Ha elfolyik a magzatvíz, indulni kell vagy lefeküdni?
Elsönek: ha én még zuhanyozgatok és még várrogatok akkor útközbe szülök meg.
Semmi fájás, még hátfájás sem, elfolyt a magzatvíz, mi rögtön indultunk a korházba, és útközben rögtön erös 3 percesek jöttek. 3 óra a magzatvíz elfolyása után megvolt a kislányom. Ès ha még zuhanyozom, akkor az út a korházba már a nagyon erös fájásokkal lett volna, az meg iszonyat idegessé tesz, ha érzed, hogy gyors intenzív fájások de messze vagy a korháztól.
De, hogy a kérdésre is válaszoljak.
Az elsö lányomnál 30 hetesen már elég nagy fájások voltak. Akkor mondták, hogy ha elfolyna a magzatvíz és a baba még nincsen befordulva, akkor feküdjek el, hogy a köldökzsinor ne essen elöre. Ha befordult a baba, akkor már nem kell elfeküdni, a baba feje miatt nem tud a köldökzsinor elöre esni.
Nekem is a viz folyt el az elso babaval. Hivtam a korhazat, mondtak, hogy nem kell rohanni, ha nincs fajasom (nem volt), nyugodtan keszuljek el, szedjem ossze magam es menjunk be. (Millio dolgot kerdeztek meg, nyilvan ha valami gond lett volna, akkor nem kellett volna ilyen latara venni.)
Igy is tettem, zuhanyoztam, keszulodtunk.
A baba feje be volt mar ekelodve, nem mondtak, hogy fekudni kellene.
A korhazban amugy meg zart volt a mehszaj es nem volt fajas,megvizsgaltak, megneztek a vizet, a baba szivhangjat es haza is mehettunk (kulfoldom elunk). Ejfelkor folyt el a viz, 3-ra ertunk haza, akkor kezdodtek a fajasok, nehany 5 perces utan 3 percesek jottek. 6 orara vissza is mentunk es igazabolt mar a tolofajasok kezdodtek, jo 40 perc mulva megszultem.
Ha úgy folyik el a magzatvized, hogy vízesésként zúdul kifele, akkor valóban feküdj le kicsit. A hirtelen kizúduló magzatvíz magával sodorhatja a köldökzsinórt. De ez elég ritka. Ha nem ömlik belőled, akkor nyugodtan szedd rendbe magad, kapkodd össze a cuccaid, stb. 5 perces fájásokkal légy a kórházban :)
Egy szülésznő anyuka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!