Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt valaki a férje nélkül a...

Volt valaki a férje nélkül a kórházban a szülés után? Miért alakult így?

Figyelt kérdés

Itt olvastam pár választ a kórházi csomag kapcsán (most állítom össze a miénket), amiből úgy tűnik, hogy nem mindenkivel lakik benn a férje a szülés után (3 barátnőm szült nemrég, én nemsokára fogok, mindenkivel férj volt/lesz benn).

Hogyhogy nálatok úgy alakult, hogy a gyerek apukája nem ment? Nem volt rá igényetek vagy a férjeteknek, vagy pénz, vagy lehetőség, hogy családi szobában, esetleg magán helyen szüljetek?

Jó volt így is? Vagy jobb, ha ott van a férj az emberrel?

2016. jan. 27. 14:48
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
24%
Én is most készülök szülni de mi már összeállítottuk a kórházi csomagunkat .Számomra elképzelhetetlen lenne ,hogy az apuka ne legyen ott velünk,saját szoba saját fürdő és konyha rész olyan kis apartman szerűség,apukás szülés,nekem kórházfóbiám van ebből is adódik,hogy máshogyan el sem tudom képzelni az ott létet és a szülést hogy apuka ne ügyeljen figyeljen ránk végig :)
2016. febr. 9. 11:54
 32/44 anonim ***** válasza:

# 28: nálunk teljesen természetes, hogy apuka is lehet bent kisgyerekkel a kórházban, és bizony volt is napokon keresztül férfi "szobatársam". Nem egy kellemes dolog egy vadidegen férfival a kényszeregyüttélés, de megoldható. A gyerek érdeke az első, én megértettem, hogy a másik gyereknek is joga van a szülőjéhez (anyuka a kistesóval volt otthon).

De tény, hogy a kórházak erre nincsenek felkészülve, kínos helyzeteket teremt...

Ami a szülészetet illeti: nálunk ELVILEG nem jöhetett volna be látogató a szobába, csak a folyosón van látogatás, illetve az egyágyas VIP-szobában bent lehet apuka is, de csak este/éjszaka.

Mivel szülésemkor teltház volt, csak napok múlva kaptam alapítványi szobát, és bizony igen kellemetlen volt, hogy néha beözönlött egy 5-6 fős család a 6 ágyas kórterembe, csak "szólni" az anyukának, hogy menjen ki a folyosóra... mindezt akkor, mikor 2 nap után végre el tudtam kicsit szundítani, vagy éppen szoptatni próbáltam.

2016. febr. 9. 12:12
 33/44 anonim ***** válasza:
78%
Vidéken élünk, a kórház felszerelt, van koraszülött részleg, azonban a kórtermekbe nem mehet be látogató és csak egy üvegajtós folyosóra lehet a kisbabákat kitolni, ahova ugyancsak nem engednek be senkit. Itt nem pénz vagy igény kérdése, hogy apuka bent aludhat-e, hanem egyszerűen nincs rá lehetőség. Csak emiatt nem utaznék egy 100-200 km-rel arrébb lévő kórházba szülni.
2016. febr. 9. 12:32
 34/44 anonim ***** válasza:
52%
Mi is vidèken èlünk ès pont,èzèrt inkabb utazunk valamivel tóbbet :)
2016. febr. 9. 12:48
 35/44 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az a gyakoribb, hogy nincs bennt az apuka, az csak véletlen, hogy a te baráti körödben nem így van. Én nem hallottam még egy ismerősömtől sem, hogy az apuka bennt aludt volna a kórházban. Sok helyen lehetőség sincs rá, ahol van ott is általában kevés ilyen szoba van.

Ahol én szültem ott nem aludhat bennt az apa. Pénzért sem. Az osztályra sem mehetett be látogató, a babát lehetett egy üvegajtón keresztül megmutatni a látogatóknak látogatási időben.

2016. febr. 9. 13:27
 36/44 A kérdező kommentje:
igen, ez tényleg annak a kérdése, hogy kinek milyen áldozat éri meg, mennyire akarja az ember az adott dolgot. hajlandó-e érte utazni, fizetni, stb. ezért is tettem fel a kérdést.:)
2016. febr. 9. 13:28
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem utaztam volna fájásokkal és elfolyt magzatvízzel 100-200 km-t, majd szülnék egy idegen kórházban, hogy majd utána bent aludhasson a férjem. Nálunk nincs ilyen, a legközelebbi kórház, ahol van rá lehetőség 130 km-re van, de mivel nem végtelen számú ilyen kórterem van, így elképzelhető, hogy nem is jut az embernek, hiába utazik el odáig. Magánkórház meg 240 km-re van, nah annyit meg végképp nem utaztam volna. Mondjuk alig három óra alatt megszületett a fiunk, így oda sem értünk volna. :-)
2016. febr. 9. 13:32
 38/44 anonim ***** válasza:

Bp-ről tudok nyilatkozni.

A nagyot 9 éve az Istvánban szültem, ami akkor az egyik legjobb bababarát kórház volt. Szülésnél végig bent volt velem a párom, utána 3 órát ott is maradhattunk együtt.

A kórtermek 5 ágyasak voltak, fürdőszoba nélkül és szabad bejárás volt, még télen is. Nem hazudok, volt olyan, hogy 25-en voltak a kórteremben, az 5 frissen szült anyuka és az 5 újszülött mellett! Egy percet sem tudtam szinte aludni ott bent, a szoptatás kínszenvedés volt, mert a látogatók miatt csak takaró alatt csináltam.

VIP szoba esélytelen volt, 2 hónapra előre!!! le kellett volna foglalni, ami programozott császárnál ok, de én a 42. héten szültem :)

Szóval a párom napközben dolgozott és 2-3 órát volt bent délutánonként, ami jó volt, addig tudtam fürödni stb, és amikor hazamentünk, akkor vette ki a szabiját, az nagyobb segítség volt.

Másodszorra az 1.sz. klinikán szültem, 3 ágyas, fürdőszobás kórtermek voltak, ahová nem jöhetett be senki. A folyosón tudtunk találkozni, ahová ki lehetett vinni a babákat, ez így tök jó volt. Itt már ugye a naggyal volt otthon a párom, azért sem lett volna velünk.

Szóval szerintem első babánál még talán oké, de szerintem egy friss anyukának jobb lehet más anyukákkal együtt, akik esetleg tapasztaltak már, mint egy ugyanannyira "bénázó" apukával :)

2016. febr. 9. 13:37
 39/44 anonim ***** válasza:
51%
Nálunk sincs arra lehetőség (pénzért sem), hogy bent legyen az apuka a szülés utáni napokon. Ha távolabbi kórházat választottunk volna emiatt, akkor a helyi fogadott orvosom és szülésznőm helyett kereshettem volna mást (amit egyáltalán nem akartam) és utazhattam volna 3-4 hetente (utolsó 2-3 hétben hetente többször) a vizsgálatokra, illetve a szülés beindulásakor folyó magzatvízzel és 6 perces fájásokkal zötykölődhettünk volna 1,5-2 órát. Kösz, inkább nem, azt a pár napot ki lehet bírni a kórházban apuka nélkül is.
2016. febr. 9. 13:40
 40/44 anonim ***** válasza:
25%
az en baráti körömben is ott voltak az apukák volt egy kivètel akik a magán szobát nem fizettèk ki mert smucik voltak.utána meg csak panaszkodott mennyire rossz volt neki az a 4 nap .èn sem tudom csak apucival elkèpzelni az ott lètet,hogy mindent megèljünk együtt.
2016. febr. 9. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!