Apgarja.
Ettől függetlenül orvosként egészen biztosra mondhatom neked, hogy kap az altatóból, és lehetett emiatt alacsonyabb az Ap.
Altatásos császárral szültem korábbi gerinc műtét miatt. Az aneszteziológus azt mondta, hogy utolsó pillanatban adják be az altatót, aztán rögtön ki is kapják a babát, így ő semmit nem kap az altatóból. A doki ott állt szikével a kezében vágásra készen, amikor rám rakták a maszkot amiből jött az altatógáz.
Nem tudom, hogy a doki csak megnyugtatni akart, vagy tényleg nem kap ilyenkor a baba az altatóból, de gyanítom, hogy az utóbbi van, ugyanis régen is mindig altatásban csinálták a császárt és nem nagyon volt ebből gond.
A babám egyébként 10-es Apgarral született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!