Mennyiért vállal császárt egy orvos szerintetek?
Nekem volt császárom (sürgősségi) és természetes szülésem is, és a saját tapasztalataim alapján az a véleményem, hogy a császár sokkal több féjdalmat és szenvedést okoz a felépülés során. Pedig én a császárból is hipergyorsan felépültem, de a természetes szülés után 2 nappal kb, olyan volt, mintha semmi nem történt volna. Míg a hasi műtét hege hetekkel később is érzékeny volt, húzódott, és meggondoltam minden leülést, felállást.
Ettől függetlenül rendkívül primitívnek tartom azokat a nőket, akik abban mérik az anyaságot, hogy kiből hol szedik ki a gyereket! Az ilyenek nem gondolnak arra, hogy jópár csecsemő meg sem született volna élve, ha nem műtik ki az anyjából?! És a aki pánikszerűen fél a szüléstől, az később már nem is szeretheti a gyermekét? A vajúdás az nem áldozathozatal, könyörgöm, hanem természetes folyamat! Kolompár Pamela, aki 24 óra vajúdás után kinyomja a gyereket és aztán kidobja a szemétbe az szerinted tökéletes anyuka, mert nem császároztatott. Ugye, kedves utolsó válaszoló???!!!
Kérdező, több oldalról vizsgáljuk a problémát:
- tehát már volt egy természetes szülésed, ami nagyon rossz élmény maradt. Ez akár lehet indok a császárra is.
- A császár költsége jóval magasabb a természetes szülésnél! Jóval több szakember, gyógyszer kell hozzá. Emellett foglalod a műtőt a fizikailag indokolt esetektől. Ilyenkor talán annak a kismamának kell várnia, akinél valóban sürgős a helyzet.
- A császárnak lehet szövődménye bizony a babára nézve is. Magasabb a tüdőt érintő szövődmények a császáros babáknál. Emellett bizonyos reflexfolyamatoknak szükségük lenne a préselésre, ami a hüvelyi szülésnél adott. Ez elméletileg később okozhat a gyereknél problémát a tanulásban, mozgásban. Mivel erre vonatkozóan nem láttam még statisztikát, nem tudom valóban hiteles indokként felhozni. (lehet, hogy van statisztika, csak még nem találkoztam vele)
- A császár után az anyai szövődmények viszont egyértelműen magasabbak a természetes szüléshez képest! Trombózis, embólia, műtéti fertőzés, később összenövések, ami miatt a vetélés kockázata nagyobb, vagy rossz helyen tapad meg a baba. Ezért, ha még szeretnétek 3-at is, alaposan meg kell gondolni azt a császárt!
-Orvos kizárólag hivatalos indokkal operálhat. Ez lehet fizikai, de lehet pszichikai is. Ebben az esetben a pszichiáter írásba adj, hogy az erős szorongás miatt sectio javasolt.
Tehát, ha egyik ok sem áll fenn, akkor egy lehetőség marad. Keresel egy magánklinikát, ahol megbeszéled előre a császárt. Itt jóval kevesebb a betegszám, az árban benne van a császár költsége, emellett legális.
Ha a pénz nem gond, akkor ez a lehetőség a legjobb.
Két dolgot jegyeznék meg:
A "problémát" nem kell vizsgálni, mert nincs probléma. A kérdezőnek semmiképpen nincsen problémája, maximum a válaszolók teszik azzá. Ilyen kérdés nem hangzott el.
A kérdés nem provokatív, szintén a válaszadók válaszai azok. A kérdés csak egy kérdés. Aki tudja a választ, megírja, aki nem, tovább gördít.
Sosem értem, hogy az ilyen esetekben miért kell ebből személyes kérdést csinálni. Mi közünk van mások életéhez?
Kérdező, sajnos a választ nem tudom, de az biztos, hogy muszáj valami jó indokot felvezetnie, mert a császár előtt van egy professzori bemutatás is, és a professzor mondja ki az áment. Biztos van ezekre persze megoldás, nem tudom.
Utolsó, ez volt ám a hasznos válasz a részedről...!
Probléma egyébként igen is van. Leginkább az, hogy tilos pénzért császárt vállalni! Konkrétan bűncselekmény. Ezért kell indokot találni.
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Igazából akinek nem tetszik,lapozzon! Nem kötelező válaszolni! Én is elfogadom,hogy valaki 4 hónaposan kezdi a hozzátáplálást,nem 6-7 hónaposan.
Kérdeztem,nem magyarázkodni szeretnék. Sok hasznos válasz érkezett,de egyedül kevés vagyok a zöld manccsal,ha mások pirosat nyomkodnak.
Valószínűleg magánkorházat fogok felkeresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!