Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tüdőgyulladással szülés? Volt...

Anett098 kérdése:

Tüdőgyulladással szülés? Volt már valaki így?

Figyelt kérdés
37+ kismama vagyok, tüdőgyulladást kaptam és most, hogy bármikor jöhet a baba, nem tudom hogy ez mennyiben változtat a dolgokon. (augmentin duo-t írt fel az orvos)
2016. márc. 24. 11:29
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Ezt tényleg nem értem. Ott vagy az orvosnál, megállapítja a tüdőgyulladást, felírja az antibiot (vélhetően észreveszi, hogy gyereket vársz anélkül is, hogy mondanád), vannak kérdéseid, és eljössz anélkül, hogy megkérdeznéd. Szerinted kitől kapsz egzakt és pontos választ? Gyk felhasználótól, vagy orvostól?

Plusz ugye míg kiírtad ide a kérdést, akár a nőgyógyászodat is felhívhattad volna...

2016. márc. 24. 12:00
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Kérdezd a nőgyógyászod.

Én teljesen laikusként azt mondanám, hogy esélyes a császár, hisz a tüdőd nem működik megfelelően, nem tudsz annyira mély lélegzetet venni, hamarabb kifulladsz.

Jobbulást!

2016. márc. 24. 12:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Kedves 1.! Nem a kioktatást kértem, egyszerűen csak arra voltam kíváncsi, hogy bárki volt -e hasonló helyzetben és ha igen, akkor nála, hogy történtek a dolgok. A háziorvos nem adott kielégítő választ mikor kérdeztem,a nőgyógyásszal meg még nem tudtam beszélni...
2016. márc. 24. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem amoxicillin tablettát kellett a szülés előtt szednem (majdnem ugyanaz vagy ua mint az augmentin), semmi baja nem lett a gyereknek. Úgy tudom, hogy nem is mutatható ki a vérben, gyorsan távozik. (Tüdőgyuszi nyomot hagy a tüdőben, kis foltot, az ott lesz életed végéig.)
2016. márc. 24. 14:25
 5/6 anonim ***** válasza:

4. dehogy marad ott élete végéig!Nekem apukámat 4 évvel ezelőtt érte súlyos baleset,2 hétig lélegeztető gépen volt.Köztudott,hogy a lélegeztetéstől a betegek döntő többsége tüdőgyulladást kap.A lényeg,hogy fél évvel később még látható volt a folt a tüdején(a cső helye,és a gyulladás okozta folt is),de rá fél-1 évre már semmi nincs ott.Pont azért nézték meg,nehogy a folt daganat legyen....

Kérdező:én is Augmentin duo-t kaptam 36 hetes terhesen(egy elég súlyos felső légúti fertőzés miatt),a 3. babánál.38+5 hetesen,2 óra vajúdás után született meg hüvelyi úton,mindenféle gond nélkül.

2016. márc. 24. 14:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :) Azóta elértem a nőgyógyászomat is aki csak annyit mondott, hogy szedjem a gyógyszert. Ha meg beindulna a szülés akkor megoldjuk mert leállítani nem lehet. Nos, ezt a választ kaptam..

Gondolom majd az adott szituáció diktálja a forgatókönyvet

2016. márc. 24. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!