Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A vajúdási fájdalmak fájnak...

A vajúdási fájdalmak fájnak jobban, vagy a kitolás, amikor a baba elkezd áthaladni a szülőcsatornán, és kibújik a feje-válla?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 1. 22:14
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%

A végén már minden mindegy...Számomra nem volt különbség fájdalom és fájdalom típusa között. Alig emlékszem rá, még a szüléstörténetem megírásánál is a férjemmel kellett konzultálnom, meg akik még bent voltak, mert offolt az agyam. Elképesztő szerintem, de ennek köszönhetően nagyon várom a 2. gyermekünk születését is, mert tudom, akkor is csodálattal fogok tudni visszaemlékezni.

A szülésznőm mondta, mikor egy téves riasztás miatt (jóslófájás, méhnyaknál éles nyilalgatások 2 órán át 34. héten frontváltozás miatt), mikor beléptem a szülőszobába hogy:

"Ki ide belépsz, majd úgy lépsz ki, hogy semmit sem fogsz tudni felidézni a fájdalom mértékéből, különben soha többet nem tennéd be ismét a lábad a szülőszobába!"

Igaza van, és aki azt írta, hogy a neheze csak a szülés után jön, annak is igaza van! :)

2010. ápr. 1. 22:53
 12/25 anonim ***** válasza:
88%
Milyen igaz,a szülés az egy hawaii nyaralás ahhoz képest ami utána jön:Miért sir,miért nem alszik,miért alszik,van tejem nincs tejem...STB,Majd meglátod:))
2010. ápr. 2. 09:22
 13/25 anonim ***** válasza:
97%
Nekem a vajúdás nem fájt, viszont kitolásnál azt hittem, meghalok, nekem az nagyon fájt. A vajúdásban abszolút kellemeset csalódtam.
2010. ápr. 2. 09:27
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak a vajúdás jutott, 7 óra után vittek a műtőbe úgyhogy a kitolást nem tapasztaltam meg. Nagyon fájt a vajúdás (oxitocint kaptam) de én csodálkoztam hogy miért nem várnak még, hátha sikerülne megszülnöm. Úgy elröppent az a 7 óra hogy nekem nagyon kevés időnek tűnt. A fájdalomra viszont nem tudok visszaemlékezni, nem tudtam felidézni már aznap este sem. Már másnap mentem volna újra szülni :)
2010. ápr. 2. 09:32
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
vajudás jobban fáj,a fiamnak nagy feje volt,igy amikor még nem volt kint a feje(37),de már ott volt egy nyomásnyira,az nagyon fájt,olyan volt,mintha szétszakadna minden..a lányomnak kisebb feje (33)volt,nála neméreztem ezt.
2010. ápr. 2. 10:50
 16/25 anonim ***** válasza:
82%

Biztos olyan pontozgatott aki még nem szült!....

Elég sz@r h azért kell lepontozni vkit mert neki a vajúdás fájt jobban,és nam a kitolás...

Majd úgyis rájön a gyereknevelés alatt h az emberek nem egyformák, és arra is rá kell jönnie h a gyerekek sem!

2010. ápr. 2. 15:57
 17/25 A kérdező kommentje:
HÁT IGEN, A LEGNAGYOBB HÜLYESÉG, HA EGY MEGÉLT ÉLMÉNYEN ALAPULÓ VÉLEMÉNYT VALAKI LEPONTOZ. ENNEK TÉNYLEG NEM LÁTOM ÉRTELMÉT. KÖSZÖNÖM A VÉLEMÉNYEITEKET!
2010. ápr. 2. 17:11
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a vajúdás volt a fájdalmas, de túl lehet élni. Én kértem fájdalomcsillapítót, de hogy minek? a fájdalmat nem csökkenti csak bekábulsz tőle nagyon és így még sokkal rosszabb. Volt, hogy elaludtam a két fájás közti szünetben és nem volt túl jó érzés arra kelni, hogy megint jön egy fájás. Egyébként sokat segít a légzés meg én hol ültem,hol járkáltam, hol meg feküdtem. A kitolás meg számomra csodálatos volt még élveztem is, bár nehezen jött ki a babám. Szóval én a következő babámat biztos, hogy fájdalomcsillapító nélkül szülöm meg.
2010. ápr. 2. 22:19
 19/25 anonim ***** válasza:
70%

A vajúdás az durva, fájt hogy alig kaptam levegőt egy-egy fájás közben.Oxitocinos voltam.A kitolás már "semmi", az inkább olyan erős kéztetés a nyomásra.Meg kitolásnál már annyira azon vagy hogy nyomj, hogy nem úgy érzed már a fájdalmat mint mikor simán fekszel és érzed a fájást.Mert az olyan tehetetlen fájdalom, a nyomás meg már ugye nyomás:-)Nekem utána nagyon rossz volt a gátseb miatt.Na az 100* rosszabb mint maga a szülés.Legalábbis nekem.Vagy két hétig meg sem mertem nézni hogy mi van a "lábam között", elég volt érezni a varratot.Most is kiráz a hideg.Na meg igen a baba, az is keménydió mig ki nem ismered egy kicsit.Nekem már most jobb sokkal, hogy már 7 hós.Imádom.

De akár már most is mennék szülni, csodás lesz hidd el.

2010. ápr. 3. 11:48
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szintén a vajúdás. Nekem is oxitocinnal indították, és az tényleg brutál. Én nem is emlékszem arra, hogy a kitolásnál bármi is fájt volna - bár ez így elég hihetetlenül hangzik. És itthon sem jött (még) a neheze. Két hetes a pici, de eddig sokkal jobban megy minden, mint amire számítottunk. Bár nyilván jobb előre beparázni és pozitívan csalódni, mint később rádöbbenni, hogy nem is olyan egyszerű. A szülésre visszatérve - egy hete gondolom úgy, hogy bármikor végigcsinálnám újra!
2010. ápr. 6. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!