Otthon szules- ellene vagy mellette?
ott szüljön szerintem mindenki, ahol biztonságban érzi magát és a babát, ahol el tudja magát - és a babát! - engedni.
nekem ez otthon volt, minden előnyével és hátrányával együtt.
pedig érdekes, én is angolvécét használok, fogorvoshoz, fodrászhoz, sőt néha kozmetikushoz is járok. és gyerekorvosunk is van, tervezzük a kötelező oltások beadatását és iskolába is fog majd járni a gyerek. hosszabb útra nem saruban gyalogolok babával a hátamon, hanem van autónk és bébihordozónk... soroljam?
azért, mert valaki otthon szül, még nem a kőkorszakban él...
Teljes mértékben egyetértek veled utolsó, (én vagyok az őskoris-ellene tábor).Abszolut fején találtad a szöget nagyon tetszett a válaszod:D Minek a fogorvos???Nagyon állat!!
Ja és még mindíg ellene!!!
én vagyok aki otthon szült.
a szülés természetes folyamat, a fogorvoslás nem. ennek ellenére én is eljárok hozzá, szerintem inkább az az igénytelen, ha valaki nem ezt teszi.
az otthonszülés sincs ingyen, bizonyos dolgokat be kell szerezni, és a várandósságom alatt végig jártam orvoshoz is, szintén nem ingyen, bár gondolom ezzel ti is tisztában vagytok, hogy mi mennyibe kerül...
szerintem nem mindegy, hová érkezik meg az a kis ember, aki éppen világra jön. nem szerettem volna, ha idegenek vesznek minket körül, ha apa nem lehet velünk első perctől fogva, ha a benti félhomály után vakító reflektorok fogadják a babámat, ha a szülés alatt egy csomó gyógyszerrel teletömnek, amiből neki is jut, ha feleslegesen gátmetszést alkalmaznak, mert az a rutineljárás, hogy az első babánál kell, ha kifér, ha nem...
a közelben nincs olyan kórház, ahol ezeket az elvárásaimat teljesítették volna. nem hiszem, hogy igénytelenség volna, ha valakinek vannak elképzelései, hogyan szeretne életet adni a babájának.
de mint mondtam, mindenki ott szül, ahol akar, nekem otthon nagyon is jó volt. és a babámnak is, úgy tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!