Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek császár lett a vége,...

Akinek császár lett a vége, hogy tette túl magát rajta?

Figyelt kérdés
Tegnap született a lányom. Úgy indult a szülés, hogy folyt egy kevés kb 2dl magzatvíz friss vér csöpekkel. Egyből mentünk a kórházba! Ott nem hittek nekem, azt mondták lehet bepisiltem, mire mondtam, hogy párom törülte fel, nem úgy nézett ki mint a pisi. 2 orvos és 3 szülésznő nyulkált a méhszájamba, mintát is vettek, visítani tudtam volna a fájdalomtól. Nem látták hogy sérült volna a burok. A fájásmérő nem jelezte ki a fájásaim, pedig voltak, csak össze vissza. Végül a vér miatt amit ők is tapasztaltak nem engedtek haza. Burkot repesztettek és oxitocint adtak. Az elején még elviselhető volt a fájdalom, de mivel rendszertelenek voltak a fájásaim és nem tágultam kellő képpen még oxitocinnal sem, megemelték az adagot és méhszáj lazítót is kaptam. Már elviselhetetlenek lettek a fájásaim, szinte már sírtam a kézzel tágításról ne is beszéljünk. A fájásaim rendszertelenek maradtak, és nem tágultam eléggé. Mire A doki felajánlotta a császárt, már úgy voltam mindegy, csak essünk túl rajta. Végül kiderült nem is tudtam volna megszülni mert a feje nem illeszkedett a szülőcsatornába...
2016. márc. 14. 22:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
21%

PErinatushoz jártam feldolgozó beszélgetésre.

Aztán orvost váltottam, mert épp olyan embertelenül bántak velem is, mint veled. Másodszorra már voltak elvárásaim azokkal szemben, akik kísérik (!!) a szülésem.

Nem mondom, hogy "örülj, mert van egy egészséges gyereked", mert aki ezt mondja, nem tudja, hogy miről beszélsz. Ez két különböző dolog. Traumát éltél át, idő kell, mire feldolgozod. Ha rám hallgatsz, kérj szaksegítséget, és akkor gyorsabb a lelki gyógyulás!

2016. márc. 15. 09:00
 12/38 anonim ***** válasza:
75%

De tudja, miről beszél. Igenis van egy egészséges gyereke, és egy normális, felnőtt, felelős NŐNEK igenis ez kell,hogy a legfontosabb legyen, nem pedig azt siratni, hogy miként jött a világra. Persze,ha beszorul, elakad, oxigénhiányos lesz, akkor meg azt "gyászolja". Szerintem normálisan gondolkodó ember nem bánkódik sokáig azon, hogy mi történt, azt tarja lényegesnek,hogy megúszták baj nélkül.

Sajnálom, de én úgy vagyok,hogy ha valakinek emiatt pszichológushoz kell járni, az kezdje el erősíteni magát, mert egy gyerekkel bizony számtalan olyan helyzet fordulhat elő,hogy aki ennyire érzékeny és gyenge, annak jócskán fel kell kötni a gatyáját.

2016. márc. 15. 09:58
 13/38 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem meg annak, akinek egy autóbalesetben leszakadt az egyik lába, nem lehet azzal vígasztalni, hogy a másik még megvan. Engem igenis trauma ért szülés közben és MIKÖZBEN örülök, hogy a gyerek egészséges, igenis hányingerem van a gondolattól is, ahogy tágítottak, ahogy semmibe vettek, ahogy kiterítve feküdtem és ébren felvágtak, mint a malacot disznóvágáskor.
2016. márc. 15. 10:14
 14/38 anonim ***** válasza:
60%

Az utolsó válaszára csak egy rövidke mondatban,had válaszoljak!

Írtad hogy aki elveszti a lábát nem azzal vígasztalja magát,hogy dejó a másik még meg van!

Nem! Ő azt mondja.. DE ÉLEK!!!! Ba...a meg!! Nem?

Nagyon furán gondolkozol.

Kérdezö! Mi a lényeg? Hogy mind a ketten egészségesek vagytok nem? Számít bármi más? Ugyan.. Ne mártírkodjunk!!!

2016. márc. 15. 11:43
 15/38 anonim ***** válasza:
33%
Ha megerőszakolnak nevetsz és örülsz, mert még élsz, és hálás vagy? Ért már téged sérelem vagy trauma életedben??? És én gondolkodom furán? Szerintem mindenkinek joga van rosszul érezni magát, ha traumán ment át. Érzelmi intelligenciából nem sok szorult beléd, ugye?
2016. márc. 15. 11:46
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

de értsd már meg, hogy nem egy szinten beszélsz! Amit te mondasz, az nincs egy szinten a kérdéssel. Ez lenne kb. ugyan az a szitu: meghalt a baba, de az anyuka él, örüljünk! De mi nem ezt mondjuk! Azt mondjuk, hogy az a fontos, hogy a babának SEMMI BAJA, ehhez képest, hogy császárral született az lókuki! Hányan de hányan feküdnének kiterülve mint a vágási malac, hogy a babájukat visszakapják!!

Vagy malacot játszott (a te szavaiddal), vagy sérül, ne adj'Isten meghal a babája! Ezt kéne felfogni, és örülni, hogy neki VOLT LEHETŐSÉGE a HAPPY ENDre!

Komolyan, ennyire önzők vagytok???

Engem önzőz mindenki, mert császárral szülök, közbe ti meg azon depiztek, hogy hogy jött ki az a gyerek! Örüljetek, hogy egészségesen kijött!

Eszem megáll...

2016. márc. 15. 12:29
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Egy levágott láb esetében elvesztettél valamit. Egy konkrét lábat, amivel járkálsz a réten stb. Egy császár esetén mit veszítesz? Egy élményt? Azért megkérdezném, hogy egy amputált lábú ember mit szól ahhoz, hogy te őhozzá méred azt, hogy nem haladt át a szülőcsatornán a gyereked és ez szerinted legalább akkora trauma, minthogy nyomorék maradsz egész életedre.

A kérdező meg egyébként sem azt kérdezte, hogy hogyan dolgozza fel a kellemetlen szülésélményét, meg azt, ahogy bánt vele a személyzet, hanem azt, hogy magán a tényen, a császáron hogy lehet magad túltenni. A kettő probléma rohadtul nem ugyanaz!

2016. márc. 15. 12:59
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem kellett túltennem magam semmin, ugyanis nem traumaként éltem meg, hanem szültem, aminek a császár is egy formája és ezzel tisztában voltam már a terhesség alatt is.

Én speciel örülök, hogy ébren vágtak fel (disznóvágáshoz hasonlítani, wtf?), mert azonnal láthattam a gyerekemet és rendberakás után egyből rakták mellre az őrzőben.

2016. márc. 15. 13:17
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Engem háromszor császároztak. Két iker pár + egy gyerek. Az első szülésem olyan volt, mint egy disznóvágás. Tiszta vér volt minden. Mégsem ezt látom, hanem örülök az egészséges, eleven gyerekeimnek.
2016. márc. 15. 14:12
 20/38 anonim ***** válasza:
0%
Látszik, hogy fogalmad nincs az egészről. Ha átélted volna, amit én, akkor a levágott láb még csak enyhe hasonlat lenne neked is. És igen, elvesztettem valamit, nem csak egy élményt. De nem magyarázkodom neked, veled "örülök", hogy halvány lila gőzöd nincs az egészről, és boldogan élhetsz tovább.
2016. márc. 15. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!