A vajúdási fájdalmak fájnak jobban, vagy a kitolás, amikor a baba elkezd áthaladni a szülőcsatornán, és kibújik a feje-válla?
Nem akarlak elkeseríteni, de én 16 órát vajúdtam. Értsd: Addig kínlódtam. Nekem a vajúdás nagyon fájt, nem adtak fájdalomcsillapítót, mondván úgy tovább tart. Még ennél is? A kitolás már lufi volt ahhoz képest, pedig 4 kilós babát kellett megszülnöm induló 43 kg-mommal. Tágul az ember annyira, hogy kiférjen, ha meg nem, akkor gátmetszést végeznek a siker érdekében. Amikor a kitolási fájdalmak jöttek, "átalakítottam" őket tolási erőnek. Ez segített. Ha nem lehetne kibírni, és megcsinálni, nem lennénk ennyien ezen a Földön.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Ami utána jön, az az igazi megprobáltatás, ha véletlenül nem egy tündérien jó gyereket kapsz azért, hogy óvódást nevelj belőle.
Sok sikert!
A kitolás jobban fáj, de sokkal rövidebb idő. A vajúdás elhúzódó, sokakat azért merít ki.
És hidd el, kifér az a baba, pár millióan megszülettek már. Nem fáj annyira, feszít inkább, és állatira baromira kell nyomni, de kijön:-.)
Háát nekem a vajúdás sem volt kutya, de én 3 órán át csak nyomtam és nyomtam. Nekem az volt a legrosszabb időszak. De végülis csak megszületett. Igaz, hatalmas nagy baba volt 4280g és 58 cm...Mikor végre megszületett semmi fájdalmam nem volt. Egyből elvágtak mindent!
Azóta nagyfiam már lassan 2 éves, és most születik hamarosan a kisöccse, elvileg május közepén. Hasonóképpen ő is óriás baba lesz.
18óra vajúdás a nem pite dolog. Pláne mikor már nincs fájásköz, csak fáj. Hasonlítani nem lehet, mi fájhat annyira. FÁJ. Kb cictől lefelé a térdedig mindened fáj. Ha peches vagy még a fejed is. Nálunk nem volt nyitva ablak, épp viharos szél volt, így levegő sem volt, na én kikaptam egy kiadós fejfájást is... és fájdalomcsillapítónak max a kisszék:S
Amikor végre nyomhattam, az magavolt a gyönyör:) Amíg a buksija félúton volt, tény feszített, de az már a vajúdáshoz képest meg sem kottyant.
Volt a párod a popsidban? Vagy volt már nagyon székrekedésed és végre megindult? Kb annyira kényelmetlen, de nem fájdalmas.
És pillanatok alatt kibújik, csak annyi, hogy nyomni kell. Amire meg odajutsz, fogod bírni.
Egy tanács: csendben hisztizz! Én hisztiztem, a párommal, szépen csendben b@szogattam, kb mindenért.
Viszont aki előttem szűlt, ő mindenért üvölttt, zengett a kórház, a személyzet agya meg elszállt. Sem vele, és sajna az utána szülőkkel sem bántak kesztyűs kézzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!