Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt valaki a férje nélkül a...

Volt valaki a férje nélkül a kórházban a szülés után? Miért alakult így?

Figyelt kérdés

Itt olvastam pár választ a kórházi csomag kapcsán (most állítom össze a miénket), amiből úgy tűnik, hogy nem mindenkivel lakik benn a férje a szülés után (3 barátnőm szült nemrég, én nemsokára fogok, mindenkivel férj volt/lesz benn).

Hogyhogy nálatok úgy alakult, hogy a gyerek apukája nem ment? Nem volt rá igényetek vagy a férjeteknek, vagy pénz, vagy lehetőség, hogy családi szobában, esetleg magán helyen szüljetek?

Jó volt így is? Vagy jobb, ha ott van a férj az emberrel?

2016. jan. 27. 14:48
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
45%
Vidéki kisváros kórházában szültem, alapítványi szobában voltunk és a férjem is bent aludt. Vidéken is van ilyen, csak meg kell fizetni.
2016. jan. 27. 17:42
 22/44 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk (Románia) a férj nem is jöhet be szülésre, nemhogy ott lakjon napokig. Szóval velem nem volt bent senki. Mondjuk, nem is igényeltem, eléggé kiborított az is, hogy délután feljött a folyosóra és váltottunk pár szót.

Holnap császároznak, bevisz reggel, onnan elmegy dolgozni, aztán este megpróbál meglátogatni, remélem, sikerülni fog.

2016. jan. 27. 19:22
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
21-es! Nálunk hiába akarja valaki megfizetni, nincs egyszerűen olyan szoba, ahol ez kivitelezhető lenne. Sőt sokszor olyan telt ház van, hogy sima nőgyógyászati osztályon vagy a terhespatológián kell elhelyezni a frissensszült kismamát a babával. Ez van, állhatsz itt fejre is, akkor sem tudnak alapítványi stb szobát adni. (Zalaegerszeg)
2016. jan. 27. 19:53
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

19-es vagyok. Attól, mert apuka nem alszik bent, még bent lehet napközben, fürdethet, pelenkázhat.

De hogy éjszaka bent legyen, annak én nem látom értelmét. Otthon kényelmesebb neki. Tud pihenni. Ráadásul amit írtál a rugalmas munkaidőről, ahhoz sincs sok köze. éjszakáról van itt szó. Gondolom egy vakbélműtét után sem alszik bent veled. Inkább pihenned kéne.

De ha nektek így jó, akkor tegyétek így.

2016. jan. 27. 20:12
 25/44 anonim ***** válasza:
29%
21. Vagyok. Persze, nyilván nincs ilyen mindenhol, csak arra írtam, hogy itt valaki szerint ilyen csak a fővárosban van illetve magánkórházban. Pedig nem, azon kívül ahol én szültem tudok még egyet, ahol így van és ez csak a mi környékünk.
2016. jan. 27. 20:14
 26/44 A kérdező kommentje:

24: megértem, hogy így gondolod, akkor ezek szerint nálatok azért nem/sem volt benn az apuka, mert nem volt rá igényetek. nyilván mindenki eldöntheti, hogyan érez a téma iránt.:)

25: köszi, hogy rácáfoltál, hogy csak Bp-en van ilyesmi, jó a veszprémieknek is akkor.:) (és nemcsak azért, mert az ember irigyli a csodálatos régi városrészeteket a sok kis múzeummal! jaj, de visszamennék még oda...:))

2016. jan. 28. 09:25
 27/44 anonim ***** válasza:
19%

Van ilyen lehetőség minden kórházban szerintem csak fizetni kell érte.

A Férjem első gyereknél azért nem "lakott" bent velünk mert neki nem adnak szabadságot,a másik meg h 10 napig voltunk bent az napi 10ezrével,úgy h a pici a 4.naptól nem is volt velem....pénzkidobás lett volna.

Másodiknál meg 38 hetesen befektettek és 41 hétre szültem...Az első gyerekkel is kellett foglalkozni.

Szerintem apukának amúgy is felesleges éjszaka bent maradnia

2016. jan. 28. 14:24
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Itt ahol lakom,itt se jöhetnek be az újszülött osztályra és a gyereket ki se lehet hozni,egy "gyüjtőbe" kell betolni amig anyuka kinn trécsel.Szülőszobába bejöhetett férfi,apás szettbe,de csak vajúdásnál már,mármint kitolásnál.Nő bejöhetett ettől független is.Magán szobáról nem tudok,hogy mi a protokoll.

És igen,itt is lányom mikor kórházba került,eslő éjjel apja volt benn vele,mert dolgoznom kellett(pontosabban mire a főnök kirúgással hazaküldött,9 óra volt,nem másztam be a kórházba).Na ott is ment a balhé,nem maradhat benn ő. MEgmondta és ha nincs anyuka,nagymama?Ez az ő gyereke,küldjenek oda valaki igazgatót akkor és próbálja meg az kitenni őt a gyereke mellől.Belenyugodtak végül,külön szobában volt (abszurd,hogy azt hiszik a férfiak körbejárnak megerőszakolni mindnekit,miközben a gyerekük benn fekszik),másnaptól én voltam benn,mivel hát dolgozni nem volt hová menni.

2016. jan. 28. 15:16
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha van is ilyen lehetőség, a legtöbb kórházban nincs annyi VIP szoba, mint ahányan szívesen megfizetnék. Amikor én szültem, olyan teltház volt, hogy szülés után még az osztályra sem tudtak bevinni, nemhogy a vipszobába. A szülőszobán kellett kihúznom az éjszakát és a másnap délelőttöt, mert nem volt üres ágy az osztályon! (azt gondolom, mondanom sem kell, hogy a szülőágyat nem arra találták ki, hogy a holtfáradt kisanyuka azon regenerálódjon).

Amikor letelt a három nap, úgy szórtak minket kifelé, hogy a sárga gyerekem zárójelentésére ráírták, hogy minden tök rendben van, annak érdekében, hogy a frissen szült anyukáknak legyen hely.

Budapest, 2014 legvége

(Egyébként ugyanebben a kórházban az apákat be sem engedik az osztályra, a folyosón lánc mögül nézegethetik a gyereküket, akiket a frisscsászáros vagy frissen szült kóválygó zombimamik cipelnek 3 napon keresztül onnan ide, innen oda. Nekem már az is megváltás lett volna, ha csak egy kicsit hagynak aludni. Úgy mentem haza, hogy a szülés napi reggeltől kezdve legfeljebb csak perceket aludtam 4 napon keresztül, végül a kimerültségtől már a kocsiig is alig bírtam kimenni, úgy kellett kitámogatni a kórházból. Úgyhogy nem, nagyon nem volt jó így, csak ez sajnos baromira senkit nem érdekelt.)

2016. jan. 28. 23:33
 30/44 A kérdező kommentje:

28: sajnos sok kisgyerekes barátunk mesél ilyesmit. pl. az ilyen beszólások, hogy "apuka BIZTOSAN tudja a fia adatait? inkább anyuka kellene" felháborító.

29: ezt a tapasztalatot meg kellene írnod a praxisblognak szerintem, őrület, hogy mik vannak az egészségügyben az országban. anyósom 1970-ből mesél ugyanilyen sztorikat...azóta 40 év ugyanígy telt...:/

2016. jan. 29. 08:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!