Magzatvíz szivárgást nektek milyen vizsgálattal vetették el?
Pár napja sok lett a folyásom, ezt tegnap jeleztem a dokinak, aki a Loritan betétet javasolta első körben. Megvettem, hazamentem, pár perc múlva már kék volt. Vissza a kórházba. A doki megvizsgált kézzel, meg "feltárással" (bekukucskált) és közölte, hogy nem lát szivárgást. Majd másnapra visszahívott UH-ra és NST-re a biztonság kedvéért. Az NST érték jó lett, az UH azonban kimutatta, hogy kevesebb a magzatvíz. A doki szerint csak azért mert a szülés előtt csökken a mennyisége. Közben elhívták szüléshez, így nem is mondott semmit csak, hogy jöjjek vissza 26-án (akkorra vagyok kiírva szülni). Nem igazán nyugtatott meg, mert a betét azóta is elszíneződik, plusz érzem is, hogy valami csordogál. Sajnos nem a saját dokim, mert ő szabadságon van. Itt az a protokoll, csak akkor hívják a saját dokit, ha már a szülés beindult, addig, ha nem dolgozik az lát el akit éppen kifogsz. Erről a dokiról is jókat hallottam, de nem ismerem. Nektek milyen vizsgálattal állapították meg, hogy biztos nem magzatvíz szivárog?
39+6 hkm
Azért nem tartottak bent, mert a doki szerint nem a magzatvíz szivárog. :( A betét meg nem mindig mutat megfelelő eredményt.
Csak azért még aggódom. Nincs olyan vizsgálat ami 100%-ra kiszűri?
A váladék különbözik a folyástól?
A magzatvíz színtelen és szagtalan. Ez milyen színű, állagú?
A Loritan betét elég jó, de folyásra is elszíneződhet. Még vehetsz lakmuszpapírt a patikában, ami a váladék ph-ja alapján kimutatja a magzatvizet.
Bár szerintem 39+6 hetesen, ha eddig nem volt folyásod, akkor ez magzatvíz lehet.
A legbiztosabb módszer a páfrány levél teszt, de nem tudom, hogy ezt mindenhol alkalmazzák-e.
Szia,
nekem is így kezdodott. 4-én mikor felkeltem az ágyból, nagyon erős folyásom volt. Vizes lett a pizsamam is tole. Olyan fertotleníto szagú. Nem tudom máshogy leírni. Aztán egész nap csak akkor volt, mikor lefekudtem, meg megint felálltam. Nekem volt itthon betet, de az nem szinezodott el. A biztonság kedvéért szombat este bementem a korhazba. Ott csináltak egy vizsgálatot, mondtak, hogy nem magzatvíz. Nézték a fájásokat, 90-100-as fájásokat mutatott a gép, amiből én nem éreztem semmit. Hazakuldtek. Szerdán, dec. 9-én megzületett a lányom. Ráadásul 36+4-re. Természetes szülés volt, azóta is minden rendben. Csak én izgultam, mert tudtam, hogy nem a normális folyásról van szó, de engem sem tartottak bent. Szerintem hamarosan babázhatsz. Olyan könnyű szülést kívánok, mint amilyen nekem volt!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!