Nővérem update-ezik, Réka tornára jár 35 hetes ma volt
nst-n és dokinál és nem hízik a babája és az nst is
rossz lett, lehet ez a túlzásba vitt életmód miatt? Ha
még most enni kezd akkor visszafordítható a folyamat?
14-es válaszolónak.Szted Lara sovány????Sztem meg pont hogy husis.egyáltalán nem mondanám soványnak.nincs azzal baj ha sportol a gyerek.
2012. júl. 26. 16:29
22/34 A kérdező kommentje:
Nem. Ő mutatta a számítógépén. És különben se tenném ki ide.
Nnna. Ha ennyit hízott a baba négy hét alatt, és rossz az NST, akkor a magyar terhesgondozási protokoll szerint a nővérednek éppen a szülőszobán kellene feküdnie egy 2-3 órás NST-n. Ha az NST rossz, a baba pedig nem hízik, akkor nyilván gond van a gyermek tápanyagellátásával, és 35 hetes gestatios korban már nem azon gondolkozunk, hogy ez Rékától van-e vagy sem, hanem azon, hogy mikor indítsunk szülést. Nekem ez a történet sántít, de te tudod. 31 hetesen egyébként 2000 grammos baba TÖKÉLETES méretűnek számít, azaz kötve hiszem, hogy ha addig rendesen fejlődött emellett a NorbiRéka-baromság mellett, akkor most hirtelen elromlott volna a dolog. Ilyen esetben a lepényre gyanakszunk, és nagyon erősen megfigyelünk, minimum. De inkább befejezzük a terhességet.
2012. júl. 26. 16:38
24/34 A kérdező kommentje:
Be is küldték már holnapra ismét nstre.
25/34 A kérdező kommentje:
Ő azt mondja hogy nem mozgott rendesen a baba meg hogy aludt és ezért lett rossz mert beszűkültnek tűnt. Ez után küldték át a flowmetriára ahol oké volt a dolog. Így kell holnap ismét mennie.
Hát ez katyvasz sztori. Akkor nem lett rossz az NST sem, alvó babával mindig beszűkül. Ha rossz lenne decelerálna, vagy aritmiás jeleket mutatna.
Jó flowmetriával, jó NST-vel pedig én már inkább mérési hibára gyanakodnék (a szoftver középértékek alapján, átlag populáció eredményei szerint becsül, sokszor téved). Rühellem Norbit, de ismétlem, nem árt, amilyen étrendet kilökött a kis agya a médiába.
2012. júl. 26. 16:51
27/34 A kérdező kommentje:
Nem tudom akkor, ő mesélte de én is ott voltam tényleg átküldték flowra és tényleg ott volt a súlybecslés is a papírján. Vagy 25 percig volt bent az nst.n is. Még annyi hogy eddig a magán dokihoz járt, ő becsülte a súlyt. Most pedig a kórházban voltunk (mivel az nstre már oda jár).
Sziasztok! 37 hetes kismama vagyok és szinte updaten élek...nem azért,mert jaj istenem nehogy meghízzak...hanem a 24. héten kiderült,hogy terhességi cukrom van. Mióta updatet eszem a cukrom beállt a normálisra, a dietetikusom meg is dicsért,h milyen szépek az értékeim! Az,h mennyit hízik a baba nem az update életmódón múlik szerintem. Tegnap voltam nst-n,minden rendben van, a becsült súlya a babámnak 3300 gr. Ja és nem híztam csak 5 kilót!
2012. júl. 26. 17:02
remélem észhez tér,pár hét van már csak és a kezében tarthatja a babáját,de utána a szoptatásnál is figyeljen :)
2012. júl. 26. 17:23
Azért azt ne felejtsük el, hogy az update-et is lehet "normálisan", tehát a megfelelő tápanyagbevitelre odafigyelve (minőségi fehérje, vitaminok, rostok), és lehet elvakultan (semmi más, csak műkaja, fűrészpor meg édesitőszer)
A túlzásba vitt sport sem jó, hiszen ha több energiát használ fel a sporttal az anya, mint amit bevisz táplálkozással, akkor miből is fog fejlődni a gyerek???
2012. júl. 26. 17:24
Kapcsolódó kérdések: