Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek császár lett a vége,...

Akinek császár lett a vége, hogy tette túl magát rajta?

Figyelt kérdés
Tegnap született a lányom. Úgy indult a szülés, hogy folyt egy kevés kb 2dl magzatvíz friss vér csöpekkel. Egyből mentünk a kórházba! Ott nem hittek nekem, azt mondták lehet bepisiltem, mire mondtam, hogy párom törülte fel, nem úgy nézett ki mint a pisi. 2 orvos és 3 szülésznő nyulkált a méhszájamba, mintát is vettek, visítani tudtam volna a fájdalomtól. Nem látták hogy sérült volna a burok. A fájásmérő nem jelezte ki a fájásaim, pedig voltak, csak össze vissza. Végül a vér miatt amit ők is tapasztaltak nem engedtek haza. Burkot repesztettek és oxitocint adtak. Az elején még elviselhető volt a fájdalom, de mivel rendszertelenek voltak a fájásaim és nem tágultam kellő képpen még oxitocinnal sem, megemelték az adagot és méhszáj lazítót is kaptam. Már elviselhetetlenek lettek a fájásaim, szinte már sírtam a kézzel tágításról ne is beszéljünk. A fájásaim rendszertelenek maradtak, és nem tágultam eléggé. Mire A doki felajánlotta a császárt, már úgy voltam mindegy, csak essünk túl rajta. Végül kiderült nem is tudtam volna megszülni mert a feje nem illeszkedett a szülőcsatornába...
2016. márc. 14. 22:22
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Egyèbkènt a kèrdező 1 napja szült mikor kiírta...nem hiszem,hogy megèrdelmi a beszólásokat.Ti hogy èreztètek magatokat 1 "naposan"?
2016. márc. 23. 12:41
 32/38 anonim ***** válasza:

Majdnem 2 hete szültem császárral.

Március 7-én (hétfőn) kellett befeküdnöm a kórházba, amikor betöltöttem a 40. hetet. A méhszáj még teljesen zárt volt. A főorvos minden nap megkérdezte a viziten, hogy miért nem szültem még meg. Pénteken megvizsgált, szűk egy ujjnyira nyitva voltam, és tágulási vérzésem volt. Egyből küldött a szülőszobára, mert a baba még nagyon fent volt. Egész délelőtt fent voltam, többször rám tették a CTG-t, de semmi fájásom nem volt. Végül elrendelte a főorvos, hogy ha aznap nem indul meg a szülés, másnap reggel császározzanak meg.

Szombat reggel fél 7-kor felkísért a nővér a szülőszobára, ahol nem is tudtak róla, hogy aznap császár lesz. De pikk-pakk összeszedtek mindenkit, és fél 10 után el is kezdték a műtétet. Előtte megvizsgált a császárt végző doki, és azt mondta, hogy még mindig nem jött le a baba. Mikor felnyitottak, azt mondta, hogy soha nem született volna meg természetes úton, annyira fent volt. Én hálás vagyok, hogy császároztak és nem indították meg a szülést, és van egy egészséges kisfiam.

A lányomat anno simán szültem, de vele 3 napig indítgattak a SOTE-n. Pedig hasonló volt a helyzet. Végül burokrepesztés, oxitocin, és kézzel tágítás után született meg, mivel egyáltalán nem nyíltam. Bár 5 napot volt intenzív osztályon, és fejlődésneurológiára jártunk vele, szerencsére egészséges 5 éves és reméljük a későbbiekben sem lesz semmi gond vele.

2016. márc. 24. 13:49
 33/38 anonim ***** válasza:

Miert is kellene tultenne magam azon, hogy csaszarral szultem? A kutyat nem erdekli, es semmi koze hozza, legfeljebb az orvosomnak kell rola tudnaia. Nincs ra irva a homlokomra, hogy a gyereket kivagtak belolem, mert komplijacio merult fel.

A helyett hogy orulnel a gyereknek ezen problemazol!

2016. máj. 25. 13:11
 34/38 anonim ***** válasza:

Komolyan! Még 1x leírom.

A kérdező 1 nappal a császárja után írta ki a kérdést. Természetes, hogy kavarogtak benne a kérdések, érzések, dúltak a hormonok.

Nem hónapok, van évek múltán nem tudta elfogadni a császár tényét. De ha úgy is lenne, akkor sem lenne senkinek joga pálcát törni felette.

2016. máj. 25. 13:26
 35/38 anonim ***** válasza:
34-es vagyok. A császár közben, és utána sem bántam meg és az óta sem bánom, hogy úgy született a gyerekem. Aki a szülés után ezen kattog 1 nappal és depis az hónapok évek múlva is azon fog sopánkodni, hogy őt vágták!
2016. máj. 25. 14:05
 36/38 anonim ***** válasza:

Ühüm. Halottál már Baby Blues-ról,vagy szülés után a hormonok kiürüléséről?Vagy talán pszichológus vagy, hogy tudd mi változhat 1 nap vagy hónapok/

évek alatt egy emberben?

Amennyiben nem, kérlek ne próbálj rámagyarázni senkire depressziót, és főleg ne kelts bűntudatot emiatt egy anyukában sem.

2016. máj. 25. 17:11
 37/38 anonim ***** válasza:
46%

Mondok valami újat: Én is szültem, rám is hatással voltak a hormonok. De ez egyáltalán nem az. A kérdező, ha világ életében a császár ellen volt akkor a tény, hogy ő nem tudott "rendesen szülni" kész katasztrófa a számára. Ez független attól, hogy valaki hormonok miatt depressziós vagy sem.

Ha viszont tudnád értelmezni a soraimat akkor rájönnél, hogy nem azt írtam, hogy a hormonjai miatt DEPRESSZIÓS, hanem, hogy depizik valami miatt, VAGYIS BÁNKÓDIK AZÉRT MERT VALAMI NEM ÚGY LETT AHOGY ELKÉPZELTE!

2016. máj. 25. 17:52
 38/38 anonim ***** válasza:

Nyugi van!

Elfogadom, hogy nem vagyunk egy állásponton.

De annak örülök, hogy üvölt a soraidból az elfogadás. :)

2016. máj. 25. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!