A vajúdási fájdalmak fájnak jobban, vagy a kitolás, amikor a baba elkezd áthaladni a szülőcsatornán, és kibújik a feje-válla?
A végén már minden mindegy...Számomra nem volt különbség fájdalom és fájdalom típusa között. Alig emlékszem rá, még a szüléstörténetem megírásánál is a férjemmel kellett konzultálnom, meg akik még bent voltak, mert offolt az agyam. Elképesztő szerintem, de ennek köszönhetően nagyon várom a 2. gyermekünk születését is, mert tudom, akkor is csodálattal fogok tudni visszaemlékezni.
A szülésznőm mondta, mikor egy téves riasztás miatt (jóslófájás, méhnyaknál éles nyilalgatások 2 órán át 34. héten frontváltozás miatt), mikor beléptem a szülőszobába hogy:
"Ki ide belépsz, majd úgy lépsz ki, hogy semmit sem fogsz tudni felidézni a fájdalom mértékéből, különben soha többet nem tennéd be ismét a lábad a szülőszobába!"
Igaza van, és aki azt írta, hogy a neheze csak a szülés után jön, annak is igaza van! :)
Biztos olyan pontozgatott aki még nem szült!....
Elég sz@r h azért kell lepontozni vkit mert neki a vajúdás fájt jobban,és nam a kitolás...
Majd úgyis rájön a gyereknevelés alatt h az emberek nem egyformák, és arra is rá kell jönnie h a gyerekek sem!
A vajúdás az durva, fájt hogy alig kaptam levegőt egy-egy fájás közben.Oxitocinos voltam.A kitolás már "semmi", az inkább olyan erős kéztetés a nyomásra.Meg kitolásnál már annyira azon vagy hogy nyomj, hogy nem úgy érzed már a fájdalmat mint mikor simán fekszel és érzed a fájást.Mert az olyan tehetetlen fájdalom, a nyomás meg már ugye nyomás:-)Nekem utána nagyon rossz volt a gátseb miatt.Na az 100* rosszabb mint maga a szülés.Legalábbis nekem.Vagy két hétig meg sem mertem nézni hogy mi van a "lábam között", elég volt érezni a varratot.Most is kiráz a hideg.Na meg igen a baba, az is keménydió mig ki nem ismered egy kicsit.Nekem már most jobb sokkal, hogy már 7 hós.Imádom.
De akár már most is mennék szülni, csodás lesz hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!