Altatásos császárnál mi történik előtte?
Nekem surgossegi csaszarom volt. Nem tudom, hogy ez masabb-e a programozottnal. Betoltak a mutobe, bekotottek egy infuziot, feltettek egy katetert, lefertotlenitettek a hasam, es ramtettek a maszkot. Innen filmszakadas.
8:10-kor meg raneztem a falon levo orara. A papirok alapjan 8:16-kor vettek ki a kisfiamat.
"mert nem nagyon szokták, árthat a babának"
Az altatás típusa nem csak attól függ, hogy mennyire sürgős...
1. válaszoló, intubáltak is?
Nálunk a programozottnál lehetett választani mit kérek. Gerincest kértem, de soha többet, nekem szörnyű emlék volt, legközelebb altatást kérek.
Nekem mindkettő volt. Az első sürgősségi altatásban, a második programozott epidurállal. Altatásnál valóban kap a baba is a "cuccból". Nálunk is okozott légzés gondot egy kicsit. Ahogy a dokim fogalmazott, olyan kába volt a baba!
Nekem a programozott nagyon jó élmény volt. Bár jó dokit, és jó team-et fogtam ki. Az altatásnál az a legrosszabb,hogy nem hallod felsírni. Pedig az egy olyan élmény, amit mindenkinek át kellene élnie.
sürgősségi császárom volt, így altattak.
biztosan lesz előtte beöntés, borotválás, katétert is kapsz, aztán a maszkot, és alszol.
engem még ébren kötöztek ki, na de nagyon kellett igyekezniük, még nem volt bent az alatatóorvos, amikor ezeket csinálták. normális esetben először altatnak, aztán ténykednek mindenfélét rajtad.
ja, és ha altatnak, intubálnak is mindenképpen, de ugye erről nem tudsz. max a torkod fáj tőle ébredés után.
az altatásnak az is héátránya, hogy amikor felébredsz, képen csap a fájdalom. a gerincérzéstelenítés fokozatosan megy ki az emberből, altatás után mindjárt érzed, hogy félbevágtak. igaz, ennek megfelelően kezelik is, sokkal készségesebbek, ha fájdalomcsillapításról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!