Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt valaki a férje nélkül a...

Volt valaki a férje nélkül a kórházban a szülés után? Miért alakult így?

Figyelt kérdés

Itt olvastam pár választ a kórházi csomag kapcsán (most állítom össze a miénket), amiből úgy tűnik, hogy nem mindenkivel lakik benn a férje a szülés után (3 barátnőm szült nemrég, én nemsokára fogok, mindenkivel férj volt/lesz benn).

Hogyhogy nálatok úgy alakult, hogy a gyerek apukája nem ment? Nem volt rá igényetek vagy a férjeteknek, vagy pénz, vagy lehetőség, hogy családi szobában, esetleg magán helyen szüljetek?

Jó volt így is? Vagy jobb, ha ott van a férj az emberrel?

2016. jan. 27. 14:48
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
Családi szoba volt, magánhelyen, pénz is volt rá, de mivel már van gyermekünk, neki is lennie kellett valakivel, aki ismeri. Napokig nem hagyhattuk másra. Jó volt így. Napközben bent volt velem mindenki, estére hazamentek. Nekem sajnos műtét lett a vége, sokat jelentett a nyugodt, pihent segítség.
2016. jan. 27. 14:51
 2/44 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az a ritkább, akivel bent lakik apuka.

a kórházba, ahol szültem, be sem jöhetett a folyosóra. ez nekem már sok volt, így másodszorra olyan kórházat választottam, ahol bejöhetett látogatási időben a szobába.nem hiányzott, hogy nem volt ott egész nap. ha épp aludt vagy evett a baba, nem igazán tudott magával mihez kezdeni

2016. jan. 27. 14:56
 3/44 anonim ***** válasza:
67%

Én mostanában hallottam erről először,számomra szokatlan.A mi esetünkben fel sem merült ilyesmi,mert itt nincs rá lehetőség,még egyágyas (fizetős,vip stb. ki hogy nevezi) szobát sem tudnak biztosítani a helyi kórházban.Ha lett volna,akkor sem élek vele,nem gondolom,hogy az apuka egész napos jelenléte számomra fontos akkor és abban az élethelyzetben.Eltelik néhány nap a kórházban,utána az otthonunkban indulhat a közös életünk.

Most ismét babát várok,a nagyfiú 7 éves elsős,így teljesen kizártnak tartom,hogy megoldható lenne,hogy apuka is a kórházban sátorozzon velünk :)

2016. jan. 27. 14:58
 4/44 A kérdező kommentje:

nagyon érdekes, amiket írtok. én innen tudtam meg azt, hogy van, akivel nem szokott az apa bemenni. az ismeretségi körömben csak mostanában van a baby boom és apukás esetek:)

tényleg, arra nem is gondoltam, hogy lehet idősebb gyerek, akkor persze otthon kell vele maradni, és jobb, ha az apukája az, aki marad.:)

2016. jan. 27. 15:05
 5/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem biztosan nem lesz párom benn 3 napot.Nem is akarok fizetni érte,meg hát a lányommal is lennie kel lvalakinek.Valakinek meg kell főznie,rendet tennie mire haza jöhetünk,na meg hát ugyebár dolgozni is dolgozna,majd ha hazajönnénk,akkor lenne itthon max.Kérdés lesz-e majd egyáltalán hely magánszobába.Bár ráérek agyalni,még csak tervben a gyerek :D
2016. jan. 27. 15:07
 6/44 anonim ***** válasza:
100%
Engem be se engedtek volna. A feleségemnek kellett császár után egyedül kibotorkálnia az újszülöttel a lépcsőházig, hogy egyáltalán megnézhessem, vagy hogy beszéljünk pár szót. Senki be nem teheti a lábát a gyermekágyas osztályra, segítséget pedig nem nagyon kapnak az ott dolgozóktól. Szüléskor bent lehettem, utána a kezembe is vehettem a babát, de mikor bekerült osztályra, onnantól nem engedtek be.
2016. jan. 27. 15:11
 7/44 anonim ***** válasza:
68%
Saját szülésem: A szülőszoba és az újszülött osztály két különböző folyósószárny volt. Szüléskor a családi és a fülkés szobába is bejöhetett a férj. Az a különbség, hogy a családi szülőszobában volt bordásfal, meg labda, és kicsivel nagyobb volt, mint a fülkés. Ezekben csak szüléskor lehet lenni. Szülés után átkerültem az újszülött osztályra. Ide nem jöhetett be senki, még a VIP szobába sem, mert látogatási tilalom volt. Aludni nem lehetett a VIP szobában, csak bárki bemehetett az anyához, és a babához, ha kikérte állandóra. Szerintem tök fölösleges a férjet bent altatni a VIP szobában, 3 nap múlva, ha minden ok és nem sárgul be a baba, úgy is hazaengednek. De ha szülésnál sincs bent, akkor sincs semmi probléma, nem lesztek kevesebbek ettől.
2016. jan. 27. 15:13
 8/44 anonim ***** válasza:
90%
Nagyjából senkivel sincs bent a férje, több okból is. A kórház nem hotel, tök felesleges lenne bent lennie, és azt a pár nap apasági szabadságot inkább akkor használják fel, amikor a feleségük már otthon van az újszülöttel segítség nélkül.
2016. jan. 27. 15:21
 9/44 anonim ***** válasza:
100%
Vácon nem jöhet be apuka a gyermekágyas részre...én nem is bántam, sajnáltam persze a férjem, de én sem szerettem volna hogy a szoptató melleimet mások férje nézegesse...itt egy VIP szoba volt, nem kerül pénzbe de karanténra használják ha beteg lesz valamelyik kismama..én nem kértem, úgy voltam vele hogy gyorsabban megy az idő ha vannak körülöttem más kismamák is...a férjem meg rohangált úgyis ügyeket intézni.
2016. jan. 27. 15:25
 10/44 anonim ***** válasza:
100%

En 6 eve szultem Magyarorszagon, de akkormmar az is egy kisebb csoda volt, hogy sikerult bekerulni az egy agyas szobaba, mert csak egy volt belole a korhazban es folyamatosan foglalt volt.

Ott a ferjem bent lehetett volna velunk egesz nap, de ejjel nem.

Viszont ha lett volna ra lehetoseg, akkor maradt volna, mert volt mar nagyobb gyerekunk, vele kellett lennie, masreszt az rlet attol meg megy tovabb, volt mas dolga is.

Elso gyereknel en sem ejszakaztam bent a korhazban (kulfoldon szultem es haza engedtek aznap), de akkor sem hiszem, hogy kertem volna, hogy maradjon ott velunk, szerintem a napkozbeni latogatas eleg, inkabb legyen otthon kenyelmesen a sajat helyen.

2016. jan. 27. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!