Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A vajúdási fájdalmak fájnak...

A vajúdási fájdalmak fájnak jobban, vagy a kitolás, amikor a baba elkezd áthaladni a szülőcsatornán, és kibújik a feje-válla?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 1. 22:14
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%
Az előbbi. A vajúdási éles, görcsös fájdalom, a kitolás inkább csak kellemetlen, mint fáj. Utána pedig... minden fájdalom szó szerint megszűnik.
2010. ápr. 1. 22:18
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a feje, válla jön, az már királyság... A legrosszabb, mikor még nincs kint a fejbúbja sem, akkor olyan érzés, hogy mindjárt szétszakadsz ezer apró darabra. A vajúdás se kutya, de én nem tudom összehasonlítani, hogy melyik volt rosszabb. Mert ugye a vajúdás órákig tart (és bizony fáj), a kitolás meg elvileg néhány perc, de az eszméletlenül fáj (amig a fej ki nem jön).
2010. ápr. 1. 22:22
 3/25 anonim ***** válasza:
95%

Kitolásnál már csak arra koncentráltam, hogy mindjárt kint lesz a baba és vége...nyomtam ahogy csak tudtam.

Rosszabb volt a vajúdás,majdnem letéptem a férjemről a pólóját és ököllel ütöttem a szülőágyat, de nem ordítottam legalább. ( Oxitocinnal indították a szülésem, nem voltak fájásaim, és az oxitocinnal nagyon brutál fájások jönnek. )

2010. ápr. 1. 22:22
 4/25 anonim ***** válasza:
88%

A vajúdási. Amikor a kitolásnál tartottam, akkora erőt kaptam, hogy észre se vettem és már kint volt a baba. A fejecskéje pedig ha kibújt akkor pedig már hipp-hopp MEGSZÜLETETT!!!

Könnyű szülést!!!

2010. ápr. 1. 22:23
 5/25 anonim ***** válasza:
84%

Nekem a vajúdás volt nagyon fájdalmas.Annyira,hogy egy csomó dolog "kiesett"abból az időszakból!A kitolási szakasznál én pl nem éreztem az összehúzódásokat már,csak nyomtam ahogy bírtam..Aztán meg annak ellenére,hogy azt mondják mikor kinn a baba megszűnik a fájdalom,nálam ez nem így volt.Abban a pillanatban volt hangom először,mégpedig az,hogy ez nagyon fájt!De lehet,hogy csak azért,mert én nagyon szétrepedtem kívül-belül egyaránt.(49 öltéssel varrtak össze a hüvelyemmel együtt)

De nyugi,túl lehet élni,fájdalomcsillapítók nélkül is,tapasztalatból tudom.És úgysem lesz időd félni :)

2010. ápr. 1. 22:23
 6/25 anonim ***** válasza:
88%
a vajudás...a kitolás nem fájt,inkább megkőnnyebbülés volt..mintha oltárira kakilnod kéne,és végre nyomhatsz:D
2010. ápr. 1. 22:24
 7/25 A kérdező kommentje:
Csajok, komolyan mondom, ahogy áthalad a szűk hüvelyen egy 3-4 kg-os baba, azt hogy lehet kibírni???? Hogy lehet túlélni??? Hogy lehet azt a fájdalmat elviselni??? Ezt nem bírom felfogni, bár próbálom, még 6 hónapom van addig. Köszi az eddigi válaszaitokat.
2010. ápr. 1. 22:29
 8/25 anonim ***** válasza:
81%

Tudod, az emberi test csodákra képes. :) Ezt a kérdést anno én is feltettem magamnak, de túléltem, sőt, a hüvelyem ugyanolyan lett, mint előtte volt. Szülés előtt is elég kényelmetlenül szűk volt... :( És fura, de vágtak, varrtak, és most másfél év múlva is pont ugyanolyan szűk.. :( (Varrhattak volna tágabbra is kicsit).

Szóval csúcs, hogy ezek után még képes a test teljesen regenerálódni is! :)

2010. ápr. 1. 22:32
 9/25 anonim ***** válasza:
85%

22.22-es vagyok,hidd el, hogy az már semmi, amikor jön kifelé.Akkor valahonnan kapsz rengeteg erőt és nyomsz majd, ahogy csak tudsz.Nekem nem voltak tolófájásaim, akkor nyomtam amikor mondták.

Ne parázz!!!Ha csak a szülésen múlna, azonnal szülnék mégegyet.

A neheze utána jön, mikor hazahozod a kisbabát...

Sok erőt, könnyű szülést!

7 hetes kisbaba anyukája

2010. ápr. 1. 22:36
 10/25 anonim ***** válasza:
86%
2. vagyok. Így van, a neheze tényleg utána jön, mikor hazamentetek :) Az enyém már 16 hónapos... de azt hiszem, végigcsinálnám még egyszer, csak sajnos már nem vagyok olyan nagyon fiatal, hogy bevállaljak egy másodikat is. :(
2010. ápr. 1. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!