A vajúdási fájdalmak fájnak jobban, vagy a kitolás, amikor a baba elkezd áthaladni a szülőcsatornán, és kibújik a feje-válla?
Kitolásnál már csak arra koncentráltam, hogy mindjárt kint lesz a baba és vége...nyomtam ahogy csak tudtam.
Rosszabb volt a vajúdás,majdnem letéptem a férjemről a pólóját és ököllel ütöttem a szülőágyat, de nem ordítottam legalább. ( Oxitocinnal indították a szülésem, nem voltak fájásaim, és az oxitocinnal nagyon brutál fájások jönnek. )
A vajúdási. Amikor a kitolásnál tartottam, akkora erőt kaptam, hogy észre se vettem és már kint volt a baba. A fejecskéje pedig ha kibújt akkor pedig már hipp-hopp MEGSZÜLETETT!!!
Könnyű szülést!!!
Nekem a vajúdás volt nagyon fájdalmas.Annyira,hogy egy csomó dolog "kiesett"abból az időszakból!A kitolási szakasznál én pl nem éreztem az összehúzódásokat már,csak nyomtam ahogy bírtam..Aztán meg annak ellenére,hogy azt mondják mikor kinn a baba megszűnik a fájdalom,nálam ez nem így volt.Abban a pillanatban volt hangom először,mégpedig az,hogy ez nagyon fájt!De lehet,hogy csak azért,mert én nagyon szétrepedtem kívül-belül egyaránt.(49 öltéssel varrtak össze a hüvelyemmel együtt)
De nyugi,túl lehet élni,fájdalomcsillapítók nélkül is,tapasztalatból tudom.És úgysem lesz időd félni :)
Tudod, az emberi test csodákra képes. :) Ezt a kérdést anno én is feltettem magamnak, de túléltem, sőt, a hüvelyem ugyanolyan lett, mint előtte volt. Szülés előtt is elég kényelmetlenül szűk volt... :( És fura, de vágtak, varrtak, és most másfél év múlva is pont ugyanolyan szűk.. :( (Varrhattak volna tágabbra is kicsit).
Szóval csúcs, hogy ezek után még képes a test teljesen regenerálódni is! :)
22.22-es vagyok,hidd el, hogy az már semmi, amikor jön kifelé.Akkor valahonnan kapsz rengeteg erőt és nyomsz majd, ahogy csak tudsz.Nekem nem voltak tolófájásaim, akkor nyomtam amikor mondták.
Ne parázz!!!Ha csak a szülésen múlna, azonnal szülnék mégegyet.
A neheze utána jön, mikor hazahozod a kisbabát...
Sok erőt, könnyű szülést!
7 hetes kisbaba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!