Mennyiért vállal császárt egy orvos szerintetek?
"Ettől függetlenül rendkívül primitívnek tartom azokat a nőket, akik abban mérik az anyaságot, hogy kiből hol szedik ki a gyereket! Az ilyenek nem gondolnak arra, hogy jópár csecsemő meg sem született volna élve, ha nem műtik ki az anyjából?!"
Kedves 24-es! Én nem mondtam egy szóval sem, hogy a császár rossz! Nagyon is jó, ha életeket mentenek vele.Bocsi, de én azt tartom"primitívnek" aki csak azért kockáztatja a saját és a gyermeke egészségét, hogy magának kényelmesebb helyzetet teremtsen. Vagyis legalábbis azt hiszi, hogy a császár annyira kényelmesebb. Pedig nem!
Utolsó! Ugyan mivel kockáztatja a maga és gyermeke életét a császármetszéssel?
Akkor mégsem állítod hogy az anyaság "fokmérője" az, hogy ki szült természetesebben? Csak mert most egészen mást írtál le, mint a korábbi hozzászólásodban...
árra én is kíváncsi vagyok, mondjuk azt nem sok válaszban találtam, de nem is vagyok meglepve.
Most már csak azt mondja meg nekem valaki, hogy mennyiben más, ha bemegy a magánba, és ott csináltatja meg??? A magánban nem ugyan arra esküdtek fel az orvosok? Vagy kérdem én, valóban meg lehetne adni a választás lehetőségét mindenkinek, csak a TBnek ez sokkal többe kerülne, így az olcsóbb megoldást állíttatják be jónak? - én nagyon is ezt érzem. Ugyanis, ha van félmilliód a magánra, kérdés nélkül, simán megműtenek. Mert ugye azt te fizeted, nem állambácsi.
Na most akkor hogy is van ez???
"Egyet értek a 26-os válaszolóval. A kérdés kedves 27-es nem az volt, hogy mennyire tartod erkölcsösnek, vagy bűncselekménynek nem tesz kárt a babában, vagy magában ezzel"
Nem rólam van szó. PÉNZÉRT, INDOKOLATLANUL császárt végezni BŰNCSELEKMÉNY a magyar jogrend szerint! Én nem ítélek, csak közlöm a szabályokat. Erre keresünk megoldást, kiskaput. Erre írtam a magánklinikát, mert ott lehet köztes megoldást találni.
A császártól pedig lehet baja, mert magasabb az anyai komplikáció a normál szüléshez képest! Ez azonban az ő gondja, az orvos fel fogja világosítani a döntés előtt.
A személyeskedő, primitív kommentelő pedig saját magát járatja le. A hozzászólásában egyetlen megoldási javaslatot sem olvastam.
33-as, igen részben erről is szó van! A császármetszés költsége jóval több a természetes szülésénél. Egy komplett műtéti teamet kell felállítani, ahol ott egy anesztes, egy anesztes asszisztens, két nőgyógyász, min 2 műtősnő, egy beteghordó. Ez már 6 ember! Plusz gyógyszer költség, plusz eszközök. Emellett a műtő kapacitása véges.
Mint minden műtétnek, a császárnak is lehet szövődménye, kockázata. Egyetlen operációt sem végeznek el kényelemből, mert gazdaságtalan és nem is veszélytelen.
A magánklinika nem OEP finanszírozott, ott amit a beteg kér, meg tud vásárolni a pénzén. Ami miatt még ez sem szabályos itthon az azért van, mert a műtéti szövődmény bizony érintheti a babát is kis számban. (pl alkalmazkodási zavarok, tüdőt ért komplikáció)
Ez azonban még így sokkal tisztességesebb és legálisabb is, mint titokban egy orvos zsebét dugdosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!