Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire öröklődhet anyáról...

Mennyire öröklődhet anyáról lányára a szülési folyamat? Anyámnak két szörnyű szülése volt, minden rossz amit csak el tudtok képzelni.

Figyelt kérdés

Több órás vergődés, oxitocin, burokrepesztés, tágítás, túlhordás, vákum, gátmetszés stb.

Ezek után nem szeretném én se feleslegesen szívatni magam ezekkel és most inkább afelé hajlok, hogy lefizetem az orvost a császármetszésért.

Ha ezeket mind végigcsinálnák rajtam is, akkor inkább minden pénzt megér a császármetszés.

2016. márc. 21. 11:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

amit leírtál, abból több természets, több meg leginkább jár az első szüléshez.

több órás vergődés- mármint vajúdás? mindenki vajúdik, első gyereknél átlag 12-24 óra, másodiknál se sokkal kevesebb. de ebből csak a vége húzós.

oxitocin- ha beleegyezel akkor adnak, mert gyorsítja a vajúdást, te magad is termeled vajúdás közben

burokrepesztés- ez is sajnos rutin eljárás, de megtagadhatod

tágítás- ez az orvostól függ, ez mondjuk ne engedd, de ha van normális fogadott orvosod akkor ez fel sem merül majd

túlhordás- erre nem tudok mit írni :)

vákuum- na ez volt az egyetlen amit a te életed megmentéséért alkalmaztak, ma is arra használják, hogy ha baj van, gyorsan kiszedjék a babát

gátmetszés- ez attól függ, hogy enélkül ki tud-e jönni a baba. már sok helyen nem rutinszerűen alkalmazzák, de első szülésnél kevesen tudják elkerülni ezt vagy a repedést

szerintem itt inkább arról van szó, hogy még nem készültél fel erre a folyamatra. olvasgass, próbáld elfogadni, már amit kell, amit meg nem muszáj és nem szeretnéd, azt egyszerűen ne kérd :)

2016. márc. 21. 14:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Lófüttyöt átlag a 12-24 óra vajúdás. A tankönyvi átlag 8 óra. Szülés előtt az orvosomat kérdeztem erről.

Nekem az első fájástól 5 óra múlva kint volt a gyerek. De a durvább vajúdás csak 2-3 óra volt ebből.

A 24 óra meg annál több félreértésen alapszik, sokan a jóslófájásokat is beleszámolják, miközben azok nem számítanak a vajúdáshoz.

2016. márc. 21. 14:27
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia. Le írom a szüléseimet, ha erdekel olvasd el.

1.lányom: 1 óra vajúdás, 2 perc alatt meg lett utána.

2.lányom: 4 óra vajúdás, 10 perc alatt kint volt.

3.lányom: 35 hetesen megindult a szülés. Vissza tartották amivel csak lehetett. Én majdnem ott maradtam a kálium túladagolása miatt, a pici szív arrythmiát kapott méhen belül, de nem engedtek szülni. 2 napra rá, 3 órás vajúdás, és több liter oxytocin után megszületett, természetes úton.

4.lányom: 14 órás vajúdás, oxytocin, kúpok, tágítás, minden ami jöhetett, nagy nehezen megszületett elég hamar, kb 15 perc alatt.

5.lányom: fél óra vajúdás, 3 perc szülés, se gátmetszés, se semmi, gyönyör volt a szülés.

Édesanyámnak mind 3 szülése nehezen ment. Nekem csak a 4. De ott sem kértem császárt. Inkább megszültem.

Ne aggódj. Nem lesz semmi baj!!!

2016. márc. 23. 08:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Mi hasomló (mondhatni centire pontosan egyforma) alkatúak vagyunk anyukámmal. Egyformán könnyen szültünk mindketten. Nagymamám is ilyen fajta, ő már gyerekként mondogatta, hogy könnyen fogok szülni, mert olyan fajta vagyok, mint ők.
2016. márc. 23. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!