Elvárható lett volna, hogy bevigyen a kórházba, ha megindul a szülés?
Kisvárosban lakom, a kórháztól gyalog 40 percre. Taxi időszakosan van csak, helyijárat 1,5-2 óránként. Férjem és a szüleim messzebb dolgoznak, kb 1-1,5 óra alatt érnének haza, ha beindulna a szülés.
Ezért megkértem apósom, aki 200 méterre dolgozik a lakásunktól, hogy vigyen be a kórházba, ha megindul a szülés, és nem tudom megvárni amíg a távolabb dolgozók közül valaki hazaér. Erre ő zavarba jött, hogy sok a munkája, a főnöke talán el sem engedné (máskor vásárolgatni is eljöhet), meg nem szeret kórházba járni. Inkább hívjak mentőt. Rosszul esett, azt hittem rá számíthatok. Kicsit haragszom is rá, első unokája lesz. Túlreagálom?
11-est miért pontozta le mindenki? Már ne is haragudjatok, de tényleg férfiatlan, ha egy pasi nem segít egy nőnek, bármiről legyen is szó!!! Ha pedig ezt a saját apósa teszi (azaz adott esetben cserben hagyná a vajúdó menyét), az egyenesen kritikán aluli.
Ami pedig a mentőt illeti: az inkább arra az esetre való, ha valami rendellenesnek tűnik a szülés beindulását követően. Mivel a mentőkocsik száma nem korlátlan (finoman fogalmaztam, nem lenne baj, ha tényleg csak az venné igénybe, akinek valóban szüksége van rá.
Persze, hogy lepontoznak, ezért tartunk itt, ahol tartunk...
A mentő valóban mentésre való, nem fuvarozásra! Amíg engem egy normál vajúdáskor cipelgetnek, addig esetleg egy infarktusos beteg vár. Nekem ez nehezen fér bele az értékrendembe, amellett, hogy eüben dolgoztam évekig, tudom, hogy a betegek nagy részének fogalma sincsen arról, hogy milyen állapotok uralkodnak. (pl mentőkocsi hiány, szakember hiány stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!