Hányan kísértek el szülni?
Amikor megindult a szülés, még otthon laktam. Tulajdonképpen anyukám kísért be, viszont apukám volt a sofőr. Közben érkezett a munkahelyéről a férjem (másik városból, ahol a szülei is laknak). Mivel még nem volt jogsija, apósom hozta, de akkor már anyósom is jött velük. Végül a férjem volt bent velem, a négy nagyszülő meg kint vártak. Hamar meg is lett a baba, nem kellett olyan sokat várniuk. A szülésznő meg is kérdezte, hogy ki az a sok ember ott kint. Szerencsére a rokonságom többi fele elég messze lakik, így nem akartak jönni. Mondjuk a nagymamám tervezgette, hogy odaköltözik, mire szülök.
Ha nem akarod hogy jöjjenek, akkor ne hívd őket amikor megindult. Majd azt kell mondani, hogy túl gyors volt, nem volt idő telefonálni, stb. Szerintem is sok a 10 kísérő, meg mi van ha 20 órát vajúdsz? Addig ottmaradnak?
nekem tök aranyos volt a családom, senki nem mondta, hogy jönnek velünk. felhívtam őket x óránként, hogy hogy jönnek a fájások, mikor indulunk, hogy már bent vagyunk... aztán a visító babával hívtuk :) akkor kérdezték, hogy nem bánnám-e ha bejönnének a folyosóra :)
előttem nem sokkal szült tesóm, ő mondta, hogy 2 óra megfigyelés után tolnak át egyik osztályról a másikra... engem nem zavart, ráadásul az éjszaka közepe volt :D
és tényleg csak 1-1 puszit adtak, a szülésznő volt inkább aki mondta, hogy fogják meg, ráérünk, sehol egy lélek, stb :)
de nem 10 fő volt, hanem 3 ;) anyósomék másnap jöttek be.
A férjemen kívül senki, és nem is akartam. Az elsőnél még normálra készültünk, ott anyósom még erőlködött, hogy szóljunk,ha beindult és jönnek. Mondtam,hogy minek? Apászülésre készültünk, tehát a férjem úgy is bent lett volna velem. Meg mi van,ha 5 órát vajúdok, akkor végig ott csücsülnek? Számunkra ennek semmi értelme sem volt. Végül császár lett, de egy fertőzés miatt átvitték a babát a koraszülöttre, így meg sem kaptam, szóval apuék jöttek csak át, de ők is csak este engem megnézni.
A második programcsászár volt, itt már hála Istennek senki sem kellett győzködni, hogy elegek vagyunk mi oda ketten a férjemmel. Igaz, egy ágyasban voltam, a férjem így egész nap bent lehetett, de a nővérke szólt, hogy más ne nagyon jöjjön, főleg,ha kint van a baba. Igaza van, egy egy naposnak még nulla immunrendszere van. Másnap jöttek és így tökéletes is volt. Én nem látom,hogy miért kéne egy szülésből össznépi családi rendezvényt csinálni.
Első alkalommal anyukám kísért be, a férjem később ért a kórházba.
Pont hallottam, ahogy anyukám a szülészet ajtaja előtt idegesen hívja apukámat, hogy ezt meg azt hozzon még be gyorsan, igyekezzen, és tiszta ideg volt. Szóval inkább felhívtam bentről telefonon, hogy nyugodjon meg, menjen haza, mert ebből estig biztosan nem lesz baba. Nekem jobb volt, hogy tudom, nem az ajtó előtt idegeskedik. Aztán pár óra múlva megszületett a kisfiam, és akkor szóltunk neki is, és mindenki másnak.
Másodszorra akkor hívtunk mindenkit, amikor már megszületett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!