Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Altatásos császárnál mi...

Altatásos császárnál mi történik előtte?

Figyelt kérdés
Ma tudtam meg, hogy császárosok leszünk, altatásba! Ilyenkor mi történik előtte?
2016. márc. 31. 19:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem surgossegi csaszarom volt. Nem tudom, hogy ez masabb-e a programozottnal. Betoltak a mutobe, bekotottek egy infuziot, feltettek egy katetert, lefertotlenitettek a hasam, es ramtettek a maszkot. Innen filmszakadas.

8:10-kor meg raneztem a falon levo orara. A papirok alapjan 8:16-kor vettek ki a kisfiamat.

2016. márc. 31. 19:45
 2/12 anonim ***** válasza:
a programcsászárt hol végzik altatásban? mert nem nagyon szokták, árthat a babának.
2016. márc. 31. 20:05
 3/12 anonim ***** válasza:

"mert nem nagyon szokták, árthat a babának"

Az altatás típusa nem csak attól függ, hogy mennyire sürgős...

2016. márc. 31. 20:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
sürgősségéinél azért szoktak altatni mert ott nincs idő epidurálra... programnál meg csak kivételes esetben altatnak, pl ha gerincprobléma miatt nem lehet érzésteleníteni, vagy allergiás az érzéstelenítőre. Minden más esetben, mivel légzésdepressziót okozhat a babánál nem szokták alkalmazni. Mondjuk magánkórházban, vagy jó pénzért persze megcsinálják sajnos..
2016. márc. 31. 20:32
 5/12 anonim ***** válasza:

1. válaszoló, intubáltak is?

Nálunk a programozottnál lehetett választani mit kérek. Gerincest kértem, de soha többet, nekem szörnyű emlék volt, legközelebb altatást kérek.

2016. márc. 31. 21:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen, intubálnak. Ne kérj altatást, mert veszélyezteted a babát! Meg lehet az epidurált szörnyűség nélkül is csinálni.
2016. márc. 31. 22:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem mindkettő volt. Az első sürgősségi altatásban, a második programozott epidurállal. Altatásnál valóban kap a baba is a "cuccból". Nálunk is okozott légzés gondot egy kicsit. Ahogy a dokim fogalmazott, olyan kába volt a baba!

Nekem a programozott nagyon jó élmény volt. Bár jó dokit, és jó team-et fogtam ki. Az altatásnál az a legrosszabb,hogy nem hallod felsírni. Pedig az egy olyan élmény, amit mindenkinek át kellene élnie.

2016. ápr. 1. 06:08
 8/12 A kérdező kommentje:
Gerincműtétem volt pár éve, és nem adnak epidurális érzéstelenítőt igy.
2016. ápr. 1. 06:39
 9/12 anonim ***** válasza:

sürgősségi császárom volt, így altattak.

biztosan lesz előtte beöntés, borotválás, katétert is kapsz, aztán a maszkot, és alszol.

engem még ébren kötöztek ki, na de nagyon kellett igyekezniük, még nem volt bent az alatatóorvos, amikor ezeket csinálták. normális esetben először altatnak, aztán ténykednek mindenfélét rajtad.

2016. ápr. 1. 09:16
 10/12 anonim ***** válasza:

ja, és ha altatnak, intubálnak is mindenképpen, de ugye erről nem tudsz. max a torkod fáj tőle ébredés után.

az altatásnak az is héátránya, hogy amikor felébredsz, képen csap a fájdalom. a gerincérzéstelenítés fokozatosan megy ki az emberből, altatás után mindjárt érzed, hogy félbevágtak. igaz, ennek megfelelően kezelik is, sokkal készségesebbek, ha fájdalomcsillapításról van szó.

2016. ápr. 1. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!