A betegszállító elviszi a kismamát másik városba, ha ő máshol akar szülni?
"Arra apellál, hogy ha majd megindulnak a fájások, majd vagy én vagy valamelyik ismerőse pattan, és elviszi. Szerintetek ez nem kockázatos?"
Kockázatosnak nem kockázatos, mert valamelyik kórházban úgy is kiköt, max. a mentő viszi oda, nem valami haver. Ez inkább bunkóság. Ha nem tudja megoldani, hogy apuka, vagy a nagyszülők esetleg elvigyék, akkor szüljön ott, ahol lakik, nem tudom milyen alapon képzeli akárki, hogy majd valami ismerős szállítja kórházba, akár az éjszaka közepén is. Meg majd magzatvizezi meg milyenek másnak az autóját? Azért mégis mit gondol? Mindenki a saját szakállára rendezkedjen. Nem azt mondom, ha csak én lennék kéznél és nincs más megoldás biztos bevinném a kórházba, na de nem úgy, hogy neki a helyi kórház nem jó, szállítsam 90-100 kilométerre éjjel kettőkor, akkor is, ha én reggel hétre megyek dolgozni. Hogy lehet valaki ilyen pofátlan?
A mi városunkban nincs kórház. Ráadásul az a helyzet, hogy a közelebbi kórház (20 km) már másik megyében van, így alapból a távolabbi (40 km) kórházba visznek.
Az egyik válaszoló is írta, hogy ha a kiskönyvben benne van, hogy ki a dokija, akkor a mentősnek van lehetősége, hogy oda szállítsa, de nem minden áron. Ha sürgősnek látja a dolgot, úgyis az lesz, amit a mentős dönt, hisz az ő felelőssége.
Ha van a városban kórház, szinte minimális az esély, hogy egy másik városba vigye be a mentős. Annyira valószínűtlen, hogy elhagyja a városhatárt emiatt, még akkor is, ha csak 20-30 km, nemhogy ha egy órányira van.
Nálunk is volt esély, hogy nem ér haza a férjem, és ismerős visz szülni, akit előre megkértem, bevállalta, de ad hoc jelleggel, hogy szülni megyek, bevinnél-e, na így nem vállalta volna ő sem. (végül nem is volt rá szükség a mi esetünkben)
Szólj neki, hogy neked ez túl nagy kockázat, nem mered bevállalni, keressen mást. Inkább most, mint a szülés napján...
Szerintem a mentőnek nem tiszte, hogy ide-oda furikázza a kismamákat. Vagy oldja meg, vagy szüljön helyben. Azért jól nézünk már ki, hogy egy mentő bevihetné 5 perc alatt és mehetne tovább vagy várhatna más esetekre, helyette minimum két órára lefoglalja valaki, aki amúgy nincs veszélyben meg semmi, csak nem tetszik neki a helyi kórház.
És arra se apelláljon, hogy "valami ismerős" majd elviszi. Én azt megértem, mikor tényleg olyan helyen lakik valaki, ahol nincs is helyben kórház és valakit be kell szervezni, ha nincs autójuk, de így? Meg ha így is van, erre ajánlkozni szoktak nem úgy lenni vele, hogy majd szólok oszt' ugrik úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!