Nővérem update-ezik, Réka tornára jár 35 hetes ma volt nst-n és dokinál és nem hízik a babája és az nst is rossz lett, lehet ez a túlzásba vitt életmód miatt? Ha még most enni kezd akkor visszafordítható a folyamat?
Ha nem fejlődik rendesen a baba, akkor bármit gondolhat a nővéred, egyértelmű, hogy gond van. Alapból a magzat elveszi az anyától, ami kell neki, de nyilván már a nővéred is olyan szinten alultáplált, hogy nincs tápanyag és energia a szervezetében, amiből a gyerek fejlődni tudna.
A Norbiréka féle agymosásról, inkább nem irom le a vélemyénemet...
Csak érdekességnek annyit, hogy egy Norbi update kenyér február óta hever a kolléganőm fiókjában (nem hűtőben), 5 hónap elteltével még mindig semmi elváltozás nincs rajta, nem száradt, nem penészes. Ez vajon mennyire természetes folyamat? Mennyi természetes (táp)anyagot tartalmazhat egy ilyen vacak???
Az update rendszertől, és attól, hogy Norbi szerint csak a szénhidrát a bűnös a hízásért, mi, orvosok sikítófrászt kapunk. Bullshit, csak egy hype, amire sokan felülnek.
DE! Ártani nem árt, csak akkor ha valaki nagyon túlzásba esik, és 35 hetesen a 2100 gramm nem vészes. 3 kg körül fog születni (már ha jó a becslés).
Én hat kilót híztam normál testalkat mellé, és 4 kilós lett a babám.
Hát csak az a baj hogy egy hónapja is kb ennyinek mérték a súlyát. Én aggódom (helyette is..) :(
Szerinte sokan csinálják így mint ő és Rubint Réka is végig tornázott és semmi baja a gyerekeinek és ő is update szerint él és a gyerekei is és ha káros lenne az már kiderült volna. Még olyat is mondott hogy én csak szeretném hogy ő megint jól elhízzon (ez egészen rosszindulatú megjegyzés mert ugyan miért akarnék én rosszat neki...)
Az első időkben inkább csak vitaminokra,ásványi anyagokra van szüksége a babának az egészséges fejlődéshez,később pedig már kell a szénhidrát is! Ha nem táplálkozik a kismama változatosan,a szénhidrátot "kiűzi" a szervezetéből,akkor nem hogy Ő nem hízik,de a benne fejlődő baba sem tud magára zsírt növeszteni,ami az Ő számára elengedhetetlen dolog!!
És nem csak a baba számára fontos,hanem az anyuka számára is!!
A terhesség és a szoptatás nem a fogyókúra ideje! Ilyenkor el kell felejteni ezeket az ételeket! Fontos,hogy egészségesen,és változatosan étkezzen a kismama/ szoptatós anyuka,és ehhez hozzá tartozik a szénhidrát is! Az anyatej hogy mennyire jó,tápláló,az is befolyásolja,hogy mit eszünk. Aki zsírszegényen táplálkozik,nem lesz olyan tápláló a teje,korán tápszerhez kell nyúlni...
A szülésnél nem tudom honnan fog kellő energiát előkotorni a teste,ha nincs még neki sem tartaléka!?
Bár kicsi az esélye,hogy elhúzódó szülése legyen,de szerintem nem hiányzik Neki sem,hogy 3-4 óra után úgy kimerüljön,hogy ne tudjon nyomni,a vége vákuum,vagy akár császár is lehet,mert ilyen nagyon követni akarja a trendet!
Remélem hamar eldobja nővéred a kalória szegény dolgokat,és elkezd rendesen enni,mert ha most elkezdi,még van esélye a Babának,hogy normális súllyal szülessen!Persze ahhoz ki kell húznia még 4-5 hetet,de van rá esély!
Egy egészséges terhesség során pedig nem 5-6 kg tevődik össze! Nekem,aki 3340 g-os gyermeket hoztam a világra,7 kg ment le a szüléssel...
Remélem hamar észhez tér nővéred,a Baba érdekében!!!
Üdv: 3 lányos,11hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!