Otthon szules- ellene vagy mellette?
Ellene!!!!
A kórházban minden segítséget megkapsz, ha baj van. Otthon rizikós. A szülések 99%-a rendben zajlik, akár otthon is szülhetnénk, de ha az 1%-ba esnék sosem bocsátanám meg magamnak, hogy nem a kórházat választottam.
Én hármat szültem gyorsan, komplikációmentesen, ennek ellenére a negyediket sem merném otthon szülni. Szerintem nagyon fontos a biztonság. Mindenkinél felléphetnek komplikációk, akár a mamánál, akár a babánál, ilyenkor nagyon számít az idő!
A megoldás -szerintem- a bababarát kórház! Ott a kórházi háttér nyújtotta biztonság, mégis háborítatlan a szülés, és óriási élmény! Én mindhárom szülésemnél 180 km-t utaztam, hogy ilyen kórházban szülhessek (most is így tervezem), pedig a lakóhelyemen is "profi" szülészet van, csak éppen nagyon sok az előírás, ami szerintem nagy mértékben megzavarja a szülő nő komfortérzését...
31. hetes kismama
Nálunk két lehetőség volt Mór és Székesfehérvár. Móron jobbak voltak a körülmények, orvosok, nővérek, csecsemősök stb. DE nem volt csecsemőosztályuk. Egyszóval mondták, hogy ha bármi baja van a babának mentővel viszik Fehérvárra a csecsemő és újszülött osztályra. Nem is gondolkodtam egy percig sem hol szüljek. Nemcsak magadra kell gondolni, hanem az újszülöttre is, rengeteg baj adódhat, problémamentes terhesség után, akár szülés közben is. Úgyhogy ha ott állna az ágyam mellett egy szakorvos (csecsemő) és a ház előtt egy újszülött mentő, mondjuk talán felmerülhetne bennem az otthon szülés. DE addig nem.
De mondjuk lehet én vagyok régi módi, de ragaszkodom az angol vécéhez (nem a kerti pottyantóshoz), fogorvoshoz (nem kovácshoz), fodrászhoz járok (nem anyukám végja a hajam) stb. Úgyhogy egyértelmű volt, hogy orvosnál (nem bábánál), kórházban szülök és a gyerekemet se a falusi javasasszonyhoz hordom, hanem gyermekorvoshoz.
mellette mert akkor kialakíthatsz egy hagyományt
ellene mert ha ebben a pillanatban szülnöd kéne oda kéne vánszorognod a telefonhoz mentőt hívni, meg kéne várni, amíg kiérnek, addigra meg már kint lesz a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!